Strootdijk feestelijk heropend
STRAK WEGDEK MET EEN VLEUGJE NOSTALGIE

Strootdijk feestelijk heropend

In alle ellende van de uitbraak van corona-virusbestemmingen gebeuren er ook nog leuke dingen in de gemeente. Zoals de feestelijke heropening van de Strootdijk in Zenderen. De bewoners maakten er vrijdagavond een feestje van met een hapje en een plaatselijke borrel.

 

Het smalle weggetje vanaf de Albergerweg richting Weleveld was in de loop der tijd behoorlijk gehavend, door steeds zwaarder wordende landbouwvoertuigen en door het sluipverkeer dat de files in Zenderen probeert te vermijden. Gaten en verzakkingen maakten dat Twente Milieu er bij slechte weersomstandigheden de afval niet meer kwam ophalen uit angst in de sloot te belanden en krantenbezorgers vermeden de route ook zoveel mogelijk. Hoog tijd om de situatie te verbeteren, vonden de aanwonenden en de gemeente.

 

Klinkers met emotionele waarde

Het meest gemakkelijke was om de Strootdijk maar te asfalteren, maar dat stuitte bij de bewoners op bezwaar. Men was gehecht aan de landelijke uitstraling en aan de klinkers die door ‘De Heeren J. Roelvink en J. Roerink, Landbouwers’ in 1939 waren aangeschaft om de zandweg richting hun erven te verharden. De gemeente was het met de omwonenden eens en besloot de klinkers te hergebruiken en de weg een meter breder te maken met betonnen banden. En zo ligt er nu weer een strak wegdek, mét een tintje nostalgie.

 

Meer modernisering, zoals bijvoorbeeld lantaarnpalen, hoeft van de bewoners niet. De aldaar broedende uilen en torenvalken zouden dat waarschijnlijk ook niet kunnen waarderen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
T Huiskes — 20 mrt 2020
@ Herman coronavirus en @JK: dat had ik gezien inderdaad dat dit donderdag was - maar er werd toen al "geroepen" dat 'social distancing" verantwoord was en al heel veel evenementen afgelast werden (groot of klein in aantal) -
En ik zie ook mensen die in de hoogste risico groep vallen - dus ik blijf bij mijn mening: NIET het goede voorbeeld geven en het NIET erkennen van de uitzonderlijk situatie,; eenvoudigweg een beetje dom (hé wie zei dit ook al weer?)
Henk Hoek — 16 mrt 2020
Geweldig dat de gemeente om is gegaan om de “oude” klinkers weer te gebruiken zodat de Strootdijk haar vorige uitstraling weer benaderd. Zeer tevreden dat de Werkgroep Verkeer en Veiligheid Zenderen hieraan mee heeft mogen werken om de weg weer in oude staat te herstellen. Gemeente Borne, bedankt.
Herman — 16 mrt 2020
Covid-19....🤔 Help me even.
Jk — 16 mrt 2020
Goed lezen, was afgelopen vrijdag. Toen mocht dat nog ‘gewoon’.
Ton HUISKES — 16 mrt 2020
Inderdaad een feestje waard om de Strootdijk te heropenen. Mijn vraag is nu gezien de situatie rond Covid-19, was dit nu werkelijk noodzakelijk om dit nu te doen - had ook gekund, zeg in september of oktober! Een onverstandig idee, toch uitgevoerd maar niet op de juiste plek en op de juiste datum.

Nieuwe Kerkstraat is nu woonerf

In de Nieuwe Kerkstraat geldt vanaf nu een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Er zijn in...
07-09-2020

Maxime steelt de show

Roodoranje met een subtiel goudgeel randje. Dahlia Maxime kon zaterdag op veel bewonderende...
05-09-2020

Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg

Zaterdagmorgen kwamen alle twaalf jonge bewoners van De Hooiberg met hun ouders en vele...
05-09-2020

Opnieuw ongeval op kruispunt N743

Vrijdagmiddag werd een scooterrijder aangereden die het kruispunt bij Jasmin Garden overstak. De...
04-09-2020

Bob speurt… en vindt soms iets

Bob Tijhuis woont in de Bornsche Maten, is 13 jaar en heeft een niet-alledaagse hobby. Na...
02-09-2020

Zonnecollectief als olievlek

September vorig jaar startten een aantal bewoners van Wensink-Zuid met een collectief...
02-09-2020