Update van de Bornse huisartsen
29-05-2020
ORGANISATIE HUISARTSENZORG VANWEGE CORONA

Update van de Bornse huisartsen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden tijdens de coronacrisis.

 

‘De afgelopen weken hebben wij alles in het werk gesteld om de overdracht van het coronavirus zo goed mogelijk te voorkomen en de zorg voor zowel corona-verdachte als niet-corona verdachte patiënten zo effectief en veilig mogelijk te organiseren. In samenwerking met alle huisartsen in Borne hebben wij een aparte corona-post ingericht in De Poort van Borne, waar alle corona-verdachte patiënten gezien werden. Tegelijkertijd zijn we op de eigen praktijken bereikbaar geweest voor alle niet-corona-spoedzorg. We hebben meer gebruik gemaakt van alternatieve contactvormen, zoals telefonische consulten en beeldbellen. Deze aanpak heeft van eenieder, dus ook van u, flink wat flexibiliteit gevraagd en daar willen we u enorm voor bedanken.

 

Corona-post Borne wordt opgeheven

Het aantal corona-besmettingen is inmiddels afgenomen en daarmee is het aanbod op de corona-post gelukkig fors gedaald. Daarom hebben we besloten om per 1 juni de corona-post in Borne op te heffen en de volledige zorg weer bij uw eigen huisarts neer te leggen. Dit biedt ook de mogelijkheid om de niet-acute zorg langzaam weer op te pakken.

 

Ondanks de afname van het aantal besmettingen is het virus nog niet weg en daar zullen we de komende tijd rekening mee moeten blijven houden. Dat vraagt om een andere manier van zorg verlenen. We zullen nog steeds maatregelen moeten treffen om de besmettingskans zo laag mogelijk te houden. Daarom zullen de zorgvragen ook nu zoveel mogelijk telefonisch worden afgehandeld. Stapje voor stapje willen we de zorg op de praktijk gaan uitbreiden, in volgorde van urgentie. De spreekuurtijden zullen worden aangepast en er zal meer tijd tussen de consulten worden gepland zodat patiënten elkaar zo min mogelijk treffen in de wachtkamer. Omdat elk gezondheidscentrum anders georganiseerd is, is per gezondheidscentrum een plan op maat gemaakt om aan alle voorwaarden te voldoen (onder andere ten aanzien van desinfectie en het maximaal aantal patiënten in de wachtkamer).

 

Uw hulp is nodig

Om dit allemaal in goede banen te leiden, hebben we uw hulp nodig. Daarom willen we u vragen zich aan de onderstaande afspraken te houden:

  • Loop niet zomaar de praktijk binnen, maar kom alleen als u een afspraak heeft.
  • Als u een afspraak heeft, kom zoveel mogelijk alleen en kom op het afgesproken tijdstip. Dit beperkt het aantal mensen in de wachtkamer.
  • Kom niet naar de praktijk als u snotterig bent, ziek bent, koorts heeft of andere klachten die verdacht zijn voor corona (zie ook thuisarts.nl of RIVM.nl).
  • Probeer het consult te beperken tot 1 klacht.

 

De patiënten met corona-verdachte klachten zullen ook nu strikt gescheiden blijven van de niet-corona-verdachte patiënten door middel van aparte spreekuren of visites. Daarnaast zal vanaf 1 juni het bloedprikken bij MEDLON uitsluitend op afspraak plaatsvinden. Voor het maken van een afspraak voor bloedafname kunt u een afspraak maken op www.medlon.nl.

 

Ten slotte: hou vol, was uw handen, hoest in uw elleboog, hou afstand en let een beetje op elkaar. We moeten dit samen doen!”

 

Hartelijke groet namens alle huisartsen in Borne

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Nicole — 31 mei 2020
Vooral een tip. Hoest en proest alstublieft niet in uw elleboog. Als u oudere mensen wilt begeleiden willen zij graag een arm en laten we eerlijk zijn. Onze ellebogen wassen we niet zo vaak en met lange mouw pakt patiënt dus precies in, nou ja bedenk het zelf masr.
Persoonlijk zou ik niezein en hoesten in de handen en daarna gelijk wassen. Ps. in de zorg is 1,5 m afstand heel vaak niet haalbaar.
Max de Mooij Sr. — 29 mei 2020
Alle lof voor de Bornse Huisartsen en andere zorgverleners die in deze moeilijke tijden hun uiterste best hebben gedaan om de zorg te bieden die nodig was! Dankjewel!

Jong! - nieuw op BorneBoeit

Het is een veelgehoorde noodkreet tijdens de voortslepende pandemie dat het vooral de jongeren...
08-03-2021

Wat is een levenstestament?

ADVERTORIAL • Stel, er gebeurt iets met u. U wordt ziek of u krijgt een ongeluk waardoor uw...
03-03-2021

Anders boeren op de Zenderense Es

Vorig jaar is er op 16 hectare al begonnen om op de Zenderense Es op een meer duurzame en minder...
28-02-2021

Buurtbus gaat weer rijden

Per 3 maart gaat de buurtbus Borne, route 530- 531 en 532, de weg weer op, net zoals de...
25-02-2021

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021