Stralende talenten lachen en huilen
AUDITIES AVELEIJN GOT TALENT WEER VOORTVAREND VAN START

Stralende talenten lachen en huilen

De kop is eraf. Tijdens de eerste auditieronde van Aveleijn got Talent, vrijdagavond in het Kulturhus, stonden maar liefst 35 jonge zangtalenten exact drie minuten lang vol in de schijnwerpers. De ene zenuwachtig, de ander giechelend en een derde haar hart uitstortend om even later haar liefde voor vriend Peter te verklaren. Het kon allemaal, want plezier en voldoening staan voorop. En dat is aan de goed geoliede machine van het evenementenbureau van Aveleijn wel besteed.

 

Een spel om van te smullen

Voor de deelnemers moet het vooral leuk zijn en een van de hoogtepunten in hun jaar, waarin ze heel even de ogen van heel velen op zich gericht weten om vervolgens de show te stelen. Presentatrice Karin Nijhof laat niet na ze te helpen. Ze slaat een arm om hun schouders, praat ze moed in, babbelt over koetjes en kalfjes en regisseert tussendoor de deskundige jury, die haar oordeel velt. Het is een spel om van te smullen, voor de horde fans in de afgeladen volle zaal én vooral ook voor de talenten zelf.

 

Ze genieten dan ook met volle teugen. Soms wordt het allemaal even teveel. Hannie, die een nummer van André Hazes wil playbacken, barst in tranen uit voordat de eerste tonen klinken. “Ik ben zo zenuwachtig”, klinkt het snikkend. Karin aarzelt geen moment, pakt haar vast en zegt “we gaan even een rondje lopen”. Een minuut later heeft Hannie zich herpakt en straalt ze als nooit tevoren.

 

Gerrit, helemaal idolaat van Elvis Presley, playbackt zijn rocknummer Return to sender. Hij krijgt niets dan lof van de jury. “Over enkele maanden zie ik je in een mooi Elvispak op de bühne in Enschede, je doet het gewoon hartstikke goed”, roept jurylid René Morshuis, een van de twee Sokkies. Even later vertelt Gerrit heel vaak naar documentaires van Elvis te kijken en ratelt zonder nadenken zijn geboorte- en sterfdatum op. Een echte fan dus...

 

‘Je raakte me écht’

En dan Richelle uit Enschede. Loepzuiver zingt ze een nummer van musicalster Simone Kleinsma. De indruk die ze maakt, is voelbaar. Het is muisstil in de zaal en als tante Sjaan na afloop haar oordeel als juyrylid velt, is de euforie compleet. “Ongelooflijk, heel knap. Je raakte me écht”, zegt ze uit de grond van haar hart. Een klaterend applaus klinkt op.

 

Twee tellen later staan Hidde, Roel en Mark, getooid in hun Feijenoord-shirts en -sjaaltjes, de sterren van de hemel te zingen met hun Hand-in-hand kameraden. Het publiek, de jury én Karin zingen mee en steken hun handen zwaaiend in de lucht. Er volgt nog net geen wave, maar het had zo kunnen gebeuren. Aveleijn got Talent ten voeten uit, want nogmaals: het moet vooral leuk blijven. En dat is het! Zaterdagmorgen om 11.00 uur volgt de tweede auditieronde, ook in het Kulturhus. De finale staat op zaterdag 15 juni gepland in het Muziektheater in Enschede. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024