Even tijd voor jezelf
DRUKBEZOCHTE BODY, MIND EN SPIRIT MARKT IN KULTURHUS

Even tijd voor jezelf

Iedereen kent het fenomeen van deze tijd: ‘Haasten, druk, druk, druk’. Op deze zaterdagmiddag was er toch voor velen even een moment om naar de Body, mind en spirit markt met workshops in het Kulturhus te gaan. “Geen beurs maar een laagdrempelige markt, met gratis entree”, legt Laura Reymer, programma verantwoordelijke, uit. “Het Kulturhus biedt jaarlijks, in januari, een podium voor de drie elementen die bij de mens horen. Er zijn hier geen occulte zaken te vinden. De standhouders, veelal uit de regio, betalen de deelname en de bezoekers kunnen shoppen en workshops volgen.”

 

Tenen- en koffiediklezen

Er is een breed aanbod, bekende en onbekende diensten en producten. Van kindercoaching en Reiki tot tenen- en koffiediklezen. Het geïnteresseerde publiek bestaat grotendeels uit dames. Een middagje aandacht voor jezelf? Een verrijking met nieuwe ontmoetingen? Anneke Wolbers krijgt veel aandacht voor haar karakteranalyse bij het tenen lezen. Waarom? “Ik ben gewoon nieuwsgierig”, biecht een oudere dame op. Even verderop zitten jonge vrouwen achter een kopje koffie. Ietwat onwennig te wachten op de uitleg van het koffiedik dat ze in hun kopje hebben achter gelaten. Liesbeth, een bezoekster, vertelt dat ze zich bezighoudt met Reiki. “Er is hier veel te ontdekken als je interesse hebt voor spirituele zaken. Ik zeg maar: “De wonderen zijn de wereld nog niet uit.”

 

Leerzaam

De `leek` bezoeker ziet een wereld van begrippen en hulpverleners. Van Akashakronieken, het universum-veld, tot Luisterkind. Een therapeute die samen met je vragen, over het gedrag van je kind of demente ouder, oplost. Coaches die je kunnen helpen met het loslaten van emotionele zaken, lichter leven: weg met die ballast! Ook op oudere leeftijd kun je behoefte hebben aan spirituele zaken. Dat legt een oudere dame, woonachtig bij het Dijkhuis, lopend met rollator uit. Ze is geboeid door de mediatieve en creatieve techniek van Zentangle, een Mindfulness methode. Mirjam Skoreng vermeldt dat ze op 25 februari een workshop van deze meditatieve tekenmethode in de Potkaamp verzorgt. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie van de Oude Kerk.

 

Amy Reigersman, een jonge niet afgestudeerde arts, legt uit dat ze zich heeft zich toegelegd op holistische schoonheidsbehandelingen. Ze gebruikt producten die biologisch, antroposofisch en fairtrade verantwoord zijn.

 

Liefdeswetenschapper

Tony Verhey heeft zichzelf vanuit ervaringen die professie gegeven. Er is geen opleiding die je die kant opstuurt. Verhey: ” Ik ben altijd verliefd, ik heb veel geluk. Ik vroeg mij af waarom mensen in mijn omgeving dat missen. Toen ben ik maar in een clubhuis gaan zitten. Met een bordje voor mij: Wie wil met mij praten?“ Met deze vraagstelling ging hij jaren geleden op pad. Hij merkte dat mensen bij hem kwamen en zoekende waren. Inmiddels verzorgt hij veel lezingen door het hele land. Verhey: “Het gaat om het vinden van zelfrespect, zelfliefde. Dan ben je zelf minder vatbaar voor wat een ander van je vindt. Zorg dat je jezelf niet slachtoffert. Liefde is te leren. Als je bepaalde dingen doet. Dan moet het lukken. En leer dankbaar te zijn.”

 

De bezoekers constateren: Er is meer tussen hemel en aarde. Voor de leek is er veel te ontdekken. Voor de geïnteresseerde veel te halen. (YD/NK)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans Hobert — 20 jan 2020
Deze markt devalueer je door onzinnige workshops als karakteranalyse d.m.v. "tenen lezen en koffiedik lezen". Dat heeft niets te maken met spiritualiteit.

Auto vliegt twee keer in de fik

Op de snelweg vatte een auto donderdag vlam. De brandweer uit Almelo werd erbij geroepen om de...
02-05-2024

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024