925 aspergekistjes voor het goede doel
14-05-2020
BIJDRAGEN VOOR BELEVINGSTHEATER, IJSBAAN EN STICHTING FIETSWENS

925 aspergekistjes voor het goede doel

Lange tijd was het onduidelijk of de actie van de Lions vanwege de coronamaatregelen wel kon doorgaan, maar nu er iets versoepeling van de regels is en er extra voorzorgsmaatregelen genomen konden worden, mochten de leden van de serviceclub toch aan de slag om de jaarlijkse aspergekistjes in te pakken en te bezorgen. Het is alweer het vierde jaar dat de Lions het Twents Aspergekistje verkopen om goede doelen in de gemeente Borne te steunen.

 

Populair

De doos met asperges, ham, scharreleieren, aardappelen, boter en speciaal door de Lions zelf samengestelde wijn, alles van regionale en lokale producten, is populair. Maar liefst 925 adressen krijgen deze donderdag het witte goud geleverd. “Het hadden er nog wel meer kunnen zijn”, vertelt Marc Leurink. “Voordat corona uitbrak hadden we al 700 bestellingen, maar daarna zijn we met reclame maar even op de rem gaan staan. We wisten immers niet of het allemaal wel door kon gaan.” Voor het inpakwerk was het mogelijk om de 1,5 meter afstand te bewaren en met extra hygiënemaatregelen togen de Lions enthousiast aan het werk aan de lopende band.

 

De goede doelen

De teams die afgelopen december streden in de Borne Curling Open op de ijsbaan konden hun favoriete goede doelen opgeven. De Lions kozen daaruit vervolgens drie gelukkigen: Stichting Belevingstheater, de IJsbaan en de Stichting Fietswens. “We selecteren daarbij op zaken als lokaal belang en financiële noodzaak voor ondersteuning. Het Belevingstheater is zo uniek en gelukkig gaat het volgend jaar op 10 april toch alsnog door. De ijsbaan vinden wij belangrijk, natuurlijk ook omdat we volgend jaar weer een curlingcompetitie willen houden. En de Stichting Fietswens, die aangepaste fietsjes regelt voor kinderen met een groei- of krachtbeperking, is gewoon een prachtig mooi doel.” De kopers van de aspergekistjes konden hun stem op de drie doelen uitbrengen en dat leverde voor het Belevingstheater 10.000 euro op, 3.000 voor de IJsbaan en Stichting Fietswens mag 2.000 euro tegemoet zien.

 

Jubileum

De Lions Borne bestaan op 19 mei 30 jaar. Er waren plannen om dat groots te vieren met een openbaar lustrumfeest met een veiling om nog meer bij te kunnen dragen aan goede doelen. Maar helaas... corona. “Ach”, haalt Leurink zijn schouders op. “Dan doen we maar net als het Belevingstheater en vieren we volgend jaar ons 30 + 1 jubileum.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Dick Ellenbroek — 14 mei 2020
Een geweldige actie met een prachtig mooie opbrengst..Diepe buiging en grote dank voor de Lions en iedereen die zich ingezet heeft voor deze drie goede doelen!
Dank ook aan alle kopers,
laat het u wel smaken en maak van de aanschaf een jaarlijkse traditie...

Namens de Stichting Belevingstheater,
Dick Ellenbroek

‘Schijt-aan-corona-feestje’ op z’n Hertmes

Met het ingaan van de avondklok zijn de corona-maatregelen nog strenger geworden. Het leidde in...
25-01-2021

Brandgerucht in azc Azelo

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een melding van een mogelijke brand in het leegstaande...
23-01-2021

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken....
21-01-2021

Hertme trakteert zorgverleners

Bij ruim 70 adressen in Hertme is de afgelopen dagen een reep chocolade bezorgd. Dorpsgenoten...
21-01-2021

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021