Zonnebloemers smullen in showroom
AANBOD HENZOM KEUKENS TIJDENS HARINGPARTY VERZILVERD

Zonnebloemers smullen in showroom

Tijdens de Bornse Haring Party op 12 juni vorig jaar beklom Henri Zomer van HenZom Keukens in Borne onverwachts het podium. Hij was dusdanig begaan met de Zonnebloem afdeling Borne-Hertme-Zenderen, een van de twee goede doelen, dat hij dertig leden ervan bij hem aan tafel uitnodigde voor een overheerlijk diner. Vrijdagmiddag was het zover. De showroom aan de Oonksweg was voor even getransformeerd tot een weldadig restaurant waarin de gasten enkele uurtjes culinair zouden worden verwend.

 

Een dankjewel voor de Zonnebloem

Zomer: “Ik heb nu eenmaal iets met de Zonnebloem. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het werk is dat deze vereniging verricht. En ook tijdens de Haring Party vorig jaar werd ik geraakt door het verhaal dat er werd verteld. Spontaan bood ik toen dit diner aan. En het past ook nog eens een keer in de sfeer van mijn bedrijf, waarin het tenslotte gaat om koken en eten. Je kunt het maatschappelijk verantwoord ondernemen noemen, maar ik zie het vooral als een gebaar en als dankjewel voor hetgeen de Zonnebloem doet. Fred van der Pol, de voorzitter van de plaatselijke Zonnebloem, ziet het allemaal glunderend aan. “Ja, ik ben hier wel blij mee, het is geweldig dat een Borns bedrijf op deze wijze iets voor de gemeenschap doet.”

 

Als de laatste taxi met gasten is voorgereden en iedereen een plekje heeft gevonden, kan het smullen beginnen. En daarvoor heeft Zomer Els Tolle ingeschakeld. Zij is van Aan tafels, ook al een Borns bedrijf, dat zich richt op het verzorgen van buffetten, high teas en highs wines op locatie. Al enkele dagen was Els thuis met de voorbereidingen van het diner bezig. “Maar ik heb wel voor hetere vuren gestaan hoor”, zegt ze terwijl ze nog in de pannetjes roert. “Ik heb evenementen waar ik voor wel 100 personen het eten bereid en ik heb het al op de meest vreemde locaties uitgeserveerd, maar een keukenshowroom is voor mij nieuw. Wel heel praktisch trouwens”, zegt ze glimlachend.

 

‘Het is heerlijk’

Na een kort welkomstwoord van de gastheer en een korte introductie van de maakster van al het lekkers, worden de garnalen- en kipcocktails opgediend, een verleidelijk ogend voorgerecht. De gasten genieten zichtbaar. “Het is heerlijk”, klinkt het links en rechts. Het ongedwongene van het samenzijn in de showroom doet de rest. Enkele uurtjes later, als ook het hoofd- en nagerecht zijn gepasseerd, komen de taxi’s weer voorrijden. Het diner zit erop, voor Henri Zomer en Els Tolle rest de afwas. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Kotteman krijgt motie van treurnis aan de broek

In de ingelaste raadsvergadering van 14 januari werd met meerderheid van stemmen een motie van...
14-01-2021

Uitsluiten biologische varkenshouderij niet...

Het blijkt niet mogelijk te zijn om aparte regels te maken voor biologische varkenshouderijen en...
14-01-2021

Verhuur aan COA blijkt ‘out-of-the-box idee’

De optie om het azc-gebouw in Azelo, tegen eerdere afspraken in, opnieuw aan het COA te verhuren...
13-01-2021

Coronaproof stemmen Tweede Kamer verkiezingen

In maart zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Om dat coronaproof te doen is er een aantal...
13-01-2021

BornePanel is een betrouwbaar instrument

Het Borns Onderzoek Platform deed onderzoek naar het BornePanel, de burgerpeiling die sinds 2017...
11-01-2021

At en Herman toosten alvast op 2021

Terwijl elders in Borne lange rijen wachtenden de oliebollenkramen sieren en kinderen hun kleine...
31-12-2020