Dreamteam-acties bij Plus-Wallerbosch
PRODUCTEN DONEREN VOOR DE ALTERNATIEVE VOEDSELBANK

Dreamteam-acties bij Plus-Wallerbosch

Vanaf vandaag kunnen klanten van supermarkt Plus-Wallerbosch een steentje bijdragen aan de alternatieve voedselbank van het Dreamteam, de meiden die na het sluiten van de Voedselbank Midden Twente de honneurs in Borne waarnamen. Nu de reguliere Voedselbank weer functioneert gaat het Dreamteam door voor al die mensen die net niet of nog niet in aanmerking komen voor de Voedselbank.

 

Thema's

Robert Wallerbosch van de Plus-supermarkt aan De Höfte steunt de vrouwen vanaf het eerste uur en blijft dat doen. Samen met initiatiefneemster Stacey Bosman heeft hij een plan bedacht om goederen in te zamelen voor hen die het zo hard nodig hebben. In de winkel staat een banner en kratten waar klanten producten kunnen doneren. “Vanaf week 25 gaan we acties uitrollen met een bepaald thema”, legt Wallerbosch uit. “Bijvoorbeeld een ontbijtthema, waarbij we vragen om beschuit, crackers enzovoort te doneren. Aan te schaffen met een mooie korting natuurlijk. Zo kun je een beetje sturen.”

 

Hoge verwachtingen

Er valt ook te denken aan een lunchpakket, een vakantiepakket of een pretpakket voor de kinderen. Stacey Bosman: “Bij ons willen we een ideeënbus plaatsen, zodat we weten waar behoefte aan is bij onze klanten.” Robert Wallerbosch en Stacey Bosman zien het helemaal zitten. “Toen RTV Oost de kerstactie had, liep het storm. Zo groot zal het wel niet worden, maar ik verwacht er toch wel veel van. Het Dreamteam is een mooi lokaal doel en heeft gewoon de gunfactor hier in Borne. Dat zie je wel aan alle reacties op de berichten op BorneBoeit en op hun eigen sociale media.”

 

'Het is zo hard nodig'

Het enthousiasme van het team werkt kennelijk aanstekelijk en heel veel partijen in de samenleving dragen het doel een warm hart toe. “Het is echt geweldig”, zegt Stacey. “We zijn ook super blij met de Dreamteam-acties van Robert. Het blijft zo hard nodig!” De alternatieve voedselbank maakt nu zo’n 15 gezinnen wekelijks gelukkig met een pakket boordevol artikelen. Inmiddels vanuit het oude pand van de Kringloop. “We hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Helaas is er soms wel schaamte om zich aan te melden. Dat hoeft echt niet. Het kan werkelijk iedereen overkomen dat het even niet lukt om de eindjes aan elkaar te knopen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Na 50 dagen Sara is het vandaag écht zover

Een Sara als je 50 wordt. Zo vreemd is het allemaal niet en bijna dagelijks kun je dergelijke -...
13-06-2021

Dreigende ijsco-oorlog bijgelegd

Al enkele jaren komt Frank Boereboom uit Hengelo met zijn Franky’s IJs op de...
09-06-2021

Nieuwe speeltuin Cor Hilbrinkstraat

“Het heeft veel doorzettingsvermogen gekost”, aldus voorzitter Eduard Ponten van de...
05-06-2021

Jessica Mensink is de Bornse wijk-GGD’er

Sinds september vorig jaar is Jessica Mensink 16 uur in de week als wijk-GGD’er actief in...
04-06-2021

Bernadet Wieffer Ridder van Oranje-Nassau

Totaal verbouwereerd stapte Bernadet Wieffer donderdagavond naar binnen bij het Spookhoes in...
03-06-2021

Geen appeltje voor Zelfregieteam Borne

Dinsdagmiddag vond in Paleis Noordeinde in Den Haag de finale uitreiking plaats van de...
01-06-2021