Mitsubishi Modelauto museum geopend
19-01-2019
SCHITTERENDE VONDST VLAK VÓÓR DE OPENING

Mitsubishi Modelauto museum geopend

Zaterdagmiddag om kwart over twaalf knipte Leidy van den Bos, de 84-jarige moeder van Marcel, een lint met de opdruk van Mitsubishi Motors door en daarmee was de opening van het Mitsubishi Modelauto Museum een feit. Het museum heeft de grootste collectie Mitsubishi-miniaturen ter wereld.

 

Na een lang traject dat werd doorlopen met de architect om tot een ontwerp te komen dat ook recht deed aan de aangrenzende Japanse tuin, begon in juni 2018 de sloop van de oude garage om plaats te maken voor de prachtige ruimte waarin het museum nu is ondergebracht. Maar liefst 17 grote vitrinekasten staan er, stuk voor stuk nokvol met miniaturen. En er zijn er nog veel meer!

 

Een schat op Marktplaats

Zondag 13 januari zal een dag zijn die Marcel nog lang zal heugen. Hij had al plannen voor die dag, maar keek voor hij weg ging nog even op Marktplaats naar, hoe kan het anders, het eventuele aanbod van Mitsubishi-miniaturen. Daar zaten wel een paar modellen van zijn gading tussen. Bij nader inzien bleken al die modellen door één en dezelfde verkoper uit Warmond te worden aangeboden…

 

Marcel zou Marcel niet zijn als hij daar niet het fijne van wilde weten. Hij belde de verkoper. Het bleek een voormalige medewerker van de Mitsubishi-importeur te zijn. Die was destijds nog in zijn woonomgeving gevestigd. In de tijd dat hij daar werkte had hij allerlei modellen, folders en merchandise verzameld en daar wilde hij nu van af. Het door Marcel uitgebrachte bod werd geaccepteerd, de andere plannen werden terzijde geschoven en er werd naar Warmond gereden. Daar aangekomen overtrof de verzameling van de verkoper de stoutste verwachtingen. Het was de vondst waar je als verzamelaar van droomt. Maar liefst 170 miniaturen, waaronder vrij zeldzame, en een heleboel folders en merchandise konden mee naar Borne.

 

Veel belangstelling

Vanaf de opening was er veel belangstelling voor het nieuwe museum. Jong en oud keken hun ogen uit. Het is ook werkelijk ongelooflijk dat één iemand zo’n enorme collectie bij elkaar weet te brengen Door de vondst van afgelopen zondag wordt het aantal van 5.000 miniaturen nu benaderd.

 

Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. Deze kan kan gemaakt worden via vandenbosmarcel@gmail.com. Mensen die nog Mitsubishi-miniaturen, -folders of -merchandise hebben en dat willen afstaan, worden gevraagd om ook dat via het genoemde mailadres te melden. (HvR)

 

Zie ook ons eerdere bericht: 'Mitsubishi museum opent in Borne'

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
A - Wanink — 19 jan 2019
Leidy van den Bos en Marcel van den Bos. Proficiat met deze prestatie. Veel succes.

Opening Mitsubishi modelauto museum


    Inschrijving Run Bike Run gestart

    Bereid je voor om je sportschoenen aan te trekken en je fiets van de haak te halen, want op 24...
    23-04-2024

    Zwaar verlies voor BZSV in Gorssel

    Waar BZSV tijdens de heenwedstrijd nog aardig partij wist te bieden aan Gorssel was het...
    22-04-2024

    NEO wint ruim van Grol: 5-0

    Na een mooie minuut stilte vanwege het overlijden van Erik Rouhof kreeg NEO direct al twee...
    22-04-2024

    Apollo 8 strandt in halve finale tegen VV Utrecht

    Apollo 8 is in de stijd om de landstitel gestrand in de halve finale. In eigen huis was na de...
    22-04-2024

    Daar gaat hal 1

    Wethouder David Vermorken mocht woensdagmiddag een stukje muur van sporthal 1 van sportcomplex...
    17-04-2024

    Scouting Twickel Borne regionaal winnaar

    Bij de Regionale Scouting Wedstrijden Twenteland, die afgelopen weekend werden gehouden aan het...
    17-04-2024