‘Een beetje aandacht voor jezelf’
01-09-2019
ENTHOUSIAST INITIATIEF VOOR THEMAMIDDAG OVER ZINGEVING

‘Een beetje aandacht voor jezelf’

Het ontstond op een zomeravond als een spontaan idee. Ingrid Eekel, Annelies van Os, Miranda Hanskamp, Liesbeth van Balen en Alice Venneker leek het leuk om eens samen iets te organiseren rondom ‘zingeving’. Vol enthousiasme werd er begonnen aan het proces, gaandeweg werd er gefilosofeerd, ingevuld, geschaafd, herbezonnen, geregeld, enzovoorts en dat resulteerde allemaal in een themamiddag ‘Dat geeft zin! Van inspiratie tot passie’ op 12 oktober in het Kulturhus.

 

Niet zweverig

“Wat is zingeving? Naar het antwoord op die vraag gingen we ook zelf op zoek”, vertelt Miranda. “Het kan heel zwaar zijn, maar ook luchtig. Hoe iemand waarde aan het leven geeft is heel verschillend”, vult Annelies aan. “We hopen bezoekers die middag iets mee te kunnen geven waar ze verder mee kunnen.” Dat is vooral niet zweverig of vaag. “Dat is natuurlijk wel een beetje de valkuil bij dit onderwerp. Maar als je nadenkt over wat je leven nu zin geeft, dan zijn het toch vaak juist praktische zaken. Daarom hebben we voor de workshops ook gekozen voor die praktische insteek”, verklaart Liesbeth het programma. “Sandra Huisken bijvoorbeeld geeft een workshop over hoe je jezelf meer zichtbaar kunt maken, zichtbaar vanuit talent. Soms word je geleefd en worden niet al je talenten goed ingezet. Dat heb je vaak zelf niet eens in de gaten.”

 

Workshops

Ook bijzonder praktisch is de workshop van Frederike Bunjes, die met haar methode Tijdsurfen leert ervaren dat je vaak meer tijd hebt dan je denkt. Verder zijn er workshops van Maarten Haalboom (‘Het gevoelsorkest’) en Jasmijn de Lange (‘Streven naar geluk of leren leven met tragiek?’) Bezoekers kunnen voor een toegangsprijs van 22,50 euro twee interactieve workshops naar keuze volgen. Journalist André Vis verzorgt de inleiding en cabaretière Nathalie Baartman zal de middag op haar geheel eigen wijze afsluiten.

 

Spannend

Alice: “We denken dat we een heel leuk en uniek programma hebben, waar we wel een beetje trots op zijn. Het is vooral een cadeautje aan jezelf. Gewoon even een middagje nadenken over waar je mee bezig bent. Even uit de drukte van alledag. Niets moet en alles mag. Een beetje aandacht geven aan jezelf.” De dames kijken er met spanning naar uit. “Ik zou zelf gaan, maar je weet het natuurlijk niet. We hopen dat het veel mensen, vrouwen én mannen, zal aanspreken.” Voor de dames zelf zit er geen enkel verdienmodel achter en er is ook geen doelstelling om zieltjes te winnen voor het één of ander. “We hopen dat het een succes wordt en dat we het nog een keer kunnen herhalen, want we hebben nog zo veel meer ideeën!” (AJ/BM)

 

Meer informatie over ‘Dat geeft zin!’ op de website van het Kulturhus of op de eigen Facebookpagina

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Einde parochiekerk Zenderen nabij

“Het gaat sneller dan we allemaal denken”, verzucht Maria Verheijen, vicevoorzitter...
18-05-2024

‘Vrouwen in Bedrijf’ verwennen goede doelen

In de regel verrassen de Bornse Vrouwen in Bedrijf jaarlijks één goed doel met een...
17-05-2024

Dat wordt smullen met Pinksteren…

“Het is niet nieuw, maar het gaat er allemaal nog steeds in als koek”, aldus Coen...
16-05-2024

Theresiagemeenschap viert al 10 jaar ‘samen’

In oktober 2015 sloot de Theresiakerk voorgoed haar deuren. Waarmee een einde kwam aan de...
15-05-2024

De koeien mogen de wei weer in

Het lange hemelvaartweekend lijkt het mooi en zonnig weer te worden. Perfect om de...
08-05-2024

Zondag wordt mevrouw Wolters-Pik 104!

Op 12 mei 1920 werd ze in Hengelo geboren, Johanna Annechien Pik. Een geboorte die nogal wat...
07-05-2024