Dertig gegadigden voor failliete Zwanenhof
03-02-2020
BIEDINGSPROCEDURE BINNENKORT GEOPEND

Dertig gegadigden voor failliete Zwanenhof

Er hebben zich bij curator Kolkman tegen de dertig gegadigden gemeld voor de koop van het failliete De Zwanenhof in Zenderen. De grote interesse geldt voor zowel het retraitehuis als het in aanbouw zijnde zorghotel, laat faillissementsmedewerker Cor Gent van het advocatenkantoor weten. Nog deze maand wordt er een kijkdag georganiseerd voor de geïnteresseerde potentiële kopers en de biedingsprocedure geopend. De curator kan geen uitspraken doen over de mogelijke plannen van gegadigden met het complex.

 

Pleidooi van Dorpsraad Zenderen

De Dorpsraad Zenderen heeft ondertussen zowel de curator als de gemeente Borne laten weten zich zorgen te maken over de leegstand van het markante complex en de kwalijke aanblik van de niet afgeronde nieuwbouw. “Omdat niet uit te sluiten is dat gebruik en karakter van De Zwanenhof met de verkoop zal wijzigen heeft de Dorpsraad gemeend een aantal suggesties aan te reiken”, staat in het schrijven te lezen.

 

Starterswoningen of zorgwoningen

Zenderen ziet het liefste een nieuwe bestemming in de richting van starterswoningen of (zorg)woningen voor ouderen. “De Zenderense jeugd trekt weg, vooral naar Hengelo. De meesten van hen zouden graag in Zenderen blijven wonen, maar voor hen zijn te weinig of zelfs helemaal geen betaalbare woningen beschikbaar”, beargumenteert de Dorpsraad. En: “Een toenemend aantal ouderen ziet zich genoodzaakt te verhuizen naar zorginstellingen in Borne of elders. Het gros raakt daardoor ontworteld, omdat zij vrijwel hun hele leven in Zenderen hebben gewoond.” Mogelijk zouden beide functies gecombineerd kunnen worden, suggereert de Dorpsraad.

 

“Daarnaast zien wij een gebruik min of meer in het verlengde van de vergader- en congresfunctie die De Zwanenhof tot nu toe vervulde. Het zou goed zijn als er ruimte bleef voor bijeenkomsten, voorstellingen en cursussen. Saillant detail daarbij is dat het voortbestaan van de huidige ontmoetingsruimte Sindron niet is gegarandeerd; het zou dus erg prettig zijn wanneer inwoners en Dorpsraad kunnen terugvallen op een dergelijke faciliteit in De Zwanenhof.” In hoeverre er rekening gehouden kan worden met de wensen vanuit Zenderen is de vraag. Cor van Gent is daar in ieder geval helder in: “Wij kunnen er niets mee. Wij zijn er voor de belangen van de schuldeisers.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Anne — 04 feb 2020
Een curator is er voor de schuldeisers, maar een dorpsraad mag gerust opkomen voor dorpsbelangen. En waarom? Het AZC is net gesloten. De hele wereld rommelt, nieuwe ladingen vluchtenden liggen in het verschiet. Een kiene koper kan de Zwanenhof dan toch mooi aan de COA verhuren? Zal niet de eerste keer zijn.
De nieuwbouw biedt allerlei mogelijkheden tbv huisvesting. De ideeën van Dorpsbelangen zijn zo gek nog niet in een tijd vol woningnood.

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021

‘Grijp die kans, met een hoofdletter G!’

In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
18-02-2021

Opstart hospice Borne nieuw leven ingeblazen

Een groep enthousiaste inwoners van Borne heeft de opstart van een hospice in Borne nieuw leven...
18-02-2021