Expositie 100 jaar volkshuisvesting
JUBILEREND WELBIONS TOONT ONTWIKKELING VAN WIJKEN IN BORNE EN HENGELO

Expositie 100 jaar volkshuisvesting

In het grote atrium van Het Dijkhuis is woensdagmiddag een door Welbions georganiseerde expositie geopend ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de woningcorporatie. De expositie handelt over de ontwikkeling van wijken in Borne en Hengelo, gezien door de ogen van huurder en corporatie. Nadat deze expositie al in het Storkgebouw in Hengelo heeft gestaan is Borne nu aan de beurt. Voor die gelegenheid is de informatie wel gewijzigd, zodat deze meer op de Bornse geschiedenis is toegespitst.

 

Fusie met Woonbeheer Borne

In zijn welkomstwoord dankte directeur Harry Rupert van Welbions Het Dijkhuis voor de gastvrijheid. Een bijzonder woord van welkom was er voor wethouder Herman Mulder, die indertijd de fusie tussen Woonbeheer Borne en Welbions mede mogelijk heeft gemaakt en voor Ton Geerdink, voormalig directeur van de Bornse wooncorporatie. Ook huurdersorganisatie Ookbions werd bij de opening vertegenwoordigd en welkom geheten.

 

Rupert vertelde hoe het huidige Welbions uit niet minder dan 20 rechtsvoorgangers is ontstaan in de loop van die 100 jaar. Dit is mooi te zien op een ‘stamboom’ van de huidige corporatie die ook op de tentoonstelling staat. Dit jaar zijn er heel veel jubileumactiviteiten, waarvan deze tentoonstelling er één is. Verder zijn er onder andere activiteiten in de wijken en aan het einde van dit jaar zal er nog een jubileumboek verschijnen. Dat Welbions ook in Borne actief bezig is, is onder meer te zien aan de 24 woningen die op dit moment in de Bornsche Maten worden gebouwd.

 

Mulder feliciteerde Welbions met deze mijlpaal. Niet eens was hij het met het woord ‘fusie’ dat Rupert had gebruikt, naar zijn smaak was het een overname… Hij prees de plek waar de expo nu wordt gehouden, omdat een groot deel van de Bornse gemeenschap daar met enige regelmaat komt. Hierna opende hij de expositie door middel van het doorknippen van een lint.

 

Tot 30 oktober

Behalve de al genoemde stamboom en alle informatieborden die staan opgesteld, en die veel over de ontwikkelingen in Borne op het gebied van de volkshuisvesting vertellen, zijn er kasboeken, huurcontracten en oud deurbeslag te zien. De expositie zal tot en met 30 oktober blijven staan, waarna deze weer naar een andere locatie gaat. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024