Eerste duizend euro voor camera’s
24-12-2019
SUPPORTERSVERENIGING BORNE VAN FC TWENTE GEEFT AANZET TOT VEILIGER HERTENKAMP

Eerste duizend euro voor camera’s

“Dit kan toch niet waar zijn””, was het eerste dat bij Mirella Klunder opkwam toen ze in de regionale krant las dat onverlaten een vuilniszak vol rommel en rattengif over het hek hadden gegooid bij het hertenkampje aan de Vinkstraat. Het gevolg was dat een schaap en haar lammetje er het afgelopen weekend aan overleden. Mirella, voorzitter van de Supportersvereniging Borne van FC Twente, kwam maandagavond in actie, ging rondbellen én met succes. In de stromende regen kon ze Bennie Broekhuis, de beheerder van het parkje, dinsdagmorgen een cheque van duizend euro overhandigen voor de aanschaf van een beveiligingscamera.

 

‘Maar ja, die centen hè…’

Volgens Broekhuis is het soms dweilen met de kraan open bij het parkje. “Mensen gooien kippen en konijnen over de afrastering en nu weer dit. Dan denk ik: ‘waar zijn we mee bezig?’ Ik heb al vaker geroepen dat we hier beveiligingscamera’s nodig hebben om de problemen in te dammen, maar ja... de centen hè. We zijn een armlastige stichting en draaien volledig op vrijwilligers. De donaties die we krijgen hebben we nodig voor het voer en het jaarlijkse onderhoud van het park. We hebben nog geluk dat de rest van de dieren, waaronder ons paradepaardje Polly, deze terreur heeft overleefd. Hij kreeg zondagavond nog antigif ingespoten door de veearts.”

 

Mirella Klunder maakt de vergelijking met voetbalwedstrijden, waar tig camera’s staan opgesteld om alles in goede banen te leiden. “Alles wordt geregistreerd en bovendien wordt er nog eens heel veel politie ingezet. En voor dit parkje, dat al jarenlang heel veel plezier brengt voor duizenden ouders en kinderen, is geen geld om het veilig te houden. Dat kan niet zo zijn.”

 

Gisteravond ging ze te rade bij andere supportersverenigingen van de Tukkers om een goede leverancier van beveiligingscamera’s te vinden. Hij werd gevonden. “Eén camera kost zo’n duizend euro. Als we het goed willen doen heeft het parkje vier à vijf camera’s nodig. Maar die eerste duizend euro schenken wij als Supportersvereniging Borne. Een mooie aanzet, zo vlak voor kerst en we hopen dat er de komende dagen bedrijven en organisaties opstaan om hetzelfde te doen.”

 

Kerstsfeer

De overdracht van de cheque verliep dinsdagmorgen al in een heuse kerstsfeer. In de stal was behalve Mirella en Bennie Broekhuis ook Hans Noppert, de secretaris van SV Borne, aanwezig. Hij overhandigde Broekhuis een overheerlijke Weihnachtsstol om de dagen toch nog goed door te komen, terwijl Mirella de beduusde beheerder nog eens twee vrijkaarten gaf voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Broekhuis kon niet anders dan glunderen. “Hier word ik blij van. Het is geweldig dat er mensen zijn die hun nek uitsteken en zo’n genereus gebaar maken. Ik hoop dat er nog anderen volgen en dat we nu echt die beveiligingscamera’s kunnen plaatsen. In het belang van de dieren en van ons allemaal.” (AJ/BM)

 

Voor de goede orde: donaties en bijdragen voor de camera’s kunnen worden gestort op de bankrekening van Stichting Beheer Dierenpark: NL50 RABO 0104 7587 67.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Tonnie Heutink — 24 dec 2019
Ook wij huidige bewoners gaan doneren. Het mooie park met alle dieren moet blijven zoals het is.
Harry drenth — 24 dec 2019
Graag even contact via mail, kijken we hoe we als bedrijf kunnen helpen.
Bertus Oosting — 24 dec 2019
Ook wij gaan een bedrag doneren.
Als oud wijkbewoners hebben wij erg veel plezier gehad van dit prachtige hertenkamp
Vrienden van het Hertenkamp — 24 dec 2019
Fantastische actie! De les is dat we niet meer moeten wegkijken, maar juist moeten toezien. Grootschalig, dus wel in goeie afstemming vanwege privacy wetgeving. ''Hier waakt de samenleving''! Ook wij maken natuurlijk geld over.

‘Je gaat je gęne voorbij’

De Voedselbank Midden Twente verzorgt wekelijks 31 voedselpakketten voor inwoners van de...
04-12-2020

‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in premičre

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020