#Coronahulp in Borne
DAMES BORHAVE BESCHIKBAAR VOOR HULP

#Coronahulp in Borne

Via de hashtag #coronahulp bieden veel mensen hulp aan in deze uitzonderlijke tijden, waarin met man en macht geprobeerd wordt de omvang van de uitbraak van de coronabestemming in toom te houden. Zo ook in Borne.

 

H.V. Borhave

De dames van het eerste team van handbalvereniging Borhave laten weten beschikbaar te zijn om ouderen of mensen die behoren tot de risicogroepen een handje te helpen. “Boodschappen doen voor iemand die het huis niet uit kan, of de hond uitlaten. Een kleine moeite voor ons”, legt assistent-trainer Afton Groener het initiatief uit. “Ook bij ons is natuurlijk corona hét onderwerp van gesprek. De wedstrijden en trainingen zijn afgelast, maar dat is maar bijzaak als je ziet wat er verder nog aan de hand is. We zagen dat #coronahulp viraal ging en dat inspireerde ons om hulp te bieden als men dat nodig heeft.”

 

De geste leverde heel veel positieve reacties op, tot nu toe kwam er nog geen concrete hulpvraag binnen. “Misschien is er toch een bepaalde drempel en we zitten uiteraard nog maar aan het begin.” Verzoeken kunnen via alle sociale media-kanalen van de club gedaan worden. “We hebben een groot netwerk. Dat is mooi in goede tijden, maar daar kun je ook wat mee in dit soort omstandigheden.” Groener realiseert zich dat met name ouderen niet zo thuis zijn op sociale media, maar hoopt dat het netwerk rondom de hulpbehoevende hierin een rol kan spelen. Mocht het met de hulpvragen echt hard gaan lopen, dan is het niet denkbeeldig dat ook andere teams dan Dames1 zich gaan inzetten. “Als iedereen iets voor elkaar doet, dan komen we er met z’n allen wel doorheen!”

 

Facebookgroepen

Sinds zondag is er ook een nieuwe Facebookgroep in de lucht: #CoronaHulpBorne waar mensen hulp kunnen vragen of aanbieden. De Faceboekvriendengroep van BorneBoeit, met inmiddels 2.719 leden is daarvoor ook beschikbaar. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Joke Boevink — 15 mrt 2020
Mooi initiatief! Vanuit Welzijn Ouderen Borne - Wijkracht weten dat veel ouderen in Borne een sociaal netwerk hebben en dat mensen elkaar in hun buurtje kennen. Echter is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. We kijken graag waar we elkaar kunnen versterken en toeleiding geven tot hulp aan mensen welke het nodig hebben. Al is dit bijvoorbeeld een dagelijks een moment van telefonisch contact. Laten we samen doen wat nodig is!

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024