De zonnepanelen van Rob zijn aanstekelijk
BORNENAAR ROB GROOTVELD MAAKT ANDERE HUURDERS WELBIONS ENTHOUSIAST

De zonnepanelen van Rob zijn aanstekelijk

ADVERTORIAL. De beide dochters van Rob Grootveld (46) uit Borne worden soms gek van hun vader. “Zit je nou alweer op die app te kijken!?” Maar Rob heeft een goede reden om zijn telefoon regelmatig te checken. Zo ziet hij precies hoeveel stroom zijn nieuwe zonnepanelen hebben opgewekt.

 

Eind 2019 trok Rob aan de bel bij Welbions. Zijn huurwoning aan de Meteoorstraat in Borne staat vol met gadgets. Zo kan hij dankzij Google Home met spraak de computer aansturen en branden in elke ruimte slimme lampen. Vader en dochters hebben alle drie een Apple Watch. Een slimme thermostaat regelt in huis de verwarming. Dus waarom eigenlijk ook geen zonnepanelen op het dak? Zeker als dat beter is voor zowel milieu als portemonnee.

 

Voorschot gaat omlaag

De vraag van Rob kwam terecht bij energiecoach Wilma Stegink van Welbions, die langskwam voor een advies op maat. Enkele weken later werden acht zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. “De panelen kosten me nog geen 18 euro per maand. Mijn voorschot voor energie gaat 30 euro per maand omlaag. Voor mij was het snel duidelijk dat ik dit moest doen. En het is goed om te weten ook dat die 18 euro per maand extra worden beschouwd als servicekosten, zodat de huurtoeslag niet in gevaar komt.” Het zonnige voorjaar heeft Rob bevestigd in de keuze. De zonnepanelen hebben in de eerste twee maanden na de installatie al 550 KWh hebben opgewekt. Daarmee wekken de zonnepanelen ruimschoots de elektriciteit op die Rob jaarlijks verbruikt.

 

Missionaris

De naaste omgeving is aangestoken door de verhalen van Rob. Drie buren aan de Meteoorstraat hebben onlangs Welbions ingeschakeld om te kijken of zonnepanelen voor hen rendabel zijn. Ook zijn ouders in Hengelo zijn enthousiast geworden, net als de overige bewoners van het blok met huurwoningen in hun straat. Twee collega’s van Rob zijn eveneens bezig met zonnepanelen. De olievlek verspreidt zich dus razendsnel. “Ja, ik ben een soort missionaris geworden, haha!”, lacht de Bornenaar. “Als we allemaal een steentje bijdragen en daarmee het milieu kunnen ontlasten, zijn we goed bezig met elkaar. Voor huiseigenaren zijn zonnepanelen misschien een behoorlijke investering. Maar als huurder verdien je het geld snel terug.”

 

Check de app

Rob is dan ook niet weg te slaan van de app op de telefoon die aangeeft hoeveel stroom zijn zonnepanelen opwekken. “Ik check het wel vier keer op een dag. Soms tot ergernis van mijn dochters. Maar ik vind dat een gezonde verslaving!”

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Sindron op zoek naar gebruikers

Nadat Aveleijn vorige maand haar supermarktje in Zenderen sloot en ook de gemeenschapsruimte...
06-07-2020

Een bijzonder geschenk: Trudi

Het hertenkampje aan de Vinkstraat mocht zaterdagmorgen een nieuwe bewoonster verwelkomen:...
04-07-2020

Medewerkers De Ster testen corona app

Het is geen doorsnee vrijdagmorgen bij De Ster. Op de stoep staat een tot mobiel laboratorium...
03-07-2020

Laatste weken geen nieuwe coronabesmettingen

Via BorneBoeit informeren de Bornse huisartsen u regelmatig over de bijzondere omstandigheden...
03-07-2020

Uitgestelde lintjesregen live op BorneBoeit

De traditionele lintjesregen, op de laatste werkdag vóór Koningsdag, verliep dit...
01-07-2020

Ieder kind verdient een feestje!

Op 12 juni is de Stichting Verjaardagsbox Borne opgericht. Ook in Borne leven gezinnen onder de...
01-07-2020