Geslaagde en volgeboekte brunch
14-10-2018
VOLGEND JAAR UITBREIDING AANTAL VRIJWILLIGERS/DEELNEMERS

Geslaagde en volgeboekte brunch

Zondagmorgen vond de achtste editie plaats van de Bornse vrijwilligersbrunch. Voorzitter John Keupink van de Bornse Lions benoemde dit in zijn openingsspeech. Wat ooit eenmalig begon in 2011, omdat dat het jaar van de vrijwilliger was, is inmiddels een jaarlijks terugkerende activiteit geworden. Het was toen de Lionsclub Borne die het initiatief en de organisatie op zich nam. “Het is een mooi gebaar om wat terug te doen voor al diegenen die zich in Borne op welke manier dan ook inzetten als vrijwilliger”, aldus Keupink.

 

Heel bewust is de vrijwilligersbrunch nu losgekoppeld van Borne op z’n Best, omdat er anders een grote groep vrijwilligers die bij dat evenement betrokken is niet bij de brunch aanwezig zou kunnen zijn. Vertegenwoordigers van ruim 50 organisaties hebben zich aangemeld. Het maximum van 150 deelnemers was dan ook al na 10 dagen bereikt. Nieuws: vanwege de grote belangstelling is besloten om het maximum aantal deelnemers volgend jaar te verhogen naar 160!

 

Bij binnenkomst schonken de leden van de Lionsclub koffie en thee en vervolgens werd tafel voor tafel uitgenodigd om naar het buffet te gaan. Daar stonden soep, belegde broodjes, gekookte eieren, fruitsalades, koffiebroodjes en verschillende soorten drinken klaar, waar eenieder zich maar al te graag te goed aan deed.

 

Vragenuurtje

De ook aanwezige burgemeester Rob Welten nam tijdens de brunch het woord. Hij vroeg allereerst applaus voor al diegenen die deze brunch hebben georganiseerd, te weten: Bureau Vrijwilligerswerk Borne in de persoon van Henriëtte van den Kieboom, de Lionsclub Borne en Het Dijkhuis. Daarna werden er vragen aan de aanwezigen gesteld. Niet door met de microfoon in de hand de zaal in te gaan, maar door te antwoorden met het al dan niet opsteken van je vinger. “Wie is er vaker dan drie keer per week aan de slag als vrijwilliger?”, “Wie is er vrijwilliger in de cultuur?”, “Wie is er al langer dan drie jaar vrijwilliger?” waren enkele van de vragen die de revue passeerden.

 

De enige vraag waarop vrijwel iedereen reageerde door zijn vinger op te steken was: “Wie blijft er nog minstens vijf jaar vrijwilliger?” Dat dit een hele positieve reactie van de kant van de burgemeester uitlokte was dan ook te verwachten. Volgens informatie die hij van Bureau Vrijwilligerswerk heeft gekregen, is maar liefst de helft van de Bornenaren van 15 jaar en ouder actief als vrijwilliger en dat is een hele hoge score. Nog geruime tijd duurde het gezellige en smakelijke samenzijn voort, voordat men zich voldaan weer richting huis begaf. (HvR)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Lionsclub Borne, Marleen en Marion van het Dijkhuis en Burgemeester Welten, allemaal HARTSTIKKE BEDANKT voor jullie werk!!!

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024