Afscheid van drie bestuursleden
GERARD WELBERG, JOS WOLBERS EN ED MOSSEL UIT BESTUUR VAN DORPSRAAD ZENDEREN

Afscheid van drie bestuursleden

Donderdag 6 september neemt de Dorpsraad Zenderen afscheid van maar liefst drie bestuursleden, na een lange staat van dienst. Jos Wolbers, de huidige vicevoorzitter, vindt het na 20 jaar ‘genoeg geweest’. Ed Mossel, die een zogenaamde ‘kwaliteitszetel’ had in het bestuur van de Dorpsraad, zet zijn strijd tegen de ontwikkelingen op de Elhorst-Vloedbelt voort, maar niet meer eveneens vanuit de Dorpsraad. En tenslotte zal de voorzitter Gerard Welberg na een lange 30 jaar inzet voor het dorp de voorzittershamer overdragen. In de persoon van Jan Kruidenier is een interim-opvolger voor Welberg gevonden.

 

Frisse blik

“Ik heb het altijd met veel plezier gedaan”, zegt Welberg. “Maar ik vond na zoveel jaren dat ook anderen de gelegenheid geboden moet worden om iets voor het dorp te doen. Met het Dorpsplan Plus Plus in ontwikkeling is het ook wel goed dat iemand de leiding neemt die er weer fris tegenaan kijkt.” Het Dorpsplan Plus Plus is een visie op de toekomst van Zenderen. Een doorontwikkeling van de vorige dorpsplannen. Eén van de aspecten van deze toekomstvisie is of en hoe de Dorpsraad eventueel hervormd kan worden. Het leek Welberg het perfecte moment om afscheid te nemen. Daarnaast wil hij meer tijd kunnen besteden aan zijn werk.

 

Jos Wolbers kan zich verheugen op meer tijd voor de kleinkinderen en gelegenheid om uit te gaan. Voor hem is ook zijn leeftijd (71) een reden geweest om te besluiten te stoppen. Voor de 79-jarige Ed Mossel eveneens een aspect om rekening mee te houden. Hij blijft overigens wel adviseur op het specifieke terrein van de ontwikkelingen op de Elhorst-Vloedbelt.

 

Hoogtepunten

Alle drie kijken ze met plezier terug op de lange periode waarin ze betrokken waren bij de Dorpsraad en naar de zaken die ze voor elkaar hebben kunnen krijgen. De rotonde wordt genoemd, het Sindron, Plan Oosterveld, diverse wandelpaden, de Mariakapel en het succesvol tegenhouden van het regionale bedrijventerrein, waarvan ooit sprake was dat het in Zenderen zou komen. En dan was er natuurlijk nog in 2012 het grote feest dat binnen een paar uur georganiseerd moest worden omdat Zenderen de hoofdprijs in de Postcodeloterij had gewonnen. Een hoogtepunt, in meerdere opzichten!

 

Uitdagingen voor de toekomst

Welberg: “We hebben ons als dorpsraad altijd voor honderd procent ingezet. Of we alles goed hebben gedaan? Vast niet. Maar wat veel mensen niet zien is dat er veel tijd gaat zitten in lobbywerk en dat heeft niet altijd direct succes. We gaan voor harmonie en zijn geen protestgroep. We kunnen altijd met voor- en tegenstanders door één deur.” De sfeer binnen de Dorpsraad was goed. “Het is vrijwilligerswerk, hè? Dan moet het ook gewoon leuk zijn.” Wensen voor de toekomst blijven er. “Het is nooit klaar. De maatschappij verandert en dat geeft weer nieuwe uitdagingen, vooral op sociaal gebied.” En daarnaast zijn er nog de grote dossiers van de verkeersproblematiek in Zenderen en de plannen voor de mestverwerker die ook de komende jaren nog de nodige aandacht zullen vergen.

 

De nieuwe voorzitter

Jan Kruidenier zal het stokje van Welberg overnemen, of liever gezegd de voorzittershamer. De oud-militair uit Den Haag woont nog maar drie jaar in Zenderen. “Ik ben een buitenlander”, beseft hij lachend. “Maar ik ben hier aardig wortel aan het schieten.” Hij heeft zin in de uitdaging. “Morele plicht, dat klinkt zo zwaar. Zeg maar dat ik het leuk vind om te doen en het voor mij ook een gelegenheid is om mensen te leren kennen.” Het zal niet eenvoudig zijn om zich te kunnen meten aan de ervaring van zijn voorganger. “Het zijn big shoes to fill”.

 

Voor Welberg, Mossel en Wolbers zal het allemaal nog wel even wennen zijn. Zijdelings blijven ze wel betrokken, bijvoorbeeld in de diverse werkgroepen die zich bezighouden met het nieuwe dorpsplan. Allemaal wat minder prominent in beeld. “Maar waar ze zich ook gaan verstoppen, ik zal ze blijven opzoeken!”, waarschuwt Kruidenier alvast. (AJ/BM)

 

Op de foto boven vanaf links: Jan Kruidenier, Gerard Welberg, Ed Mossel, Jan Maathuis, Jos Wolbers en Henk Semmekrot. Maathuis en Semmekrot blijven deel uitmaken van de Dorpsraad.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Provincie verkiest tracé langs A1/A35

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Milieueffectrapportage (PlanMER) van de...
02-03-2021

SP in de strijd voor een eerlijke overheid

ADVERTORIAL • De SP heeft speciaal voor de kiezers in de gemeente Borne 5 campagnefilmpjes...
01-03-2021

Vloedbeltverbinding stuk voordeliger dan...

Als de gemeenteraad besluit om medewerking te verlenen aan de aanleg van de Vloedbeltverbinding,...
25-02-2021

Intrekken bij Kulturhus lijkt (nog steeds)...

Eén van de grote projecten waar de gemeente Borne voor staat is de huisvesting van de...
23-02-2021

Keuzes zijn nu echt aanstaande

“Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dat is over het algemeen niet de meest...
23-02-2021

Nog 2,5 ton beschikbaar voor coronakosten 2021

Het college van burgemeester en wethouders zal aan de raad voorstellen om de van het Rijk...
11-02-2021