Lekker patatfeestje in Dijkhuis
11-07-2019
TIJDENS JAARLIJKSE SMULDAG GAAN RUIM 250 PORTIES OVER DE TOONBANK

Lekker patatfeestje in Dijkhuis

Rond een uur of twaalf donderdagmorgen is het een drukte van belang aan de achterzijde van Het Dijkhuis. Er staat een frietkraam, de geur komt je verleidelijk tegemoet. Bezoekers zijn straks de bewoners van het woonzorgcomplex, maar voor het zover is komen eerst de verzorgenden en vrijwilligers hun bestellingen voor de verpleegafdelingen afhalen. Het is een jaarlijkse traktatie van de Vrienden van Het Dijkhuis.

 

De lekkernij gaat er blijkbaar in als koek; iets na half een staat er een lange rij mensen, vrolijk keuvelend en geduldig hun beurt afwachtend. Als de buit eenmaal binnen is, wordt het lekkers op de rollator geplaatst en vervolgens koers gezet naar het restaurant, waar de smulpartij kan beginnen. “We hadden gehoopt het buitenterras te kunnen gebruiken, maar ja… het weer hè?!”, aldus activiteitenbegeleider Marleen Franke. Het feest is er niet minder om, want ouderwets snaaien uit een bakje patat met een kroketje, frikandel, bamischijf of kaassoufflé is nu eenmaal geen alledaagse bezigheid.

 

Even aanpezen

De bouwvakkers van Aannemersbedrijf Oude Wolbers, die 50 meter verderop aan het werk zijn met een verbouwing van Het Dijkhuis, kijken met hongerige blikken toe. Wellicht krijgen ze hun kans nog, maar eerst dienen alle bewoners te zijn voorzien. En da’s geen sinecure. Jeremy van de Pieterman en Nienke Kolkman van Westrik Snack hebben er hun handen vol aan. Binnen amper anderhalf uur dienen ze zo’n 250 porties en een evenredig aantal snacks te bakken en uit te serveren. “Het is inderdaad even aanpezen”, zegt Jeremy, “maar we zijn het gewend en hebben van dit soort activiteiten onze professie gemaakt.” In een razend tempo en met een onophoudelijke glimlach komen ze aan de wensen van hun bezoekers tegemoet.

 

Als in het restaurant het buikje eenmaal is rond gegeten, waarbij een enkeling niet schroomde nog een tweede rondje te doen, volgt er nog eens een toegift: een overheerlijk ijsje. “Met dank aan de Vrienden, het was verrukkelijk”, aldus een tevreden bewoner. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Auto vliegt twee keer in de fik

Op de snelweg vatte een auto donderdag vlam. De brandweer uit Almelo werd erbij geroepen om de...
02-05-2024

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024