Emy zoekt de vriendschap op
MARIJKE ADAMS HELPT 16-JARIGE BIJ ORGANISATIE BIJZONDERE HIGH TEA

Emy zoekt de vriendschap op

Vier jaar geleden verhuisde de toen 12-jarige Emy met haar ouders en zus vanuit Enschede naar Borne. Van de ene op de andere dag liet ze haar vertrouwde omgeving los, haar vriendjes en vriendinnetjes achterlatend, om in Borne weer iets nieuws op te bouwen. Dat bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan. “Ik ben nu eenmaal niet zo’n type dat erop af stapt”, klinkt het ietwat verlegen uit haar mond. Toch zat ze niet bij de pakken neer en vond uiteindelijk een klankbord in Marijke Adams, coördinator Welzijn. Samen organiseren ze in augustus een gezellige high tea. Wie wil, sluit aan.

 

Vrees voor het onbekende

Emy is inmiddels 16 en heeft net met goed gevolg haar opleiding aan het AOC in Almelo afgerond. Na de vakantie begint ze met de opleiding Maatschappelijke zorg aan het ROC van Twente in Hengelo. Ze is de enige uit de Almelose klas die verder gaat in Hengelo. Op zaterdag verdient ze een zakcentje bij als hulpverkoopster in een textielwinkel. Eigenlijk zou ze dolgraag willen korfballen. “Maar ja, dat is twee keer trainen in de week en op zaterdag spelen. Dat lukt dus niet,” verzucht ze. Het zit haar dan ook niet mee, vooral ook door haar introverte karakter in combinatie met haar onderhuidse vrees voor het onbekende.

 

Samen met haar moeder kroop Emy begin dit jaar achter de computer om op zoek te gaan naar aanknopingspunten in Borne. En na een aantal omzwervingen en tips kwam ze uiteindelijk dus terecht bij Marijke Adams. Daar vond ze een luisterend oor voor haar probleem. “Het verhaal Emy staat niet op zichzelf”, aldus Marijke. “Ik hoor het vaker van jonge mensen en zie nu kans om er iets mee te doen.”

 

‘De bloem gaat open’

Samen hebben ze inmiddels een aantal gesprekken gevoerd en zo langzaam maar zeker ‘gaat de bloem open’, zoals Marijke het verwoordt. Het gevolg is dat Emy nu zover is dat ze - met de support van de coördinator Welzijn - het initiatief neemt om een gezellige high tea te organiseren voor 15- tot 17-jarigen die in hetzelfde schuitje zitten. Adams kan een potje aanboren dat valt onder het burgerinitiatief en het Kulturhus is bereid de bijeenkomst te faciliteren. En Emy kan op zoek naar jongens en meisjes die ook wel iets voor zo’n bijeenkomst voelen.

 

“Ik hoop dat er jonge mensen zijn die me mailen en zich willen aanmelden. We beginnen vrijdag 3 augustus om 16.00 uur en gaan dan samen de keuken in om alles voor te bereiden. Als het klaar is gaan we er lekker van smullen en bijkletsen. Ja, ik zou het echt super vinden om er enkele vrienden en vriendinnen aan over te houden en ook daarna samen leuke dingen te kunnen doen.”

 

Aanmelden kan door Emy uiterlijk 21 juli een mailtje te sturen (via marijke.adams@kulturhusborne.nl); de deelname is gratis. “Geef je naam en leeftijd door, evenals een telefoonnummer waarop je eventueel te bereiken bent en eventuele allergieën waar we rekening mee moeten houden”, besluit Emy, die het ‘onwijs spannend vindt, maar nog steeds een beetje eng’. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
marjan adams — 03 jul 2018
Wat en fantastisch idee, succes en veel plezier
Tom — 30 jun 2018
Wat mooi zeg! Heel veel succes Emy en Marijke!

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021

Concept ontwerpen Europastraat

Zoals bekend wordt de Europastraat opnieuw ingericht. In april konden omwonenden en gebruikers...
03-02-2021

Azc moet zo snel mogelijk plat

Een aangenomen amendement van de coalitiepartijen CDA, GB90 en Borne-Nu roept op om zo snel...
02-02-2021