Jan Pierik (60) naar Borne
INSTALLATIE NIEUWE BURGEMEESTER OP 28 JANUARI

Jan Pierik (60) naar Borne

De gemeenteraad heeft op dinsdag 3 december tijdens een besloten raadsvergadering Jan Pierik (60 jaar) voorgedragen als nieuwe burgemeester van Borne. Jan Pierik, woonachtig in Zutphen, wordt aanbevolen door de raad aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij is momenteel directeur van de Veiligheids- & Gezondheidsregio Gelderland-Midden (1.850 medewerkers).

 

Jan Pierik is geboren en getogen in het landelijke gebied rond Bentelo. In zijn bestuurlijke banen heeft hij stevige opgaven onder handen gehad zoals het fuseren van twee grote stedelijke organisaties in en rond Amsterdam en het afwenden van een dreigend faillissement in 2006-2008 bij Ambulance Oost. Jan Pierik maakte op de vertrouwenscommissie indruk doordat hij doortastend, duidelijk, benaderbaar, met een goede visie en organisatorisch sterk is overgekomen.

 

De raad heeft op 10 september 2019 een profielschets vastgesteld waarbij de inbreng van de inwoners en strategische partners is opgenomen. Ook is op die datum de vertrouwenscommissie ingesteld. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de vertegenwoordigers van zeven raadsfracties, heeft in de afgelopen maanden de raadsaanbeveling voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets. De fractie van Voor Borne (afsplitsing SP) was niet vertegenwoordigd in de vertrouwenscommissie vanwege andere verplichtingen.

 

De aanbeveling van de Bornse gemeenteraad wordt aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij stelt, gehoord het advies van de Commissaris van de Koning, een advies op voor de Ministerraad. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De nieuwe burgemeester zal tijdens een gemeenteraadsvergadering, voorzien op 28 januari 2020, worden geïnstalleerd. Tot de installatie blijft burgemeester Gerard van den Hengel de taken waarnemen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
HandAnderd — 05 dec 2019
Idd Tom dat zit waarschijnlijk goed...!

Laten we het hopen dat hij zo daadkrachtig is als zijn uitstraling. De vorige burgervader heeft aardig wat onderhuidse wrijving achter gelaten met zijn achterdeurtjes gekonkel. De kans is groot dat er straks wat bovenwater komt drijven.
Ton HUISKES — 04 dec 2019
Ik wens de burgemeester veel succes in Borne - er is veel werk aan de winkel (budget, 't Woolrik: de verbindingsweg) - hij lijkt mij de juiste man op de juiste plaats in Borne!
Ron Hartman — 04 dec 2019
De foto toont een man die integriteit uitstraalt . Te hopen is dat hij dat kan instralen in de organisatie. DAT is waar de Bornse Burger op wacht. Succes met die enorm zware taak, die Burgemeesters sinds 2016 als hoofdtaak hebben. Veel succes gewenst.
Ernst — 03 dec 2019
Wat een supersnelle actuele berichtgeving, klasse.

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024

Borne is (voor even) weer schoon

Deze zaterdagmorgen stond voor velen weer in het teken van Borne Schoon, de plaatselijke en...
23-03-2024

‘Groet vanuit mijn Bornse paleisje’

De woorden van de 73-jarige mevrouw uit Hengelo komen binnen. Ze verblijft nu zo’n...
22-03-2024

Kosten Huis van Borne vallen mee

De inschrijvingen van aannemers voor de bouw van het Huis van Borne zijn sinds vorige week...
21-03-2024

Afscheidsreceptie Martin Velten

Komende dinsdag, 26 maart, zal de laatste raadsvergadering zijn van wethouder Martin Velten. Na...
20-03-2024