Meer BOA’s in Borne
UITBREIDING NAAR 3 FTE NOODZAKELIJK GEACHT

Meer BOA’s in Borne

Nu heeft de gemeente één Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) in dienst en tijdelijk tot eind dit jaar één extra. In de loop der jaren zijn er steeds meer taken bij de BOA’s neergelegd, maar er was nooit besloten tot een structurele uitbreiding van de capaciteit. Via het BornePanel en een workshop voor de gemeenteraad is gekeken naar wat dan maar de prioriteiten zouden moeten zijn. Alles doen kon niet, was de redenering.

 

Drie BOA’s

Blijkbaar is daaruit door het college de conclusie getrokken dat er behoefte is aan meer handhaving en een structurele uitbreiding nodig is, van één naar drie BOA’s, en vraagt de Raad daarvoor middelen uit te trekken. Vanwege de niet al te rooskleurige financiële situatie van de gemeente nog niet meteen structureel, maar eerst maar eens incidenteel voor twee jaar. Het gaat om een bedrag van 126.000 euro per jaar.

 

Meerwaarde

Extra taken die de afgelopen jaren bij de BOA’s zijn neergelegd zijn onder andere de veiligheid bij evenementen, het hondenbeleid, parkeren en controle op te snel rijden in wijken. “BOA’s hebben ook steeds intensiever contact met het sociaal team”, zegt burgemeester Rob Welten. “Als er signalen zijn van overlast of verwarde personen. Soms zit er meer problematiek achter baldadigheid of een keer te diep in het glaasje gekeken te hebben.” Ervaring heeft geleerd dat de inzet van BOA’s in dit Sociaal Domein van meerwaarde is. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Roy Wolsink — 14 dec 2018
Van 2 naar 3 gaat geen enkel verschil uit maken. Laten ze tenminste met 4 personen beginnen. Twee groepen van twee met een directe lijn van cominucatie naar elkaar toe hebben. aangezien ze geen vuurwapens mogen dragen en deëscaleren een belangrijk stuk van hun werk is volgens mij
T HUISKES — 03 dec 2018
Ik heb de text nog eens gelezen in Borne Boeit en daar staat echt 126k PER JAAR - maar goed ik heb niet de raadstukken gelezen. Maar goed, je zult gelijk hebben, MennoB. Nu nog even het politiebureau dat al jaren leeg staat verkopen ipv verhuren, want daar is schijnbaar geen animo voor.
MennoB — 29 nov 2018
Volgens mij is er maar 1 BOA op moment in Borne, er is geen tijdelijke extra BOA hoor... De BOA van Borne doet echt super veel taken en allerlei extra dingen, schande dat het zo lang heeft geduurd voordat hij hulp erbij krijgt... Hoe heeft dat zo kunnen gebeuren? Denk dat de BOA('s) ook zeker een goed salaris verdienen te krijgen, als stukje waardering en misschien wel als soort van compensatie dat het zo lang geduurd heeft, en ze doen tegenwoordig veeeeeel meer dan ''alleen'' parkeerboetes schrijven! Trouwens, T Huiskus, als je de tekst goed leest staat dat die 126K voor 2 jaar is, en voor 3 BOA'. Dat is dus 126/2 = 63K , en dat delen door 3 is 21K per persoon, is toch niet zo shocking? Denk dat zij in een van de laagste schalen van de gemeente vallen
T Huiskes — 29 nov 2018
Oh boy, 126k gedeeld door 3 is per BOA 42k .... een flink bedrag - kan waarschijnlijk niet goedkoper, maar toch!
Arjan Bijker — 28 nov 2018
Een goede stap en fijn voor de bestaande boa's dat ze uitbreiding krijgen.

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024