Twaalf jubilarissen in het zonnetje
30-11-2018
FEESTELIJKE DAG VOOR LEDEN ROLSTOELWANDELGROEP BORNE

Twaalf jubilarissen in het zonnetje

Ruim een week geleden werd het 25-jarig bestaan van de Rolstoelwandelgroep Borne gevierd, vrijdag was het de beurt aan een flink aantal leden van de groep om een jubileum te vieren.

 

Het hele gezelschap ging vanmiddag eerst naar het Kamaktheater in Hengelo. Dit theater is een dagbesteding voor acteurs met een verstandelijke beperking. Zij worden getraind in allerlei speltechnieken, zodat zij samen een voorstelling op de planken kunnen zetten. Vandaag was dat het toneelstuk ‘Furia’. Furia is een jonge en mooie vrouw en lijkt een aantrekkelijke partij te zijn. Haar geliefden willen wel de lusten maar niet de lasten, wel het geld maar niet de vrouw. Zo wordt Furia telkens bedrogen. Na weer een bedrog wordt zij ongelooflijk kwaad en dan worden de gevolgen van jaloezie, hoogmoed, verlangen, hebzucht, wellust en wraak duidelijk.

 

Wandelaars van het eerste uur

Terug in Borne verzamelden alle leden zich in de blokhut aan de Esstraat. Daar werd gezamenlijk genoten van een drankje. Totdat de voorzitter, Elly Kamphuis, het woord nam. Er bleken maar liefst twaalf jubilarissen te zijn deze keer… Anne Wopereis, Jansje Oude Egberink, Truus Lammertink en Wilmien te Dam zijn wandelaars vanaf het eerste uur. Zij zijn in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig lidmaatschap van de groep.

 

Gijs de Graaf (bestuurslid), Diny Veldsink, Jo Sander en Jan Homan volgden op korte afstand met bijna 25 jaar. Josephien Westerbeek en Ria Wekking waren ieder 10 jaar lid van de groep. Alle jubilarissen kregen behalve een kort toespraakje ook een mooie bos bloemen, een fles wijn en een glas met daarin het logo van de rolstoelwandelgroep gegraveerd.

 

Anne Wopereis en Jan Homan hadden te kennen gegeven om te willen stoppen met hun vrijwilligerswerk voor de groep. Jan Homan had daarom de voorzitter gevraagd namens hem een afscheidsbrief voor te lezen. Daarin zei hij dat hij het altijd met veel plezier heeft gedaan, dankbaar te zijn voor alle mooie dingen die hij samen met de groep heeft meegemaakt, zich ten tijde van het overlijden van zijn vrouw erg gesteund heeft gevoeld, maar dat zijn leeftijd (91!) nu toch een rol begint te spelen. De brief werd beantwoord met een groot applaus van de andere leden.

 

Misschien dachten Elly Kamphuis en vicevoorzitter Ans Westerbeek de dans te ontspringen, maar dat ging niet lukken. Zij werden in het zonnetje gezet vanwege het feit dat zij allebei 20 jaar tot de groep behoren. Alle leden deden zich hierna te goed aan een heerlijk lopend buffet en nog een drankje, waarbij het geheel omlijst werd door muziek van Double6. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
W tulk — 01 dec 2018
Jubilarissen allemaal proficiat en nu maar wandelen tot weer een jubileum.fijndat jullie allemaal. hebben genoten het is ook een hele organisatie
Groetjes w tulk

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024