Het Dreamteam kan verder op nieuwe plek
DEEL VAN OUDE KRINGLOOPPAND GRATIS TER BESCHIKKING GESTELD

Het Dreamteam kan verder op nieuwe plek

Vanaf vrijdag kunnen mensen die het hard nodig hebben een voedselpakket ophalen bij het oude pand van de Kringloop aan de Bornerbroeksestraat. Erik en Daniëlle Mijnhardt, de nieuwe eigenaren van het pand, stellen voor minimaal een jaar een deel van het gebouw beschikbaar aan het Dreamteam Borne, de vriendinnengroep die direct nadat de Voedselbank wegens coronamaatregelen sloot, in de bres sprong om de voorziening voor de minima in stand te houden. De Voedselbank is inmiddels weer geopend, maar de meiden blijven doorgaan voor gezinnen die net niet of nog niet voor de Voedselbank in aanmerking komen.

 

Oude pand Kringloop

Ze deden dat vanuit de kantine en kleedkamers van BVV Borne, maar de voetbalclub komt ook langzamerhand weer uit de corona-slaap en zal stap voor stap het hele complex weer in gebruik gaan nemen. Via, via - want zo gaat dat in Borne - kwam initiatiefneemster Stacey Bosman in contact met de Mijnhardts en de zaak was snel - ‘binnen vijf minuten’ - beklonken.

 

“Eind maart is het pand van de Kringloop aan ons overgedragen en we hebben er eigenlijk nog niet direct een bestemming voor. Dit initiatief is zo mooi, we hebben gelijk ‘ja’ gezegd toen Stacey bij ons kwam. Dat mensen het nodig hebben is al triest genoeg en de gevolgen van corona komen ook nog op ons af. Het is prachtig dat er mensen zoals Stacey en haar vriendinnen zijn die dit soort dingen ondernemen”, vindt Erik Mijnhardt.

 

Het pand is ideaal voor het doel. In betrekkelijke privacy kan men er een voedselpakket ophalen. Het Dreamteam heeft de ruimte inmiddels opgeknapt en ingericht, met hetzelfde enthousiasme waarmee ze in het begin van de coronacrisis zijn begonnen. Strak georganiseerd, maar desalniettemin met een heleboel plezier en vol met ideeën om nog meer te kunnen doen voor de mensen die het niet breed hebben.

 

Acties bij Plus-Wallerbosch

Vanaf het begin kwam er heel veel hulp vanuit de Bornse samenleving, waar het initiatief enorm gewaardeerd werd. Sponsor van het eerste uur is Robert Wallerbosch van Plus-Wallerbosch. “Dit initiatief is gewoon hartstikke goed en daar willen we aan blijven bijdragen.” In de supermarkt zijn banners geplaatst om op het goede doel te wijzen en klanten kunnen producten doneren in kratten die bij de kassa staan. “We gaan ook acties op touw zetten, om aan te geven welke producten er op dat moment belangrijk zijn.” Daarnaast doneert de supermarkt ook zelf levensmiddelen en kwam woensdagavond nog eens met een extra donatie aan.

 

Samenwerking met Noodfonds Borne

Het Dreamteam helpt nu 15 gezinnen. Dat zouden er maximaal vijftig kunnen worden. Er wordt gezamenlijk opgetrokken met het Noodfonds Borne vanuit de kerken. Die organisatie kent veel schrijnende gevallen, die net niet voor de Voedselbank in aanmerking komen, maar hulp hard nodig hebben. Verder ondersteunt het Noodfonds met geld voor onkosten die er gemaakt worden.

 

Zoveel onkosten zijn dat niet, want Stacey Bosman weet heel veel goede harten aan te spreken. Bijna alles wordt geschonken. Overigens kan het Dreamteam nog wel een paar tafels gebruiken, een stofzuiger en een koffiezetapparaat. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Paul Cohn — 28 mei 2020
als 1 of 2 bij ons overcomplete Senseo-apparaten (elk één of twee koppen) welkom zijn: tel. 267.10.00 of cohnpaul@hotmail.com en we brengen ze.
jfmkistemaker — 27 mei 2020
Ik ben in het bezit van een goede stofzuiger, bel maar even 2663369
Rita nijhuis — 27 mei 2020
Geweldig, dat dit mogelijk is gemaakt.
Staycey, je bent echt een topper.....ik weet jij doet dit niet alleen.
Maar met super meiden, maar je hebt het toch maar mooi opgestart.
Heel veel succes met het blij maken van gezinnen, die het echt kunnen gebruiken.🍀😘

‘Slavenmars’ ook in Borne

Op het Rheineplein afgelopen zaterdag een bijzonder protest. Gekleed in witte pakken en met...
30-11-2020

Hart onder de riem van zuster Josephine

“We komen er wel doorheen. We halen het einde en krijgen het virus er wel onder.”...
28-11-2020

De foto’s zijn terecht

Begin november meldde zich bij BorneBoeit Susan Nijland met een USB-stick met tien jaar oude...
28-11-2020

RK Kerk Zenderen eert jubilarissen

Aan het einde van de Eucharistieviering zondagmorgen in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen...
22-11-2020

Vermakelijke ‘Alles is anders’ in première

Zou het kunnen? Dat was de afgelopen maanden voortdurend de vraag bij Karin Nijhof van het...
20-11-2020

'Had ik maar bij jullie aangeklopt'

Vandaag is het precies 76 jaar geleden dat de Engelsman Jimmy Taylor, hangende aan zijn...
19-11-2020