Verse drempel moet weer weg
19-11-2019
DEEL BEWONERS TWICKELERBLOKWEG VERRAST DOOR VERKEERSMAATREGEL

Verse drempel moet weer weg

In het voorjaar werden er aan de Twickelerblokweg twee nieuwe verkeersdrempels geplaatst. Eén ervan kwam in de plaats van een bestaande chicane en een stukje verderop, gezien vanaf de Azelosestraat, kwam een nieuwe snelheid remmende maatregel. Deze week wordt er echter weer één verwijderd. Het blijkt dat er in de communicatie het een en ander niet helemaal goed is gegaan.

 

Verkeersdeskundige van de gemeente Borne Joachim Wissink legt uit dat de verandering zijn oorsprong vindt in het feit dat de chicane (foto in de tekst) ter hoogte van de ingang van bloemenvereniging Floralia niet voldeed. Bewoners vonden de situatie gevaarlijk, omdat automobilisten deels over het fietspad reden en daarmee het fietsverkeer hinderden. Bovendien lag de slalom wat onhandig voor de inrit van Floralia.

 

Miscommunicatie

“Gezien de lengte van de weg zou het wenselijk zijn om een tweede snelheid remmende maatregel in de Twickelerblokweg te plaatsen, maar zo’n chicane kon verderop nooit vanwege de ruimte.” Zo’n zelfde slalom zou in de knoop komen met de inritten van de woningen. “Met een drempel dachten we dat het wel kon.” De maatregel werd besproken met omwonenden, maar blijkbaar niet met iedereen. “We waren in de veronderstelling dat de mensen waar wij mee spraken het zouden delen in de buurt, maar kennelijk is dat maar gedeeltelijk gebeurd.” Omwonenden van de tweede drempel vonden het maar helemaal niks, voelden zich overvallen en hadden problemen hun opritten te bereiken. “Achteraf hadden we de hele straat moeten uitnodigen voor gesprek”, geeft Wissink toe.

 

