Werkzaamheden kruising verlopen voorspoedig
18-07-2019
OVERLAST EN GEMAK DOOR AFSLUITING WEGEN

Werkzaamheden kruising verlopen voorspoedig

Er wordt hard gewerkt aan de aanpassingen van het kruispunt bij Jasmin Garden en de nieuwe aansluiting van de Bornsche Beeklaan op de N743. Volgens Jelmer Bremer van NTP liggen de werkzaamheden keurig op schema. “Tot op heden geen slechte berichten. Het weer zit ook mee. We hebben wel wat avonden langer moeten doorwerken om de planning te halen.” Dagen van 14 uur zijn geen zeldzaamheid voor de mannen. Het hoort erbij als er een strak schema wordt opgelegd om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Gemiddeld zijn er tussen de 30 en 40 man per dag aan het werk. Af en toe een heel gekrioel in het toch kleine werkgebied.

 

Voor NTP onttrekt zich het spannendste werk aan het oog, namelijk de boorwerkzaamheden onder de kruising door ten behoeve van de nieuwe watertransportleiding. Inmiddels zijn de meest kritieke punten gepasseerd en is de boor zonder kleerscheuren onder de hoofdwaterleidingen doorgegaan en over een belangrijke telecomkabelbuis. Nog een paar meter en de boor kan in de Grotestraat weer opgegraven worden.

 

Doorgaand verkeer op de N743

Aan de kant van gezondheidscentrum De Poort van Borne wordt de rondweg aangepast, zodat er vanuit Borne een afslag naar de Bornsche Beeklaan gerealiseerd kan worden. Vrijdag komt de deklaag op de weg en worden de nieuwe belijningen aangebracht. Zondagavond worden de borden omgezet en wordt alle verkeer op de N743 over het nieuwe asfalt geleid en starten de werkzaamheden aan de andere kant van de weg. Daar wordt onder andere het voorsorteervak vanaf Hengelo richting Grotestraat langer. Naar verwachting duren die werkzaamheden een week. Volgens Bremer valt het met de verkeersoverlast op de N743 mee. “Er zijn nauwelijks opstoppingen. Mensen volgen de omleidingen, denk ik. En vanwege de vakantie is er sowieso minder verkeer. Het scheelt ook dat er tijdelijk een stoplicht minder is en het verkeer wel goed kan doorstromen.”

 

Bornsche Beeklaan

Bewoners van de Bornsche Maten kunnen naar verwachting halverwege week 31 via de Bornsche Beeklaan weer de wijk uit, richting Hengelo en Zenderen. Afslaan richting Grotestraat kan dan nog niet. Daar gaan de activiteiten nog door vanwege de watertransportleiding. “Asfalteren staat gepland op 20 of 21 augustus, zodat eind van die week ook de Grotestraat weer open kan.”

 

Ondernemers

Het zal een opluchting zijn voor de ondernemers in de buurt van de kruising. Het aantal klanten liep merkbaar terug sinds het plaatsen van de bebording voor de wegomleiding, die al ver voor het kruispunt geplaatst zijn, om de verkeersstromen zo goed mogelijk om te leiden. Middels een razendsnelle actie via raadslid Anka Jacobs, dorpsmanager Ruben Baartman en drukkerij Knoef zijn er gisteravond extra borden geplaatst om aan te geven dat de ondernemers tot en met Jasmin Garden toch echt wel prima te bereiken zijn via de Europastraat.

 

‘Heerlijk rustig’

Van de bewoners langs de Europastraat hele andere geluiden. “Je kunt het goed merken!”, “Heerlijk rustig!” en “Ik kan zo de straat over lopen, ongekend!”, klinkt het aan de normaal gesproken drukke doorgaande weg, waar een oud wegdek nog wel eens wat gerammel en ander geluidsoverlast oplevert. Genieten daar dus, tot ergens in week 34 als het allemaal weer achter de rug is. Voorlopig dan, want wegwerkzaamheden aan de Oude Hengeloseweg en de Europastraat komen er ook nog aan. Over een tijdje. (AJ/DdG)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Helmie — 18 jul 2019
Er wordt hard gewerkt! Je kunt elke dag wel weer vooruitgang zien.
Respect voor de mensen die zulke lange dagen maken!
De overlast valt volgens mij inderdaad nog wel mee.

Werkzaamheden N743/Bornsche Beeklaan/Grotestraat


    Fietsendieven op heterdaad betrapt

    Rond 20.30 uur vrijdagavond kreeg de politie een melding van mogelijke fietsendiefstal. De...
    04-05-2024

    Auto vliegt twee keer in de fik

    Op de snelweg vatte een auto donderdag vlam. De brandweer uit Almelo werd erbij geroepen om de...
    02-05-2024

    Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

    “Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
    19-04-2024

    Een vriendinnetje voor Oeki

    Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
    18-04-2024

    Verenigingsman Erik Rouhof overleden

    In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
    17-04-2024

    Feestelijke ingebruikname derde duofiets

    Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
    13-04-2024