Gouden Pieper naar Joke Vermeulen
ZENDEREN EERT 70-JARIGE VRIJWILLIGSTER VOOR HAAR VERDIENSTEN

Gouden Pieper naar Joke Vermeulen

Maandagavond stond er een delegatie van de Draejpiepers op de stoep van Joke Vermeulen. “Oh God, nee hè”, was haar eerste opwelling toen ze de deur opentrok. “Ik heb namelijk helemaal niks met carnaval, maar tegelijkertijd flitste die Pieper me door het hoofd.” Nadat ze van de eerste schrik was bekomen en de Garde der Oud-Jonkers had binnengelaten, volgde de ontknoping. De Zenderense bleek inderdaad te zijn uitverkoren de Gouden Pieper 2019 in ontvangst te mogen nemen. Dat zal gebeuren op 29 december tijdens de receptie van het nieuwe Jeugdprinsenpaar in het Rigtershoes. “Ik laat het maar over me heenkomen”, klinkt het amper een halve dag later berustend.

 

De Gouden Pieper is een bijzondere onderscheiding. Vorig jaar in het leven geroepen door de Garde der Oud-Jonkers van de carnavalsvereniging en bestemd voor mensen die zich op een bijzondere en verdienstelijke wijze inzetten voor de Zenderense gemeenschap. Vanaf 10 oktober konden de inwoners van het kerkdorp mogelijk geschikte kandidaten voordragen. De keus viel dus op Joke. “Blijkbaar vindt iedereen dat ik veel heb gedaan. Zelf vind ik dat niet. Neuh…”

 

‘Ik heb geen computer. Wat moet ik ermee?’

Veertig jaar lang tikte ze op haar schrijfmachine de berichten voor de VOX. “Ik heb geen computer, zelfs geen mobiele telefoon. Wat moet ik ermee? Maar wie weet, in de toekomst misschien. Ik ga liever fietsen, lezen of de wandelschoenen aantrekken.” Haar leven lang is ze al supporter van Zenderen Vooruit. “Onze vader deed altijd veel voor de club en dat is me met de paplepel ingegoten. Maar het is me te koud om altijd langs de lijn te staan. Ik ga nu ’s avonds vaak naar de handbaldames. Leuk hoor, de moeite waard om er te kijken.”

 

Daarnaast is Joke wekelijks vele uren actief in Het Dijkhuis. Sinds tweeëneenhalf jaar woont haar man Leo er en treedt ze in de rol van mantelzorger. “Ik doe er ook veel vrijwilligerswerk, help met eten uitserveren en zo. Heel dankbaar om te doen. Eigenlijk verveel ik me geen seconde. Ben ik niet zo van het koffiedrinken en het geteut, maar liever gewoon lekker bezig.”

 

Zaterdag 29 december wordt ze om 19.30 uur in het zonnetje gezet. Burgemeester Rob Welten zal haar de Gouden Pieper dan overhandigen. “Van de ene kant vind ik het wel leuk, maar ze hadden me mogen passeren hoor. Noh ja, we zullen wel zien.” (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bakker, J — 19 dec 2018
Joke, wat voor de een normaal is, is voor de ander niet normaal, maar ..... zeer bijzonder. Petje af, chapeau!! Proficiat en een zeer plezierige uitreiking, zodat je achteraf kunt zeggen: het was eigenlijk toch wel ontzettend leuk!!
Gerda Plieger — 18 dec 2018
Zus,heel goed gedaan en geniet van dit bijzondere moment.
Harrie en Mirjam Ikink — 18 dec 2018
Van harte gefeliciteerd Joke. Dik verdiend!👍

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024