Toch nog een beetje feest vandaag
LANDELIJKE TV-ZENDERS PIKKEN BIJZONDERE BEVRIJDINGSDAG IN BORNE OP

Toch nog een beetje feest vandaag

De onwerkelijke bevrijdingsdag van Borne kreeg vrijdagmiddag toch nog een feestelijk tintje. Double2, de Hengelose dames die afgelopen zondag een verrassingsoptreden bij Het Dijkhuis verzorgden, liet namelijk ook vanmiddag weer nadrukkelijk van zich horen. Volgens de allang geleden gemaakte afspraken zouden ze in Het Dijkhuis een wervelende show verzorgen en in de huid kruipen van de Andrew Sisters, waarbij alle hits uit de oorlog nog eens de revue zouden passeren. Maar dat ging dus allemaal niet door. ‘Geen probleem, dan doen we het lekker buiten’, zo werd deze week besloten. En dus zongen ze, gestoken in hun oorlogstenues en zwaaiend met witte zakdoekjes, de sterren van de hemel op het grasveldje bij de achteringang van het woonzorgcentrum.

 

Hart van Nederland

Het alternatieve optreden kreeg veel bijval van de bewoners en ook een aantal passanten wilde al snel weten wat er toch allemaal gebeurde. Maar ook SBS6 had lucht gekregen van de spontane actie en kwam met een cameraploeg naar Borne om het tafereel vast te leggen. Daarna ging de tv-ploeg nog even door naar Oud Borne, waar het uitbundige en feestelijke vlagvertoon op band werd vastgelegd. De beelden zijn vanavond om 23.00 uur in het programma Hart van Nederland terug te zien.

 

Goedemorgen Nederland

Ook het filmpje ‘Borne viert vrijheid’ dat JW Videoproducties in opdracht van de gemeente Borne vervaardigde en dat vanaf vanmorgen vroeg breed werd uitgerold, is in tv-land niet onopgemerkt gebleven. Goedemorgen Nederland zal de boodschap die burgemeester Jan Pierik en het organisatiecomité van de bevrijdingsfeesten in de video uitsprak, in haar uitzending van zaterdagmorgen tussen 08.00 en 11.00 uur op NPO1 vertonen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
T Huiskes — 06 apr 2020
Mee eens met KS maar velen zullen mij nu echt een zuurpiet vinden maar als je dit blijft goedkeuren, dan is het geen wonder dat er excessen zijn zoals in garage op industrieterrein in Borne (dat ook landelijke pers haalde) op zaterdagavond. De regering zegt: Blijf binnen! Dit optreden had net zo goed 6 maand tot 1 jaar later kunnen plaatsvinden. Jammer weer een gemiste kans als het gaat om goede voorbeeld te geven naar buiten toe.
Een beetje dom. Ook gezien het feit dat er gevallen waren in het Dijkhuis en percentage gewijs zijn er meer gevallen in Borne dan in andere Twentse gemeentes en daar komt nog bij het verhaal in Borne Boeit over de 18 paters in Zenderen. Ik geloof dat ze in Borne de goden verzoeken ...
KS — 04 apr 2020
Ik dacht de regering aan de bevolking had gevraagd om zoveel mogelijk binnen te blijven. Maar kennelijk is dat voor een bepaald soort mensen niet van toepassing. Vanmorgen reden er een paar in oude leger voertuigen rond. Dit waren natuurlijke mensen een vitaal beroep. De handhavers zullen wel niets gezien hebben. Als weet dat op Dijkhuis meerdere mensen ernstig ziek zijn dan ga je toch niet meer naar zo'n locatie. Vooral als in het weekend ook al twee optredens geweest zijn.
Ron Hartman — 04 apr 2020
Knap, knappe meiden. Those were the days. Ontroerend mooi gedaan. Pluim!

 

 

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024

Aanrijding bij spoorwegovergang Azelosestraat

Bij de spoorwegovergang op de Azelosestraat is een aanrijding met een persoon geweest. De NS...
10-04-2024

Woningbrand aan Leeuwerikstraat

Woensdagmorgen ontstond er brand op de bovenverdieping van een woning aan de Leeuwerikstraat. De...
10-04-2024