Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’
15-03-2020
HORECA SLUIT VANAF 18.00 UUR DRIE WEKEN LANG HAAR DEUREN

Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’

Om 17.30 uur zondagmiddag werd tijdens de persconferentie in Den Haag duidelijk dat ook de horeca haar deuren de komende drie weken zal moeten sluiten. En alhoewel menigeen dit besluit wel zag aankomen, overviel de snelheid waarmee het van kracht werd de uitbaters behoorlijk. Een halfuurtje later zouden immers alle horecainstellingen al dicht moeten. En dat terwijl er eters binnen zijn en ook de zondagavond nog moest beginnen.

 

'Dit gaat veel geld kosten'

Jeroen Albers van De Steeg vertelt: “Vanaf 18.00 uur zijn we inderdaad dicht. Op dit moment zijn we met de hele ploeg alles aan het opruimen en de zaak aan het schoonmaken. Natuurlijk is er begrip, al gaat dit allemaal veel geld kosten. We zitten nu met overtollige voorraden, maar het is even niet anders. Ook Tim Smithuis van Las Carretas laat een soortgelijk geluid horen. “Dit is niet leuk. Maar gelukkig heeft iedereen er wel begrip voor. Ook de gasten”, zo zegt hij.

 

Justin Lutke Veldhuis van Kir serveert om 18.00 uur net de nagerechten uit voor zijn laatste gasten en dan gaat ook daar de deur op slot. “Natuurlijk zagen we deze beslissing al wel een beetje aankomen, in België ligt de horeca ook immers stil. We hielden er de afgelopen dagen daarom ook al rekening mee en hebben onze voorraden zo klein mogelijk gehouden. Maar dat het dan allemaal binnen een uur gerealiseerd moet zijn, is wel héél snel. Maar goed, het is niet anders”, zo zegt hij. “Beter nu even heel hevig en mogelijk kort, dan dat we een hele lange periode van voortdurende onzekerheid tegemoet gaan. Laten we hopen dat we ergens in april alle ellende achter ons kunnen laten en dan weer volop het nieuwe seizoen in kunnen gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hs — 15 mrt 2020
Dit is voor iedereen even erg maar als iedereen ze kop erbij houd en zich echt hier aan gaat houden.Als je niks buiten of bij iemand wat te zoeken hebt blijf binnen.Wat is dan drie weken op een mensen leven laten we samen een worden .

Nieuwe Kerkstraat is nu woonerf

In de Nieuwe Kerkstraat geldt vanaf nu een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Er zijn in...
07-09-2020

Maxime steelt de show

Roodoranje met een subtiel goudgeel randje. Dahlia Maxime kon zaterdag op veel bewonderende...
05-09-2020

Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg

Zaterdagmorgen kwamen alle twaalf jonge bewoners van De Hooiberg met hun ouders en vele...
05-09-2020

Opnieuw ongeval op kruispunt N743

Vrijdagmiddag werd een scooterrijder aangereden die het kruispunt bij Jasmin Garden overstak. De...
04-09-2020

Bob speurt… en vindt soms iets

Bob Tijhuis woont in de Bornsche Maten, is 13 jaar en heeft een niet-alledaagse hobby. Na...
02-09-2020

Zonnecollectief als olievlek

September vorig jaar startten een aantal bewoners van Wensink-Zuid met een collectief...
02-09-2020