Wensink-Zuid vanaf vandaag online
NIEUW WIJKPLEIN OP BORNEBOEIT, VOOR EN DOOR DE WIJKBEWONERS

Wensink-Zuid vanaf vandaag online

Nadat kerkdorp Hertme op 1 maart van dit jaar als eerste ‘wijk’ een eigen digitaal plein op borneboeit.nl in gebruik nam, is het de wijk Wensink-Zuid die zich via deze website aan haar bewoners presenteert. Het plein werd woensdagavond gelanceerd tijdens de informatieavond voor de wijkbewoners in het Twickel College en zal de komende jaren veel informatie bevatten over de renovatieplannen en uitvoeringsactiviteiten in de wijk. Het komende jaar zullen meerdere wijken het initiatief van Hertme en Wensink-Zuid volgen.

 

Professionele status

De weg er naartoe werd een kleine twee jaar geleden ingezet. In nauw overleg met Marijke Adams, wijkcoördinator van de gemeente, die het verbinden van mensen als een van de belangrijkste aandachtspunten ziet in haar werk, zocht en vond men aansluiting bij BorneBoeit. Via dit platform zouden meerdere vliegen in één klap gevangen kunnen worden. Want behalve het maximale bereik in de gemeente Borne zou men kunnen leunen op de professionele status. “Een website opzetten is één”, aldus Marijke, “maar het onderhouden ervan is wat anders. Dat hebben we al vaak genoeg meegemaakt.”

 

Het Hertmeplein, dat in maart als pilot startte, draait inmiddels naar volle tevredenheid. Henk Veurman, bestuurslid van de Stichting Gemeenschapsbelangen Hertme: “Natuurlijk, in Hertme hebben we de Gazet, waarin maandelijks melding wordt gedaan van de activiteiten in ons dorp, maar via internet is er zoveel meer mogelijk. Je bent snel, actueel en completer en hoe mooi is het dan dat we via BorneBoeit het optimale bereik genereren. De cijfers na bijna negen maanden overtreffen zelfs onze stoutste verwachtingen.”

 

Sterk interactief

Zoals gezegd zal het Wensink-Zuid plein de komende tijd veel informatie bevatten over de renovatieplannen in de wijk en de voortgang ervan. Immers, iedere bewoner krijgt er op de een of andere manier mee te maken. Maar er is meer. Want het plein, dat tot stand kwam in nauwe samenwerking met de gemeente en het Wijkcomité Wensink-Zuid, wil ook een platform zijn voor de bewoners zelf. Zo is er niet alleen informatie te vinden over de in de wijk gevestigde scholen, verenigingen en zorg- en welzijnsorganisaties, maar ook wordt er melding gemaakt van (kleinschalige) wijkgebonden evenementen en andere activiteiten. Bovendien kunnen de wijkbewoners via de zogenaamde prikbord-tool vragen en mededelingen plaatsen of erop reageren. Sterk interactief dus, met een eigen rol voor de wijkbewoners.

 

Het wijkplein Wensink-Zuid, dat de komende tijd verder zal worden ‘ingekleurd’, is te bereiken via de Wensink-Zuid knop bovenin het menu. Naar verwachting zullen zich het komende jaar meerdere wijken bij deze nieuwe ontwikkeling aansluiten en ook een eigen plek op de BorneBoeit site creëren. Per wijk kunnen er dan verschillende functionaliteiten worden ingebouwd, waaronder bijvoorbeeld polls en op termijn zelfs een gesloten deel, dat alleen via een inlogmodule bereikbaar is. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024