Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’
15-03-2020
HORECA SLUIT VANAF 18.00 UUR DRIE WEKEN LANG HAAR DEUREN

Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’

Om 17.30 uur zondagmiddag werd tijdens de persconferentie in Den Haag duidelijk dat ook de horeca haar deuren de komende drie weken zal moeten sluiten. En alhoewel menigeen dit besluit wel zag aankomen, overviel de snelheid waarmee het van kracht werd de uitbaters behoorlijk. Een halfuurtje later zouden immers alle horecainstellingen al dicht moeten. En dat terwijl er eters binnen zijn en ook de zondagavond nog moest beginnen.

 

'Dit gaat veel geld kosten'

Jeroen Albers van De Steeg vertelt: “Vanaf 18.00 uur zijn we inderdaad dicht. Op dit moment zijn we met de hele ploeg alles aan het opruimen en de zaak aan het schoonmaken. Natuurlijk is er begrip, al gaat dit allemaal veel geld kosten. We zitten nu met overtollige voorraden, maar het is even niet anders. Ook Tim Smithuis van Las Carretas laat een soortgelijk geluid horen. “Dit is niet leuk. Maar gelukkig heeft iedereen er wel begrip voor. Ook de gasten”, zo zegt hij.

 

Justin Lutke Veldhuis van Kir serveert om 18.00 uur net de nagerechten uit voor zijn laatste gasten en dan gaat ook daar de deur op slot. “Natuurlijk zagen we deze beslissing al wel een beetje aankomen, in België ligt de horeca ook immers stil. We hielden er de afgelopen dagen daarom ook al rekening mee en hebben onze voorraden zo klein mogelijk gehouden. Maar dat het dan allemaal binnen een uur gerealiseerd moet zijn, is wel héél snel. Maar goed, het is niet anders”, zo zegt hij. “Beter nu even heel hevig en mogelijk kort, dan dat we een hele lange periode van voortdurende onzekerheid tegemoet gaan. Laten we hopen dat we ergens in april alle ellende achter ons kunnen laten en dan weer volop het nieuwe seizoen in kunnen gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hs — 15 mrt 2020
Dit is voor iedereen even erg maar als iedereen ze kop erbij houd en zich echt hier aan gaat houden.Als je niks buiten of bij iemand wat te zoeken hebt blijf binnen.Wat is dan drie weken op een mensen leven laten we samen een worden .

Borne en corona: beroering in beeld

Vier weken corona zette de wereld op zijn kop. Ineens was niets meer hetzelfde. We werden stil...
29-03-2020

Nieuw: Foto van de Week

Bij alle treurige berichten over het coronavirus en de gevolgen daarvan is er soms behoefte aan...
28-03-2020

Eerste viering in lege Oude Kerk

“Heel bijzonder”, zo luidt de korte reactie van dominee Gerco Veening, vlak voordat...
28-03-2020

Tweede coronaslachtoffer in Borne

De vierde coronaweek heeft in Borne een tweede slachtoffer gemaakt, meldt burgemeester Jan...
28-03-2020

Muzikaal verzetje voor bewoners

Het hele jaar door verzorgt de Stichting Goal uit Goor recreatieve activiteiten voor mensen met...
27-03-2020

Is de Nieuwe Kerkstraat wel veilig?

Enige tijd geleden vroegen wij je in een poll te kiezen tussen enkele onderwerpen in Borne die...
27-03-2020