Alternatieve voedselbank gaat door
GEOLIEDE MACHINE ‘BEDIENT’ WEKELIJKS 80 KLANTEN

Alternatieve voedselbank gaat door

Bijna vier weken geleden begon een Bornse vriendinnengroep onder aanvoering van Stacey Bosman een actie om de minima in Borne te kunnen blijven voorzien van voedsel. De Voedselbank Midden Twente was vanwege corona immers gestopt met haar werk en volgens Stacey ‘kon dat toch allemaal niet waar zijn en mocht dat niet gebeuren.’ Het was echter wel waar en het gebeurde toch. En zo startte ze vanuit het clubgebouw en de kleedkamers van BVV Borne een inzamelingsactie om in het vacuüm te voorzien. Het werk van de meiden is inmiddels tot een uiterst goed geoliede machine uitgegroeid waarin wekelijks ruim 80 adressen worden verwend met een overvloedig pakket.

 

‘Ongekend en hartverwarmend’

Waren het in de eerste week nog twee kleedkamers die als werkterrein functioneerden, nu staat het werkelijk overal opgestapeld en is het een onafgebroken komen en gaan van particulieren en leveranciers die voor ‘verse aanvoer’ zorgen. “Dit is werkelijk ongekend en hartverwarmend”, zo zegt Stacey. “Het gaat maar door. Wekelijks bezorgen we nu op veertig adressen en nog eens veertig andere mensen komen hier hun pakket ophalen.”

 

Pakketten die overigens elke week met zorg worden samengesteld, volgens een zogenaamd weekmenu, zodat er elke zeven dagen wel weer nieuwe verrassingen kunnen worden toegevoegd. Deze week zijn het vooral de knakworsten die in groten getale werden aangeleverd. Volgens Stacey zijn de reacties van de ontvangers hartverwarmend. “Sommigen staan met tranen in de ogen aan de poort, van anderen krijgen we bloemen of een kaartje toegestopt.”

 

In elk geval tot 1 augustus

Op de vraag hoe lang ze er nog mee door gaan, volgt een resoluut en stellig antwoord. “Zolang het kan. In elk geval tot 1 augustus, totdat wellicht de trainingen hier bij BVV weer beginnen. Bovendien hebben we voldoende, dus waarom zouden we stoppen?” Ook het bericht dat de Voedselbank Midden Twente vanaf 1 mei weer actief wordt, kan daar geen verandering in brengen. “Ben je gek? Er zijn nog genoeg mensen die we straks na 1 mei blij kunnen maken, dus waarom zouden we?”

 

Mensen die voedsel willen brengen kunnen elke woensdag van 18.00 tot 20.30 uur terecht bij de kantine van BVV Borne aan de Twickelerblokweg. “En als er nog mensen zijn die ook graag voor zo’n pakket in aanmerking willen komen, kunnen ze me bellen, telefoon 06 814 23 371." (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Yvonne — 18 apr 2020
Mooi initiatief!

Klein kritiekpuntje, want op de foto staan de dames geen 1,5 meter van elkaar. Daar moeten niet alleen de dames, maar ook Borne Boeit wat beter op letten.
Max de Mooij Sr. — 17 apr 2020
Wat een geweldig initiatief van deze vrouwen! Complimenten voor deze toppers! Ik hoop dat er veel mensen woensdag met hun auto in de rij staan om op 1,5 meter afstand hun gift af te leveren!!
Siny Boer — 17 apr 2020
Geweldig!!!

Vanaf 2 juni Corona testen in Twente

Vanaf morgen, dinsdag 2 juni, is het voor inwoners van Twente met symptomen van COVID-19...
01-06-2020

Update van de Bornse huisartsen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
29-05-2020

Het Dreamteam kan verder op nieuwe plek

Vanaf vrijdag kunnen mensen die het hard nodig hebben een voedselpakket ophalen bij het oude...
27-05-2020

Aanpassing Nieuwe Kerkstraat heeft consequenties

Shared Space in de Nieuwe Kerkstraat lijkt, ook naar aanleiding van de artikel-39 vragen over de...
25-05-2020

Accu drone veroorzaakt brand in woning

In een woning aan de Horststraat vatte een accu-pack van een drone zondagmiddag vlam. Als gevolg...
24-05-2020

Bramer koopt zorghotel en retraitehuis

Aannemersbedrijf Bramer B.V. heeft zowel het in aanbouw zijnde zorghotel als het...
15-05-2020