Nieuwe huisarts in Borne
23-01-2020
MARLIJN GEERINK AANGESLOTEN BIJ HUISARTSENPRAKTIJK DE POORT VAN BORNE

Nieuwe huisarts in Borne

Per 1 januari is Marlijn Geerink als huisarts toegetreden tot de maatschap van huisartsenpraktijk De Poort van Borne. Voor veel patiënten was ze al een bekend gezicht, want zo’n anderhalf jaar geleden begon ze in het gezondheidscentrum als waarnemend huisarts. Afgelopen voorjaar werd ze gevraagd zich vast als huisarts aan de praktijk te verbinden en ze besloot de stap te nemen om tot de maatschap toe te treden.

 

“Ik heb nu in totaal bijna vijf jaar waargenomen, bij verschillende huisartspraktijken, en was eigenlijk wel toe aan een volgende stap”, vertelt de uit Albergen afkomstige 35-jarige huisarts. Jonge artsen hebben het tegenwoordig met het huidige huisartsenkort voor het kiezen. Marlijn Geerink voelt zich echter helemaal op haar plek in De Poort van Borne en besloot dat haar toekomst in Borne zou liggen. “Als je hier niet wil werken”, wijst ze om zich heen in de prachtig verbouwde voormalige Theresiakerk, “dan weet ik het ook niet meer! En Borne is een heel leuk dorp, om te werken en te wonen. Een hele fijne bijkomstigheid daarbij is de samenwerking binnen onze Hagro in Borne en de andere hulpverleners in de eerste lijn.”

 

Samenwerking met Herman van Enter

Maar belangrijker nog dan de omgeving was de klik die er was met de overige huisartsen. Geerink zal met name de zorg op zich nemen voor een deel van de patiënten van huisarts Herman van Enter. “De praktijk van dokter Van Enter is gewoon te groot geworden om alleen te doen.” Nu Geerink tot de maatschap is toegetreden vragen mensen zich af of Van Enter met pensioen gaat, maar dat is nog niet het geval.

 

“Op termijn zal er vervanging voor dokter Van Enter komen, maar daarvoor hebben we gelukkig nog een aantal jaren. Voorlopig werken we samen en houden we beiden drie dagen spreekuur. Dat is voor de patiënten heel luxe, maar ook voor mij heel prettig. Dokter Van Enter heeft in dertig jaar een band opgebouwd met de patiënten, kent de familiegeschiedenissen en –verbanden. Het zijn de aspecten die vaak niet in de dossiers staan, maar juist die langdurige band tussen arts en patiënt maakt het huisartsenvak zo aantrekkelijk.” Ze realiseert zich dat het voor een nieuwe huisarts tijd kost om dergelijke relaties op te bouwen, maar heeft er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken en gaat deze stap met veel enthousiasme aan. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Hans Hobert — 24 jan 2020
Gefeliciteerd en veel succesWeA6

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024