Op zoek naar passie en inspiratie
12-10-2019
50 DEELNEMERS VOOR ‘DAT GEEFT ZIN!’

Op zoek naar passie en inspiratie

Zo’n vijftig belangstellenden meldden zich zaterdag voor een middag inspiratie en zingeving in het Kulturhus. Het initiatief van Ingrid Eekel, Annelies van Os, Miranda Hanskamp, Liesbeth van Balen, Alice Venneker en Simone Noppers draaide om een beetje aandacht voor jezelf en een keer stil te staan in de hectiek van alledag en na te denken over wat je nu echt beweegt en waar je gelukkig van wordt.

 

Inleider André Vis, oud hoofredacteur van de Tubantia, wist het wel. “Volg je passie en ga vooral vrijwilligerswerk doen. Kies niet voor scepsis en azijn, maar voor geluk, inspiratie en voor de medemens.” Zelf besloot hij een dergelijke keuze te maken en zich te richten op zijn passies, nevenactiviteiten en hobby’s. “We hebben betaald werk heilig verklaard, vertroetelen onze kinderen, willen alles, rennen ons helemaal suf en hebben ongelooflijk veel haast.” Maar ondanks alle luxe en voorspoed stijgen het aantal scheidingen, burn-outs en depressies. “Ga op zoek naar geluk.”

 

Een orkest gekleurde kaartjes

Maar hoe dan? Om op die vraag antwoord te geven waren er allerlei workshops. Van ‘tijdsurfen’ tot intuïtief schilderen. Maarten Haalboom dompelde een aantal belangstellenden in zijn methode van het ‘gevoelsorkest’. Die methode komt erop neer dat je kaartjes met allerlei gevoelens moet rangschikken tot een orkest. Welke uitgangspunten je daarvoor neemt is aan ieder persoonlijk. Je kon jezelf daarbij een aantal vragen stellen, zoals ‘wie zou je vaker willen horen, wie minder vaak, wat speelt samen en wat hoor je het meeste?”

 

De deelnemers gingen aan de slag met de gekleurde kaartjes. De één had in no time een orkest en de ander bleef maar schuiven en wisselen. Motivaties om tot de juiste bezetting te komen waren verschillend. Zo liet een deelnemer ongewenste emoties ‘links liggen’ en plaatste ze aldus op tafel. Een ander had het over gevoelens ‘achter zich laten’ en plaatste de corresponderende kaartjes op de plek waar zich normaal gesproken het slagwerk bevindt. En zo waren er voor iedereen weer andere associaties.

 

Intieme conversaties

Het diende allemaal tot doel om je aan het denken te zetten, maar ook om vervolgens met elkaar in gesprek te raken. En dat leverde soms behoorlijk intieme conversaties op. “Heel bijzonder”, vond één van de deelnemers. “Dat is in het dagelijkse leven niet vanzelfsprekend.” In het grotere geheel van de middag vond een ander: “Als je met je eigen gevoelens uit de voeten kan, dan geeft je dat ruimte voor inspiratie en passie.”

 

De gesprekken gingen in de pauze nog volop door, waarna er weer een volgende workshopronde volgde. De organisatie liep er ondertussen stralend bij. Gelukkig met de opkomst en trots op het programma dat ze met vereende krachten hadden neergezet. De middag werd afgesloten door cabaretière Nathalie Baartman. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021

‘Grijp die kans, met een hoofdletter G!’

In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
18-02-2021

Opstart hospice Borne nieuw leven ingeblazen

Een groep enthousiaste inwoners van Borne heeft de opstart van een hospice in Borne nieuw leven...
18-02-2021