925 aspergekistjes voor het goede doel
14-05-2020
BIJDRAGEN VOOR BELEVINGSTHEATER, IJSBAAN EN STICHTING FIETSWENS

925 aspergekistjes voor het goede doel

Lange tijd was het onduidelijk of de actie van de Lions vanwege de coronamaatregelen wel kon doorgaan, maar nu er iets versoepeling van de regels is en er extra voorzorgsmaatregelen genomen konden worden, mochten de leden van de serviceclub toch aan de slag om de jaarlijkse aspergekistjes in te pakken en te bezorgen. Het is alweer het vierde jaar dat de Lions het Twents Aspergekistje verkopen om goede doelen in de gemeente Borne te steunen.

 

Populair

De doos met asperges, ham, scharreleieren, aardappelen, boter en speciaal door de Lions zelf samengestelde wijn, alles van regionale en lokale producten, is populair. Maar liefst 925 adressen krijgen deze donderdag het witte goud geleverd. “Het hadden er nog wel meer kunnen zijn”, vertelt Marc Leurink. “Voordat corona uitbrak hadden we al 700 bestellingen, maar daarna zijn we met reclame maar even op de rem gaan staan. We wisten immers niet of het allemaal wel door kon gaan.” Voor het inpakwerk was het mogelijk om de 1,5 meter afstand te bewaren en met extra hygiënemaatregelen togen de Lions enthousiast aan het werk aan de lopende band.

 

De goede doelen

De teams die afgelopen december streden in de Borne Curling Open op de ijsbaan konden hun favoriete goede doelen opgeven. De Lions kozen daaruit vervolgens drie gelukkigen: Stichting Belevingstheater, de IJsbaan en de Stichting Fietswens. “We selecteren daarbij op zaken als lokaal belang en financiële noodzaak voor ondersteuning. Het Belevingstheater is zo uniek en gelukkig gaat het volgend jaar op 10 april toch alsnog door. De ijsbaan vinden wij belangrijk, natuurlijk ook omdat we volgend jaar weer een curlingcompetitie willen houden. En de Stichting Fietswens, die aangepaste fietsjes regelt voor kinderen met een groei- of krachtbeperking, is gewoon een prachtig mooi doel.” De kopers van de aspergekistjes konden hun stem op de drie doelen uitbrengen en dat leverde voor het Belevingstheater 10.000 euro op, 3.000 voor de IJsbaan en Stichting Fietswens mag 2.000 euro tegemoet zien.

 

Jubileum

De Lions Borne bestaan op 19 mei 30 jaar. Er waren plannen om dat groots te vieren met een openbaar lustrumfeest met een veiling om nog meer bij te kunnen dragen aan goede doelen. Maar helaas... corona. “Ach”, haalt Leurink zijn schouders op. “Dan doen we maar net als het Belevingstheater en vieren we volgend jaar ons 30 + 1 jubileum.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Dick Ellenbroek — 14 mei 2020
Een geweldige actie met een prachtig mooie opbrengst..Diepe buiging en grote dank voor de Lions en iedereen die zich ingezet heeft voor deze drie goede doelen!
Dank ook aan alle kopers,
laat het u wel smaken en maak van de aanschaf een jaarlijkse traditie...

Namens de Stichting Belevingstheater,
Dick Ellenbroek

Zondag koeiendans bij Bonthuis

Het begint nu toch zo zoetjesaan lente te worden, mensen trekken er op uit met de wandelschoenen...
16-04-2021

‘Hier woon je toch nog niet?’

Ruim 18 jaar bleef het pand leeg en zes lange jaren stond het zelfs te koop, het voormalige...
15-04-2021

Zeldzame grote vos gesignaleerd

Een lange rij eiken aan de Stroom-Eschlaan, versierd met een zo overbekend waarschuwingslint...
14-04-2021

Vaccinfeestje bij Fleminghof

Dinsdagmiddag om 14.00 uur ging de deur bij huisartsenpraktijk Fleminghof aan de Stationsstraat...
13-04-2021

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021