Dreamteam-acties bij Plus-Wallerbosch
PRODUCTEN DONEREN VOOR DE ALTERNATIEVE VOEDSELBANK

Dreamteam-acties bij Plus-Wallerbosch

Vanaf vandaag kunnen klanten van supermarkt Plus-Wallerbosch een steentje bijdragen aan de alternatieve voedselbank van het Dreamteam, de meiden die na het sluiten van de Voedselbank Midden Twente de honneurs in Borne waarnamen. Nu de reguliere Voedselbank weer functioneert gaat het Dreamteam door voor al die mensen die net niet of nog niet in aanmerking komen voor de Voedselbank.

 

Thema's

Robert Wallerbosch van de Plus-supermarkt aan De Höfte steunt de vrouwen vanaf het eerste uur en blijft dat doen. Samen met initiatiefneemster Stacey Bosman heeft hij een plan bedacht om goederen in te zamelen voor hen die het zo hard nodig hebben. In de winkel staat een banner en kratten waar klanten producten kunnen doneren. “Vanaf week 25 gaan we acties uitrollen met een bepaald thema”, legt Wallerbosch uit. “Bijvoorbeeld een ontbijtthema, waarbij we vragen om beschuit, crackers enzovoort te doneren. Aan te schaffen met een mooie korting natuurlijk. Zo kun je een beetje sturen.”

 

Hoge verwachtingen

Er valt ook te denken aan een lunchpakket, een vakantiepakket of een pretpakket voor de kinderen. Stacey Bosman: “Bij ons willen we een ideeënbus plaatsen, zodat we weten waar behoefte aan is bij onze klanten.” Robert Wallerbosch en Stacey Bosman zien het helemaal zitten. “Toen RTV Oost de kerstactie had, liep het storm. Zo groot zal het wel niet worden, maar ik verwacht er toch wel veel van. Het Dreamteam is een mooi lokaal doel en heeft gewoon de gunfactor hier in Borne. Dat zie je wel aan alle reacties op de berichten op BorneBoeit en op hun eigen sociale media.”

 

'Het is zo hard nodig'

Het enthousiasme van het team werkt kennelijk aanstekelijk en heel veel partijen in de samenleving dragen het doel een warm hart toe. “Het is echt geweldig”, zegt Stacey. “We zijn ook super blij met de Dreamteam-acties van Robert. Het blijft zo hard nodig!” De alternatieve voedselbank maakt nu zo’n 15 gezinnen wekelijks gelukkig met een pakket boordevol artikelen. Inmiddels vanuit het oude pand van de Kringloop. “We hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Helaas is er soms wel schaamte om zich aan te melden. Dat hoeft echt niet. Het kan werkelijk iedereen overkomen dat het even niet lukt om de eindjes aan elkaar te knopen.” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sindron op zoek naar gebruikers

Nadat Aveleijn vorige maand haar supermarktje in Zenderen sloot en ook de gemeenschapsruimte...
06-07-2020

Een bijzonder geschenk: Trudi

Het hertenkampje aan de Vinkstraat mocht zaterdagmorgen een nieuwe bewoonster verwelkomen:...
04-07-2020

Medewerkers De Ster testen corona app

Het is geen doorsnee vrijdagmorgen bij De Ster. Op de stoep staat een tot mobiel laboratorium...
03-07-2020

Laatste weken geen nieuwe coronabesmettingen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-07-2020

Uitgestelde lintjesregen live op BorneBoeit

De traditionele lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag, verliep dit...
01-07-2020

Ieder kind verdient een feestje!

Op 12 juni is de Stichting Verjaardagsbox Borne opgericht. Ook in Borne leven gezinnen onder de...
01-07-2020