Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’
15-03-2020
HORECA SLUIT VANAF 18.00 UUR DRIE WEKEN LANG HAAR DEUREN

Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’

Om 17.30 uur zondagmiddag werd tijdens de persconferentie in Den Haag duidelijk dat ook de horeca haar deuren de komende drie weken zal moeten sluiten. En alhoewel menigeen dit besluit wel zag aankomen, overviel de snelheid waarmee het van kracht werd de uitbaters behoorlijk. Een halfuurtje later zouden immers alle horecainstellingen al dicht moeten. En dat terwijl er eters binnen zijn en ook de zondagavond nog moest beginnen.

 

'Dit gaat veel geld kosten'

Jeroen Albers van De Steeg vertelt: “Vanaf 18.00 uur zijn we inderdaad dicht. Op dit moment zijn we met de hele ploeg alles aan het opruimen en de zaak aan het schoonmaken. Natuurlijk is er begrip, al gaat dit allemaal veel geld kosten. We zitten nu met overtollige voorraden, maar het is even niet anders. Ook Tim Smithuis van Las Carretas laat een soortgelijk geluid horen. “Dit is niet leuk. Maar gelukkig heeft iedereen er wel begrip voor. Ook de gasten”, zo zegt hij.

 

Justin Lutke Veldhuis van Kir serveert om 18.00 uur net de nagerechten uit voor zijn laatste gasten en dan gaat ook daar de deur op slot. “Natuurlijk zagen we deze beslissing al wel een beetje aankomen, in België ligt de horeca ook immers stil. We hielden er de afgelopen dagen daarom ook al rekening mee en hebben onze voorraden zo klein mogelijk gehouden. Maar dat het dan allemaal binnen een uur gerealiseerd moet zijn, is wel héél snel. Maar goed, het is niet anders”, zo zegt hij. “Beter nu even heel hevig en mogelijk kort, dan dat we een hele lange periode van voortdurende onzekerheid tegemoet gaan. Laten we hopen dat we ergens in april alle ellende achter ons kunnen laten en dan weer volop het nieuwe seizoen in kunnen gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hs — 15 mrt 2020
Dit is voor iedereen even erg maar als iedereen ze kop erbij houd en zich echt hier aan gaat houden.Als je niks buiten of bij iemand wat te zoeken hebt blijf binnen.Wat is dan drie weken op een mensen leven laten we samen een worden .

Sindron op zoek naar gebruikers

Nadat Aveleijn vorige maand haar supermarktje in Zenderen sloot en ook de gemeenschapsruimte...
06-07-2020

Een bijzonder geschenk: Trudi

Het hertenkampje aan de Vinkstraat mocht zaterdagmorgen een nieuwe bewoonster verwelkomen:...
04-07-2020

Medewerkers De Ster testen corona app

Het is geen doorsnee vrijdagmorgen bij De Ster. Op de stoep staat een tot mobiel laboratorium...
03-07-2020

Laatste weken geen nieuwe coronabesmettingen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-07-2020

Uitgestelde lintjesregen live op BorneBoeit

De traditionele lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag, verliep dit...
01-07-2020

Ieder kind verdient een feestje!

Op 12 juni is de Stichting Verjaardagsbox Borne opgericht. Ook in Borne leven gezinnen onder de...
01-07-2020