Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’
15-03-2020
HORECA SLUIT VANAF 18.00 UUR DRIE WEKEN LANG HAAR DEUREN

Horeca: ‘Dit was wel héél snel…’

Om 17.30 uur zondagmiddag werd tijdens de persconferentie in Den Haag duidelijk dat ook de horeca haar deuren de komende drie weken zal moeten sluiten. En alhoewel menigeen dit besluit wel zag aankomen, overviel de snelheid waarmee het van kracht werd de uitbaters behoorlijk. Een halfuurtje later zouden immers alle horecainstellingen al dicht moeten. En dat terwijl er eters binnen zijn en ook de zondagavond nog moest beginnen.

 

'Dit gaat veel geld kosten'

Jeroen Albers van De Steeg vertelt: “Vanaf 18.00 uur zijn we inderdaad dicht. Op dit moment zijn we met de hele ploeg alles aan het opruimen en de zaak aan het schoonmaken. Natuurlijk is er begrip, al gaat dit allemaal veel geld kosten. We zitten nu met overtollige voorraden, maar het is even niet anders. Ook Tim Smithuis van Las Carretas laat een soortgelijk geluid horen. “Dit is niet leuk. Maar gelukkig heeft iedereen er wel begrip voor. Ook de gasten”, zo zegt hij.

 

Justin Lutke Veldhuis van Kir serveert om 18.00 uur net de nagerechten uit voor zijn laatste gasten en dan gaat ook daar de deur op slot. “Natuurlijk zagen we deze beslissing al wel een beetje aankomen, in België ligt de horeca ook immers stil. We hielden er de afgelopen dagen daarom ook al rekening mee en hebben onze voorraden zo klein mogelijk gehouden. Maar dat het dan allemaal binnen een uur gerealiseerd moet zijn, is wel héél snel. Maar goed, het is niet anders”, zo zegt hij. “Beter nu even heel hevig en mogelijk kort, dan dat we een hele lange periode van voortdurende onzekerheid tegemoet gaan. Laten we hopen dat we ergens in april alle ellende achter ons kunnen laten en dan weer volop het nieuwe seizoen in kunnen gaan. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hs — 15 mrt 2020
Dit is voor iedereen even erg maar als iedereen ze kop erbij houd en zich echt hier aan gaat houden.Als je niks buiten of bij iemand wat te zoeken hebt blijf binnen.Wat is dan drie weken op een mensen leven laten we samen een worden .

Anders boeren op de Zenderense Es

Vorig jaar is er op 16 hectare al begonnen om op de Zenderense Es op een meer duurzame en minder...
28-02-2021

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021

‘Grijp die kans, met een hoofdletter G!’

In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
18-02-2021