Bouw appartementen officieel van start
42 APPARTEMENTEN IN BORNSCHE MATEN VOLGEND JAAR GEREED

Bouw appartementen officieel van start

Met het leggen van twee vloerplaten werd maandagmiddag symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van de twee appartementencomplexen aan Het Reef in de Bornsche Maten. De plannen voor beide complexen dateren al vanaf 2016, maar kregen vorig jaar echt vorm tijdens gesprekken tussen de gemeente en bouwer Janssen de Jong uit Hengelo. De twee complexen bieden plaats aan in totaal 42 appartementen, waarvan 15 koop.

 

In zijn welkomstwoord vertelde Jan Henk Schipper, algemeen directeur van Janssen de Jong Bouw uit Hengelo, trots te zijn dit project te mogen realiseren. “Vaak bouwen we ver weg, en nu eens in onze eigen achtertuin”, zo zei hij. Ook wist hij de eveneens aanwezige toekomstige bewoners van de vijftien appartementen te melden dat de bouwonderneming hoopt in april volgend jaar de cascobouw gereed te hebben, waarna nog enige tijd nodig zal zijn voor de afwerking.

 

‘Prima plek om te wonen’

Daarna was het de beurt aan wethouder Martin Velten, die de bewoners kon verzekeren dat ze op een prima plek in Borne komen te wonen. “We willen de wijken en dus ook de Bornsche Maten nadrukkelijk bij het centrum betrekken en dat betekent dat er, ook van hieruit, prima verbindingen zijn naar het centrum van het dorp. Ik wens u allen een goede bouw en hoop dat de uiteindelijke oplevering snel plaatsvindt”, zo sloot hij af.

 

Door loting werd vervolgens bepaald welke toekomstige bewoners samen met de wethouder de vloerplaten mochten leggen. Het werden mevrouw Struik en de heer en mevrouw Lindenhovius, alle drie ook nu al Borne woonachtig. Voorzien van een heuse bouwhelm stapten ze daarna het bouwterrein op om, met behulp van een stevige hijskraan, de vloerplaten op hun definitieve plaats te leggen, waarna een luid applaus van de overige aanwezigen opklonk. Inmiddels zijn alle 15 koopappartementen verkocht; de verwachting is dat de overige 27 tegen het einde van het jaar in de verhuur zullen gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024