Een bedankje aan de harde werkers
23-08-2019
GROTESTRAAT WEER OPEN, ONDERNEMERS TRAKTEREN

Een bedankje aan de harde werkers

Feest bij het kruispunt bij Jasmin Garden vandaag. De hekken aan de Grotestraat konden aan de kant geschoven worden. Geheel volgens planning is de straat weer bereikbaar na weken afgesloten te zijn geweest vanwege de reconstructie van de kruising met de N743. Feest ook voor de ondernemers in de buurt, die opgelucht zijn dat de wegwerkzaamheden zo goed als achter de rug zijn en klanten hun zaak weer gemakkelijk kunnen bereiken. Reden om de mannen in oranje te trakteren op een uitgebreide lunch en een koel drankje.

 

‘Bikkels’

Hendrik-Jan Huls van de Plus namens de ondernemers: “Het is een gigantische klus geweest. Het is toch een van de slagaders van Borne, maar er is hard gewerkt en het moest gewoon gebeuren. We hebben wel een behoorlijke dip in de omzet gehad. Met de vakantie erbij zelfs een dubbele dip. We zijn heel blij dat de strakke planning is gehaald, ondanks die enorme hitte. Daar hebben we heel veel waardering voor. Het zijn echte bikkels!”

 

Uitdagingen

Het gebaar van de ondernemers werd enorm gewaardeerd door de wegwerkers, die net zo goed opgelucht zijn het tijdschema te hebben gehaald. “We hebben helemaal geen klachten gehad”, vertelt projectleider Pim Mulder van NTP. “Eigenlijk alleen maar positieve reacties.” Het was beslist een race tegen de klok om de planning te halen. “In die hele warme periode hebben we extra mensen ingezet, omdat er maar een korte tijd was om te kunnen werken. De machines konden ’s middags gewoon niet op het hete asfalt.” Normaal gesproken worden er direct na het asfalteren kabels in het wegdek gezaagd voor de verkeersregelinstallatie. “Maar het asfalt koelde maar niet af. We hebben dat inzagen daarom in de nacht moeten doen.” De extreme warmte plaatste de ploeg kortom af en toe voor behoorlijke uitdagingen.

 

Prestatie

Volgens Jos Immerman van de gemeente Borne hebben ook de mannen van Dynniq, die de verkeerslichten en de verlichting aanlegden een geweldige prestatie geleverd. “De samenwerking tussen alle partijen was perfect.” Voor de gemeente was het belangrijk dat het grootste deel van de werkzaamheden voor het einde van de schoolvakanties gedaan zou zijn. Immerman: “De kinderen kunnen maandag weer veilig naar school.”

 

Voor NTP zit de klus er nog niet op. Hier er daar moet er nog wat afgewerkt worden en ook aan de kant van de Bornsche Maten gaat het werk verder in de buurt van de Visserij. Maar de belangrijkste verkeerswegen zijn weer open en daarop kon vrijdagmiddag feestelijk geproost worden met en dankzij de ondernemers in de buurt. (DdG/AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 26 aug 2019
Alhoewel ik het eindresultaat nog moet zien, ziet de Grotestraat er op foto's al direct goed uit. Dat de fietsers een extra verkeerslicht hebben: so what? Ik neem aan dat de fietspaden binnenkort ook gereed zijn - mijn complimenten aan allen die hieraan hebben meegewerkt!
Bhm Helle — 25 aug 2019
Goed werk en snel.
Petje af ...
Alleen jammer dat automobilisten uit de Bornsche maten het trottoir gebruiken als binnendoorweg en daarmee alles weer aan gort rijden
Frank Vunderink — 24 aug 2019
Mooi geregeld, top !
Ookdatnog — 23 aug 2019
Ongelofelijk dat het fietspad nog niet klaar is. En het leek allemaal zo voorspoedig te gaan. Maandag beginnen de scholen weer. Ik hou m'n hart vast met al die kinderen en auto's p dezelfde weg
h — 23 aug 2019
jammer dat de fietsers zo lang moeten wachten, dit geeft straks ongelukken.
Helmie — 23 aug 2019
# Erik Zuur: bekijk het eens positief; fijn dat je nog maar één keer de Bornsche Beeklaan over hoeft te steken en dat dat nu een stuk veiliger is, zeker voor de schooljeugd! En deze stoplichten reageren wel heel snel!
Ruben Baartman — 23 aug 2019
Prachtig gebaar! Mooi resultaat.
Erik zuur — 23 aug 2019
Jammer dat de fietsers vanaf de bornse maten er weer een extra verkeerslicht bij hebben gekregen op weg naar Hengelo.

Grotestraat weer open


  Buurtbus gaat weer rijden

  Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
  25-02-2021

  Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

  Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
  24-02-2021

  Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

  De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
  22-02-2021

  Start werkzaamheden Grotestraat

  In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
  19-02-2021

  Grijp die kans, met een hoofdletter G!

  In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
  18-02-2021

  Opstart hospice Borne nieuw leven ingeblazen

  Een groep enthousiaste inwoners van Borne heeft de opstart van een hospice in Borne nieuw leven...
  18-02-2021