Strootdijk feestelijk heropend
STRAK WEGDEK MET EEN VLEUGJE NOSTALGIE

Strootdijk feestelijk heropend

In alle ellende van de uitbraak van corona-virusbestemmingen gebeuren er ook nog leuke dingen in de gemeente. Zoals de feestelijke heropening van de Strootdijk in Zenderen. De bewoners maakten er vrijdagavond een feestje van met een hapje en een plaatselijke borrel.

 

Het smalle weggetje vanaf de Albergerweg richting Weleveld was in de loop der tijd behoorlijk gehavend, door steeds zwaarder wordende landbouwvoertuigen en door het sluipverkeer dat de files in Zenderen probeert te vermijden. Gaten en verzakkingen maakten dat Twente Milieu er bij slechte weersomstandigheden de afval niet meer kwam ophalen uit angst in de sloot te belanden en krantenbezorgers vermeden de route ook zoveel mogelijk. Hoog tijd om de situatie te verbeteren, vonden de aanwonenden en de gemeente.

 

Klinkers met emotionele waarde

Het meest gemakkelijke was om de Strootdijk maar te asfalteren, maar dat stuitte bij de bewoners op bezwaar. Men was gehecht aan de landelijke uitstraling en aan de klinkers die door ‘De Heeren J. Roelvink en J. Roerink, Landbouwers’ in 1939 waren aangeschaft om de zandweg richting hun erven te verharden. De gemeente was het met de omwonenden eens en besloot de klinkers te hergebruiken en de weg een meter breder te maken met betonnen banden. En zo ligt er nu weer een strak wegdek, mét een tintje nostalgie.

 

Meer modernisering, zoals bijvoorbeeld lantaarnpalen, hoeft van de bewoners niet. De aldaar broedende uilen en torenvalken zouden dat waarschijnlijk ook niet kunnen waarderen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 20 mrt 2020
@ Herman coronavirus en @JK: dat had ik gezien inderdaad dat dit donderdag was - maar er werd toen al "geroepen" dat 'social distancing" verantwoord was en al heel veel evenementen afgelast werden (groot of klein in aantal) -
En ik zie ook mensen die in de hoogste risico groep vallen - dus ik blijf bij mijn mening: NIET het goede voorbeeld geven en het NIET erkennen van de uitzonderlijk situatie,; eenvoudigweg een beetje dom (h wie zei dit ook al weer?)
Henk Hoek — 16 mrt 2020
Geweldig dat de gemeente om is gegaan om de “oude” klinkers weer te gebruiken zodat de Strootdijk haar vorige uitstraling weer benaderd. Zeer tevreden dat de Werkgroep Verkeer en Veiligheid Zenderen hieraan mee heeft mogen werken om de weg weer in oude staat te herstellen. Gemeente Borne, bedankt.
Herman — 16 mrt 2020
Covid-19....🤔 Help me even.
Jk — 16 mrt 2020
Goed lezen, was afgelopen vrijdag. Toen mocht dat nog gewoon.
Ton HUISKES — 16 mrt 2020
Inderdaad een feestje waard om de Strootdijk te heropenen. Mijn vraag is nu gezien de situatie rond Covid-19, was dit nu werkelijk noodzakelijk om dit nu te doen - had ook gekund, zeg in september of oktober! Een onverstandig idee, toch uitgevoerd maar niet op de juiste plek en op de juiste datum.

Double2 brengt warme serenade

Eigenlijk zouden ze komende vrijdag pas in Borne optreden tijdens het 75-jarige...
29-03-2020

Borne en corona: beroering in beeld

Vier weken corona zette de wereld op zijn kop. Ineens was niets meer hetzelfde. We werden stil...
29-03-2020

Nieuw: Foto van de Week

Bij alle treurige berichten over het coronavirus en de gevolgen daarvan is er soms behoefte aan...
28-03-2020

Eerste viering in lege Oude Kerk

“Heel bijzonder”, zo luidt de korte reactie van dominee Gerco Veening, vlak voordat...
28-03-2020

Tweede coronaslachtoffer in Borne

De vierde coronaweek heeft in Borne een tweede slachtoffer gemaakt, meldt burgemeester Jan...
28-03-2020

Muzikaal verzetje voor bewoners

Het hele jaar door verzorgt de Stichting Goal uit Goor recreatieve activiteiten voor mensen met...
27-03-2020