Kosten

Het eind van het liedje is dat deze week de tweede drempel weer wordt verwijderd. Er komt niets voor in de plaats. De eerste voldoet overigens goed, maar dient inmiddels al wel gerepareerd te worden. Nu rijst wel de vraag wat dit allemaal heeft gekost. Wissink: “Een paar duizend euro. Waarvoor we trouwens wel een subsidie van de provincie hebben gekregen. Bovendien worden de onderdelen van de verwijderde drempel weer hergebruikt.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
MP — 23 nov 2019
Maak maar verkeersdrempels aan de Deldensestraat, sommige denken dat ze op het formule 1 circuit zijn.
McHak — 22 nov 2019
@Henk; eens dat deze mensen serieus jaren lang zich hebben verdiept in hun kunde, maar dat zij daardoor bevoegd zijn om te beslissen is een gigantische systeem fout, die al enige decennia gaande is, vanuit de angst genaamd veiligheid. Die illusie bestaat niet, maar het is een emotie die bespeelt wordt. Heeft u dat ook scherp?
Henk — 21 nov 2019
Mensen zeuren wel snel, deze mensen hebben allen jaren lang gestudeerd en nemen verantwoordelijke beslissingen. Wie werkt maakt fouten.
McHak — 21 nov 2019
Beste Joachim,
Als specialistische verkeersdeskundige lees ik met interesse uw deskundigheid. Dat uw advies een op een leidt tot daadwerkelijke maatregelen vind ik zorgwekkend; het lijkt wel subsidie gedreven of te wel dat de subsidieverstrekker (= Provincie Overijssel) bepaalt wat er gebeurt in de Gemeente Borne. Die ambtelijke beslissing als advies tot bestuurlijk besluit is aan de wegbeheerder die breder behoort te kijken; of komt die niet in positie? En kan het riool die verkeersdrukverandering constructief wel aan? En de trillingsverandering kan gevolgen hebben voor de boombeheerder, los van de milieudeskundige. En dan heb je ook nog eens te maken met een wijk, een buurt, een straat en direct aanwonenden die daar dagelijks wonen of ook nog leven. Wel vreemd om te horen lijkt mij als specialistische verkeerskundige die kijkt naar ongelukken, ongevallen en doden. Dat u, mede door de provincie ( en niet te vergeten de miljarden lobby van 3VO) de mogelijkheid hebt om uw specialistische hobby tot uitvoering te brengen is nog een grotere farce dan uw bestuur.
Ik hoop voor u dat u dit leest en ondanks uw specialistische autisme er enige vorm van realiteitszin mag worden gestimuleerd.
Zucht.
Oelen — 20 nov 2019
Verleg de verkeersdrempel maar naar de Bornerbroeksestraat een vd racebanen met erg gehorig asfalt van Borne!!
Paul Cohn — 20 nov 2019
..."de situatie gevaarlijk, omdat automobilisten deels over het fietspad reden"....
Het zijn dus een pr jakkerbakken onder de vele automobilisten die het gevaar voor iedereen vormen, beste verkeerddeskundige.
Hogere drempels zoals in de Von Bnninghausenstraat zijn op termijn beter n goedkoper dan met de inrichting van een Formule-1 circuit in Letterveld hun Max-Verstappen-mentaliteit aanmoedigen. Zeker zolang in Borne "handhaven" een vies woord is...
Hennie Kemna — 20 nov 2019
Wat leeft er toch regelmatig het nodige ongenoegen over het (niet) optreden van de gemeente. Is ergens jammer maar ook begrijpelijk. Ik zal binnenkort ook nog iets melden over het feit dat de gemeente na 11 maanden nog steeds niet wil handhaven. Het gaat om 1800 m3 teveel opgebrachte grond op een perceel in Hertme met “ enige “ vervuiling. Ook 2 bomen zijn rondom ingepakt met ca 50 cm opgehoogde grond . Zo gaan deze grote eiken gewoon dood . Maar de gemeente handhaaft niet, ondanks herhaalde verzoeken. Hoezo minachting voor de burger ...,
Wgkub — 19 nov 2019
Drempels maisweg waar je met fiets gelanceerd wordt! Ook zo'n gemeentelijke onzin!
Petra — 19 nov 2019
Pure geldverspilling. En daar waar wij als buurtbewoners vragen ivm veiligheid voor onze kids en de buurtkinderen krijgen we te horen dat dat allemaal teveel geld kost....niet mogelijk is bla bla bla.... Tja, er is 30 op de weg geplaatst en we hebben 2 waarschuwingspopjes gekregen. Maar t werkt voor geen meter. Leg die drempel hier mar neer.
Albert van Daellen — 19 nov 2019
Triest gemeente, wat een blunder wederom. Panels om de mening van Bornenaren op te halen over van alles en nog wat maar even enkele 10-tallen direct betrokkenen uitnodigen kan niet bedacht worden. En als klap op de vuurpijl ook nog aangeven dat de provincie subsidieert; bedoelt als pleister op de wonde?
(Ja, de belastingbetaler betaalt ook via dat lijntje mee).
S.Velthuis — 19 nov 2019
Het is ook vrij "bijzonder" dat een complete wijk slechts een uitvalsweg heeft. Voor een betere afwikkeling van het verkeer zou een extra ontsluitingsweg wenselijk zijn. Een richtingsweg is ook een optie?
Hb — 19 nov 2019
Die 8000 euro van zo'n drempel valt dan nog wel mee. Ze gaan komende week asfalt van hazelaarstraat vernieuwen.
Dat kost het tienvoudige!
Ga eerst is wat aan de riolering doen gem. Borne! In plaats baan een nieuwe deklaag aanbrengen. De ratten zijn hier ook weggebruikers geworden.
Erik — 19 nov 2019
Dit gebeurde jaren geleden ook aan de Europastraat bij het tankstation...drempel er in drempel er uit.
Totale mis communicatie van de gemeente.
En wat het allemaal kost ach de gemeenschap betaald het wel weer.
Th.pol — 19 nov 2019
En nu deccseringenstr nog hier rijden de auto,s heel links en een gevaar voor de fietsers die aan de rechterkant fietsen en ook hier ligt een chicane voor een inrit maar ja dat zal wel niet tellen.De chicane,s zijn toendertijd ook zonder medeweten van de bewoners geplaatst.
Geert — 19 nov 2019
Weg 25.000 euro + verwijderingskosten

Anders boeren op de Zenderense Es

Vorig jaar is er op 16 hectare al begonnen om op de Zenderense Es op een meer duurzame en minder...
28-02-2021

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021

Grijp die kans, met een hoofdletter G!

In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
18-02-2021