Intieme parochieviering Hertme
PAROCHIANEN UIT BORNE EN HERTME VIEREN HUN VERBONDENHEID

Intieme parochieviering Hertme

Eens per jaar vieren de gelovigen van de St. Stephanus in Borne en de H. Stephanus in Hertme hun verbondenheid binnen de HH. Jacobus & Johannesparochie met een gezamenlijke parochieviering. Traditiegetrouw vindt deze viering plaats op ‘neutraal terrein’, in het Openluchttheater in Hertme. Zo ook deze zondagmorgen. De eucharistieviering werd geleid door pastoor Marc Oortman, samen met het pastoraal team. Het gelegenheidskoor verzorgde de muzikale ondersteuning.

 

Geen kindernevendienst

Zo’n 75 bezoekers namen de moeite de viering te volgen. Geen grote aantallen en wat dat betreft zat het de geloofsgemeenschap toch al niet mee. Enkele leden van het pastoraal team moesten wegens ziekte of vakantie verstek laten gaan, terwijl ook de kindernevendienst op het allerlaatste moment werd afgeblazen, simpelweg omdat er geen kinderen aanwezig waren. Desondanks ontrolde zich een intieme en sfeervolle dienst, waarin de vrolijk schijnende zon zich in het theater van haar beste kant liet zien.

 

In zijn overweging memoreerde Oortman aan het belang van verbondenheid en verdraagzaamheid. “Van buiten kan het allemaal nóg zo mooi lijken, maar als het van binnen niet klopt, dan is het niet goed”, zo zei hij. “Daar moeten we aan blijven werken.” In dat kader noemde hij ook het seksueel misbruik binnen de kerk, waarbij hij de gelovigen opriep zich daardoor niet uit het veld te laten slaan, “maar volmondig te blijven zeggen: ja, ik geloof.” Na afloop van de viering was er in het Theaterhoes gelegenheid om onder het genot van een kop koffie of thee genoeglijk na te praten. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T HUISKES — 03 sep 2018
Een mooi initiatief - Jammer dat de jongere generatie het liet afweten, maar goed dit schijnt te maken hebben met een daling in het kerkbezoek . Zie ook bijvoorbeeld de sluiting van de H; Theresiakerk (en deze kerk is overigens veranderd in een bizonder fraai verbouwd gezondheidscentrum dat lof en respect afdwingt).

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024