Positieve geluiden uit Het Dijkhuis
ASPERGESOEP, BABBELBOX EN …… CORONA-VRIJ

Positieve geluiden uit Het Dijkhuis

Vrijdagmiddag werd er als cadeautje 50 kilo verse aspergesoep afgeleverd door aspergeboer Harry Lubberink voor alle bewoners van woonzorgcentrum Het Dijkhuis. De pas aangebrachte babbelbox is een succes en tovert dagelijks een glimlach op de gezichten van bewoners en hun bezoekers. En misschien wel het allerbeste nieuws is dat Het Dijkhuis volledig corona-vrij is. Er zijn geen bewoners met de gevreesde besmetting en ook personeel bleek na testen gevrijwaard te zijn van het nare virus.

 

Aspergesoep

Lubberink Asperges in Ambt Delden bedacht een actie rondom 4 en 5 mei. “Het is 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. De mensen die het nog hebben meegemaakt zitten nu opgesloten. Laten we voor hen eens een aardigheidje bedenken, laten we eens een soepje doen”, was de redenering van Harry Lubberink. Er werd een uitvraag gedaan via sociale media. Truus van Dam, al 30 jaar werkzaam bij TMZ, reageerde erop. “Rond deze tijd gaat het in de media veel over de oorlog. Oorlogsleed komt dan toch weer een beetje boven bij onze bewoners. Een lekker soepje kan die zielenpijn misschien wat verzachten”, schreef ze aan de aspergeman. En zo viel Het Dijkhuis met de neus in de boter, of eigenlijk in het witte goud. Alle 150 bewoners kunnen zondag genieten van de soep. “We hopen dat we ze hier blij mee kunnen maken”, zegt Lubberink. “Voor ons is het eigenlijk een kleine moeite.”

 

Babbelbox

Sinds 1 mei staat er aan de zijgevel een opvallende zwarte tent. Het is de babbelbox, waar bewoners en hun naasten in een veilige omgeving toch gezellig bij elkaar kunnen komen. De babbelbox is met opzet wat uit het zicht van de bewoners geplaatst, om zo weinig mogelijk onrust te geven. Er is veel vraag naar, weet activiteitenbegeleidster Miranda Achterkamp. “We plannen bezoekjes van 20 minuten in en er wordt enorm veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid.”

 

In de tent is een huiskamersetting nagebootst, met zelfs een paar kamerplantjes. Via een raam kan men elkaar zien en praten gebeurt via een microfoon. “Bezoekers trekken plastic handschoenen aan en na afloop van het bezoek maken we alles nog eens zorgvuldig schoon.” De ervaringen zijn louter positief. “Bewoners en bezoekers zijn er heel enthousiast over en dat is mooi om te zien! We vroegen ons van tevoren wel af of het misschien niet te veel heftige emoties zou oproepen, maar die angst blijkt onterecht.” Een schot in de roos dus, die babbelbox.

 

Corona-vrij

“Het fijne is dat we nu corona-vrij zijn. Dat betekent dat we ons ook weer meer kunnen richten op dit soort extra dingen”, aldus Miranda Achterkamp. Het woonzorgcentrum had al vroeg te maken met twee corona-besmettingen, maar daar is het gelukkig bij gebleven. Mede door snel schakelen en strikte maatregelen te treffen. Inmiddels is ook het personeel getest op het virus en ook daar werd corona niet aangetroffen. (AJ/BM)

 

(Op de foto boven vanaf links: Harry Lubberink, Truus van Dam en Dijkhuis-kok Hans Hendriks)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

‘Schijt-aan-corona-feestje’ op z’n Hertmes

Met het ingaan van de avondklok zijn de corona-maatregelen nog strenger geworden. Het leidde in...
25-01-2021

Brandgerucht in azc Azelo

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een melding van een mogelijke brand in het leegstaande...
23-01-2021

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken....
21-01-2021

Hertme trakteert zorgverleners

Bij ruim 70 adressen in Hertme is de afgelopen dagen een reep chocolade bezorgd. Dorpsgenoten...
21-01-2021

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021