Mitsubishi Modelauto museum geopend
19-01-2019
SCHITTERENDE VONDST VLAK VÓÓR DE OPENING

Mitsubishi Modelauto museum geopend

Zaterdagmiddag om kwart over twaalf knipte Leidy van den Bos, de 84-jarige moeder van Marcel, een lint met de opdruk van Mitsubishi Motors door en daarmee was de opening van het Mitsubishi Modelauto Museum een feit. Het museum heeft de grootste collectie Mitsubishi-miniaturen ter wereld.

 

Na een lang traject dat werd doorlopen met de architect om tot een ontwerp te komen dat ook recht deed aan de aangrenzende Japanse tuin, begon in juni 2018 de sloop van de oude garage om plaats te maken voor de prachtige ruimte waarin het museum nu is ondergebracht. Maar liefst 17 grote vitrinekasten staan er, stuk voor stuk nokvol met miniaturen. En er zijn er nog veel meer!

 

Een schat op Marktplaats

Zondag 13 januari zal een dag zijn die Marcel nog lang zal heugen. Hij had al plannen voor die dag, maar keek voor hij weg ging nog even op Marktplaats naar, hoe kan het anders, het eventuele aanbod van Mitsubishi-miniaturen. Daar zaten wel een paar modellen van zijn gading tussen. Bij nader inzien bleken al die modellen door één en dezelfde verkoper uit Warmond te worden aangeboden…

 

Marcel zou Marcel niet zijn als hij daar niet het fijne van wilde weten. Hij belde de verkoper. Het bleek een voormalige medewerker van de Mitsubishi-importeur te zijn. Die was destijds nog in zijn woonomgeving gevestigd. In de tijd dat hij daar werkte had hij allerlei modellen, folders en merchandise verzameld en daar wilde hij nu van af. Het door Marcel uitgebrachte bod werd geaccepteerd, de andere plannen werden terzijde geschoven en er werd naar Warmond gereden. Daar aangekomen overtrof de verzameling van de verkoper de stoutste verwachtingen. Het was de vondst waar je als verzamelaar van droomt. Maar liefst 170 miniaturen, waaronder vrij zeldzame, en een heleboel folders en merchandise konden mee naar Borne.

 

Veel belangstelling

Vanaf de opening was er veel belangstelling voor het nieuwe museum. Jong en oud keken hun ogen uit. Het is ook werkelijk ongelooflijk dat één iemand zo’n enorme collectie bij elkaar weet te brengen Door de vondst van afgelopen zondag wordt het aantal van 5.000 miniaturen nu benaderd.

 

Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. Deze kan kan gemaakt worden via vandenbosmarcel@gmail.com. Mensen die nog Mitsubishi-miniaturen, -folders of -merchandise hebben en dat willen afstaan, worden gevraagd om ook dat via het genoemde mailadres te melden. (HvR)

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Mitsubishi museum opent in Borne'

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
A - Wanink — 19 jan 2019
Leidy van den Bos en Marcel van den Bos. Proficiat met deze prestatie. Veel succes.

Opening Mitsubishi modelauto museum


  TV Trios fietst voor de vrijheid

  Net als in 2015, toen 70 jaar bevrijding werd gevierd, zal Triatlonvereniging Trios ook in 2020...
  23-04-2019

  Borne wint ruim van SV Vasse

  Borne begon, zoals te verwachten viel, vol goede moed aan de wedstrijd, maar de bezoekers...
  23-04-2019

  NEO walst over Losser heen

  Het eerste kleine kansje in de uitwedstrijd tegen Losser was voor de gastheren. Het centrum van...
  22-04-2019

  Zenderen Vooruit verliest kansloos

  Met de geschorsten Freek Vlaskamp en Luuk Nijenhuis langs de kant werd de wedstrijd zaterdag om...
  22-04-2019

  Gooi- en smijtwerkfestijn IJzeren Heinen

  Ze hebben wel eens in de sneeuw of in de stromende regen bij Van Engelen aan de Kleiweg gestaan,...
  20-04-2019

  Annelies Dokter naar Apollo 8

  Komend seizoen komt Annelies Dokter uit voor volleybalvereniging Apollo 8 uit Borne. De...
  19-04-2019