Ruim en groen wonen in Eschrande
16 RUIME TWEE-ONDER-ÉÉN-KAP WONINGEN AAN DE RAND VAN DE BORNSCHE MATEN

Ruim en groen wonen in Eschrande

ADVERTORIAL • De Bornsche Maten wordt steeds mooier. In het gebied rondom de slingerende Bornse Beek is de afgelopen jaren een groot aantal nieuwbouwwoningen gerealiseerd met veel aandacht voor de natuur. Maar het is nog niet klaar. Binnenkort wordt er een bijzonder nieuwbouwproject toegevoegd, dat naadloos aansluit op het groene karakter van de wijk: project Eschrande. Dit project bestaat uit zestien ruime twee-onder-één-kapwoningen aan de rand van de wijk. Op 9 april gaan de woningen in verkoop.

 

Eigenwijze twist
“Wat meteen opvalt aan deze woningen is de unieke stijl”, vertelt Marloes Haarhuis van ‘De Makelaar’ in Borne. “De woningen zijn allemaal nét even anders dan standaard. Dat zie je bijvoorbeeld al aan de kap met de extra grote gootoverstekken en de gemêleerde steenkleur. Daarbij kan elke koper de woning afstemmen naar wens. Bijvoorbeeld een woonkamer aan de voor- of achterkant van het huis. Door de mogelijkheid om deze woning uit te breiden met een uitbouw aan de voorzijde, kunnen gevels in hetzelfde blok onderling verspringen. Dat geeft iedere woning een eigenwijze twist.”

 

Het beste van twee werelden
“Niet alleen de woning, maar ook de locatie is prachtig” vervolgt Haarhuis: “De woningen liggen, zoals de naam al verklapt, aan de rand van de wijk. Vanuit je huis loop je zo het Twentse landschap in van bossen, velden en slingerende beken. Heerlijk als je bijvoorbeeld de dag wilt beginnen met een rondje hardlopen in de natuur.” Wonen in een landelijke omgeving, betekent overigens niet dat de woningen afgelegen liggen. Haarhuis: “Het centrum van Borne is maar vijf minuten fietsen. Het is een gezellig centrum met een dorps karakter en veel voorzieningen. Je hebt er leuke winkeltjes en kunt er ook heerlijk uit eten. Via de rondweg zit je binnen zes minuten al op de snelweg. In Eschrande woon je dicht bij de natuur, maar heb je dus óók alle nodige stedelijke voorzieningen binnen handbereik. Het beste van twee werelden.”

 

Ruimte genoeg
Wat maakt deze woningen anders dan andere woningen in de wijk? Daar hoeft Haarhuis niet lang over na te denken: “Naast de unieke ligging en de eigen stijl, is de ruimte echt een pluspunt. In vergelijking met andere woningen in de wijk is de kavel van deze woningen groter. De breedte van de woning is maar liefst 6,24 meter. Dat ruimtelijk gevoel wordt nog eens versterkt met grote ramen en een mooie lichtinval. Wil je nog meer ruimte? Dan kun je kiezen voor een uitbouw aan de voor- of achterzijde. Opvallend is ook dat de woning en de garage niet tegen die van de buren aanliggen. Er is ruimte vrijgelaten voor een looppad, waardoor je makkelijk achterom kunt.”

 

Kindvriendelijk
Haarhuis denkt dat de woningen vooral in trek zullen zijn bij gezinnen. “De Bornsche Maten is sowieso een hele kindvriendelijke wijk, waar gezinnen zich snel thuis voelen. Er zijn speeltuintjes en scholen in overvloed. Er is weinig verkeer en altijd wel een vriendje of vriendinnetje in de buurt om mee te spelen. Ook de woning zelf is uitermate geschikt voor een groot gezin. Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers en een badkamer. Op de zolder is ruimte voor twee extra ruimtes. En in de tuin kun je met gemak grote speeltoestellen kwijt.”

 

Win-win-situatie
Naast de moderne architectuur en ruime indeling, is er ook veel aandacht voor duurzaamheid en comfort. Haarhuis: “De woningen zijn uitermate goed geïsoleerd en volledig gasloos gebouwd. Warmte wordt geleverd door een duurzame warmtepomp, die aangesloten is op de vloerverwarming. Dat betekent heerlijk comfortabel wonen én profiteren van lage energielasten. Een win-win situatie!”

 

Kleinschalig en persoonlijk
Op 9 april gaat het project Eschrande online in verkoop via ‘De Makelaar’ in Borne. Alles omtrent de verkoop verloopt via dit kantoor. Haarhuis: “Voor de kopers is het prettig dat het een kleinschalig project is en alles door één kantoor geregeld wordt. Dat maakt het contact persoonlijk en de lijntjes kort.” Door de huidige situatie rondom het coronavirus verloopt het verkoopproces zonder fysiek contact, met gebruik van internet, telefonie en videobellen.

 

Meer info
Heb je belangstelling voor een van de woningen van Eschrande? Kijk op www.eschrande.nl voor meer informatie. Je kunt je hier ook aanmelden als geïnteresseerde om op de hoogte te blijven van dit project.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Nieuwe coronabesmetting in Borne

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. In Overijssel valt het...
11-08-2020

Vitens waarschuwt voor watertekort

Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt dat de waterdruk in een aantal gebieden in Nederland in de...
08-08-2020

Ans Lindeman stopt als mondhygiëniste

Toen Ans Lindeman (64) in 1976 als mondhygiëniste afstudeerde, stond het specialisme nog in...
28-07-2020

Koe Paula gaat viraal

Het filmpje van de kalvende koe Paula 208, dat wij afgelopen vrijdag publiceerden, is viraal...
27-07-2020

Paula 208 doet ’t gewoon zelf

Je zou het bijna vergeten in deze tijd. Immers, we zijn allemaal gevangen door het virus en of...
24-07-2020

Bornse Sam maakt furore op witte doek

In september 2017 werd Sam geboren, een kat die voor driekwart Perzisch is. Toen Frieda, het...
22-07-2020