Groene buffer tussen Borne en Hengelo
BEWONERS KIEZEN UIT VIER VARIATIES SPEELVOORZIENINGEN

Groene buffer tussen Borne en Hengelo

Zo langzamerhand transformeert de brede strook groen langs de Bornsche Maten, grenzend aan de Brittanniëlaan en Europalaan in Hengelo, in een parkachtige omgeving. Paden zijn aangelegd, wilde bloemenmengsels ingezaaid op de wallen en het werk om er een groene oase van te maken gaat nog wel een paar maanden door.

 

Maar dat is niet alles. De bedoeling is dat er in de lange, brede strook ook speel- en sportgelegenheden komen. Wat precies, daar mochten de bewoners van de Bornsche Maten dinsdagavond over stemmen. Vier ontwerpen lagen er klaar, met bootcamp elementen, speeltoestellen en speelaanleidingen.

 

Er was een ‘spinnenhuis’ te zien, schommels, een totempaal, hindernisbanen, een behendigheidsparcours en meer. Vier leveranciers hadden zich uitgeleefd op een ontwerp dat binnen het budget van 30.000 euro moest blijven. Onder hen ook de boomkunstenaar die in de Scholtenshof met zijn kettingzaag kunstige speelaanleidingen heeft vormgegeven.

 

Bootcamp en natuurlijke uitstraling

De ontwerpers hadden meegekregen dat de toestellen moesten passen in het landschap en een natuurlijke uitstraling moesten hebben. Een onderdeel moest een bootcamp zijn en daarnaast zouden er op twee plekken grote speelvoorzieningen moeten komen.

 

Groene buffer tussen wonen en werken

Landschapsarchitecte Carien ten Cate had natuurlijk ook wel zo haar voorkeur, maar de keuze was uitdrukkelijk aan de bewoners zelf. “Ik ben aan het ontwerpen voor de bewoners. Het is het belangrijkste dat zij met veel plezier in de Bornsche Maten wonen.”

 

Deze dinsdagavond ging het vooral om de speelzones. “Maar er is in het ontwerp ook nadrukkelijk gekeken naar de routestructuur voor wandelen en joggen. Daarnaast wordt met beplanting biodiversiteit nagestreefd. Het gebied wordt als totaal een groene zone, met een parkachtige inrichting. Een mooi uitloopgebied en groene buffer tussen het wonen in de Bornsche Maten en het werken aan de andere kant in Hengelo.”

 

En dus ook met allerlei speeltoestellen. Als de stemmen geteld zijn zal duidelijk worden welke dat precies zullen zijn. (AJ)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 11 okt 2018
Puik werk Carien!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024