Samen kokkerellen voor een prille vriendschap
EMY GENIET MET TWEE LEEFTIJDSGENOOTJES VAN ZELF BEREIDE HIGH TEA

Samen kokkerellen voor een prille vriendschap

Eind juni vertelde Emy aan BorneBoeit het plan om een gezellige high tea te organiseren. Het doel ervan was in contact te komen met leeftijdsgenootjes en zo mogelijk nieuwe vriendschappen te vinden. Een zoektocht die de afgelopen jaren moeilijker bleek dan gewenst. Marijke Adams, de coördinator Welzijn pakte, toen ze dat hoorde, het stokje op, zocht en vond een burgerinitiatief-potje om een en ander financieel mogelijk te maken en ging samen met Emy aan de slag. Vrijdagmiddag was het zover.

 

De boodschapjes

In de tussenliggende tijd ontving Emy vijf aanmeldingen van jonge mensen die ook wel voor zo’n bijzondere ontmoeting voelden. Drie ervan moesten vanwege de vakantie helaas verstek laten gaan, maar met Noa en Femke dachten Emy en Marijke een mooie start te kunnen maken. En gezellig werd het! Thuis en via internet had Emy al de nodige recepten vergaard en aan het begin van de middag trok ze er samen met Marijke op uit om de boodschapjes ‘in huis te halen’. Dat huis was voor deze gelegenheid de keuken van het Kulturhus, dat de happening faciliteerde.

 

Toen Noa en Femke om half vier arriveerden, ging het viertal direct in de keuken aan de slag. “Gewoon lekker bezig zijn en ondertussen een beetje kletsen en snuffelen aan elkaar, dat werkt toch altijd nog het beste”, zo verklaart Marijke. Op de keukentafel liggen de recepten uitgeprint klaar en de taken worden onderling verdeeld. De een werkt aan de mini lasagne, een ander aan de gemarmerde choco aardbeien of de broodrolletjes met ei en basilicum. Er wordt overlegd, gelachen, gepraat en geproefd.

 

‘Heel gezellig samen’

Het plan lijkt dus te werken. Emy straalt en tussen de bakmomentjes door zegt ze het ‘een hartstikke leuke middag’ te vinden. “Ja, we hebben het heel gezellig samen, zijn alle drie zestien jaar en we delen een heleboel dingen. Ik denk dat we elkaar nog wel vaker zullen zien.” Ondertussen schuift Femke de plaat met de mini lasagne hapjes in de oven. De mobiele telefoon van Marijke doet even dienst als kookwekker. “Een kleine dertig minuutjes, dan is het klaar en kunnen we aan tafel”, klinkt het. Gevolgd door de opmerking van Emy: “Als het niet lekker is, halen we straks wel patat.”

 

Eenmaal aan tafel blijkt het resultaat echter reuze mee te vallen. Er wordt gesmikkeld en gepraat. Én er worden nieuwe plannen gesmeed om ergens in het najaar samen nog eens wat leuks te ondernemen. “Wellicht dat ook de drie eerdere aanmeldingen dan van de partij kunnen zijn”, aldus Marijke. Wat rest is de afwas. Nadat ze ook dát samen hebben gefikst en de contactgegevens zijn uitgewisseld, zit de middag erop. Een hele ervaring en mogelijk enkele nieuwe vriendschappen rijker. (BM)

 

Zie ook ons eerdere bericht ‘Emy zoekt de vriendschap op’.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bakker, J — 05 aug 2018
Geweldig initiatief van deze meiden. Toch ook wel lef voor nodig. Petje af. Hopelijk ontstaan er blijvende vriendschappen. Goed bezig dames!!

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024

Zondag wordt mevrouw Wolters-Pik 104!

Op 12 mei 1920 werd ze in Hengelo geboren, Johanna Annechien Pik. Een geboorte die nogal wat...
07-05-2024