De herbergiers en hun gasten genieten
BORNSE KERSTHERBERG DRAAIT OP VOLLE TOEREN

De herbergiers en hun gasten genieten

Om twaalf uur vanmiddag gingen de deuren van Bornse kerstherberg weer open. Voor de 29ste keer om precies te zijn, al leek dat tot voor enkele weken geleden niet mogelijk. Een spontane en belangeloze inzet van velen maakte echter het onmogelijke waar. Er stonden acht nieuwe vrijwilligers op en vele particulieren en bedrijven schoten financieel of anderszins te hulp. De Kerstherberg Borne was gered. Een grote groep mensen die anders een toch wat eenzame kerst zou beleven, wist zich daarmee verzekerd van een warm welkom, een gezellig praatje, een hapje en een drankje en, indien gewenst, nog eens een overheerlijk kerstdiner.

 

Heel veel support

De acht herbergiers van dienst: Alexander en Lidwien Mulder, Evert en Anja Kuipers, Michel en Natascha Polak én Simone Boers en André de Groot, allen stemmig gekleed, dragen in de loop van de middag een grote glimlach op hun gezicht. In de foyer van het Kulturhus - voor deze dag de Herberg - wordt er gezellig gekeuveld; een sfeervol muziekje zorgt op de achtergrond voor wat extra ambiance.

 

“Het is gelukt”, aldus Michel Polak. “We hebben onvoorstelbaar veel support vanuit de Bornse samenleving gekregen. Je wilt niet weten wat er allemaal is gesponsord en aangedragen.” André de Groot bestelt ondertussen het zoveelste advocaatje met slagroom bij Alexander Mulder, de barman van vandaag. “De mensen hebben er plezier in. En dan hebben wij het ook. Want hier doen we het voor.”

 

Ook zuster Josephine stapt ’s middags weer even bij de herberg naar binnen. “Ik kom hier al jaren zegt ze en ben zó blij dat deze dag er nog is. Achtentwintig jaar geleden was Joop Zwart, een karmeliet, een van de grondleggers van deze herberg. Ik weet zeker dat hij vanuit de hemel heeft geroepen: ‘Dit mag niet gebeuren’. Het heeft geholpen…”

 

Volgend jaar breder

Over een uurtje staat er nog een bingo op het programma en daarna wordt het tijd voor het diner, waarvoor zo’n 35 mensen zich hebben aangemeld. “De dag is voorbij voor je er erg in hebt”, aldus Michel. “Volgend jaar is de dertigste editie, dan gaan we alles wat we deze weken hebben geleerd, zoveel mogelijk in praktijk brengen. Misschien maken we het nog wel breder, proberen we een nog grotere doelgroep te verleiden om samen met ons het kerstfeest te vieren. Maar eerst willen we deze dag tot een goed einde brengen. En we kunnen nu al concluderen: een hele mooie dag!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Miranda — 26 dec 2018
Geweldig!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024