Welbions ondersteunt huurders
IN GESPREK BIJ FINANCIËLE PROBLEMEN DOOR CORONA-CRISIS

Welbions ondersteunt huurders

De crisis door het coronavirus raakt iedereen. Ook bij Welbions worden alle zeilen bijgezet om het werk zo goed mogelijk te kunnen blijven doen. En alhoewel veiligheid en gezondheid volgens de woningcorporatie voorop staan, is er tegelijkertijd ook oog voor de impact van de crisis op de huurders. Een van de gevolgen is bijvoorbeeld dat huurders van een woning of bedrijfspand door verlies van inkomsten moeite hebben om de rekeningen te betalen.

 

In een persbericht schrijft Welbions dat ze wil meedenken in oplossingen voor de huurbetaling. “Het kan zijn dat een huurder tijdelijk weinig of geen inkomsten heeft. Bijvoorbeeld omdat iemand ondernemer of zzp-er is of iemand werkt bijvoorbeeld op uitzendbasis. Deze huurders met financiële problemen door de corona-crisis kunnen een e-mail sturen aan klantenservice@welbions.nl. In het onderwerp vermelden zij ‘corona’ en ze beschrijven kort hun situatie. Een medewerker van Welbions belt deze huurder vervolgens op om de situatie te bespreken en om samen oplossingen te bedenken. Welbions zet extra medewerkers in om dit maatwerk te kunnen bieden. Huurdersbelangenorganisatie Ookbions dacht mee in deze praktische aanpak en is blij met de ondersteuning aan huurders.

 

Aanvulling op landelijke maatregelen

De overheid neemt uitzonderlijke economische maatregelen om banen en inkomens te beschermen. De maatregelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en bieden zelfstandigen een overbrugging. Ondanks deze goede maatregelen is het niet ondenkbaar dat huurders (tijdelijk) in de knel komen. Bijvoorbeeld omdat het geld niet snel beschikbaar is of omdat iemand net buiten de boot valt.

 

Daarom kiest Welbions ervoor om direct met deze huurders in gesprek te gaan zodat het echt maatwerk kan bieden en de huurder direct geholpen is. Dit maatwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit het tijdelijk niet betalen van de huur of tijdelijke huurkorting. De oplossing is geheel afhankelijk van de situatie van de huurder, in combinatie met de landelijke regelingen waar de huurder nu of later wel of niet voor in aanmerking komt. Welbions bekijkt op een later moment hoe de definitieve afspraken met de huurder eruit zien.”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024

Coaching en begeleiding bij verlies en rouw

ADVERTORIAL • Sinds mei 2023 heeft praktijk ‘Verbinding’ in Borne de deuren...
27-02-2024

Hondenkar, vertrouwd straatbeeld in Borne

Het idee van een op wielen rijdend voertuig om goederen of mensen in te vervoeren, stamt uit de...
23-02-2024

‘Dit wil je niet meemaken’

‘Aan de Ambachtstraat kunnen we de wereld aan’, zei Peter Korf in september vorig...
22-02-2024