Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open
23-06-2020
VERSOEPELING MAATREGELEN NU OOK OPERATIONEEL AAN DE ENNEKERDIJK

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19 virus opent het Bussemakerhuis per 1 juli weer haar deuren. Alle maatregelen zijn getroffen. Zo is een veilig en plezierig bezoek uitsluitend mogelijk na reservering. De entreetickets (met tijdslot) zijn online verkrijgbaar via de museum site. Gemiddeld kunnen er acht bezoekers per tijdvak tegelijk in het museum aanwezig zijn. Dit heeft te maken met de afmeting van de diverse ruimtes in het pand.

 

Eigenlijk kon de versoepeling van de maatregelen voor musea al per 1 juni ingaan. Begin mei schetste een blije Liesbeth Hassink, directeur van het museum Bussemakerhuis, nog een mogelijk openingsscenario. Dat het lastig zou worden onderkende ze toen al. Samen met het bestuur en de vrijwilligers werden de mogelijkheden verkend. Hassink meldde: “Onze museumfunctie willen we overeind houden. Maar de veiligheid van onze vrijwilligers is van essentieel belang om goed te kunnen functioneren.” Het resultaat van dit alles was dat de opening met een maand werd uitgesteld.

 

Vernieuwde Spanjaardkamer

Tijdens de sluiting van het museum heeft men niet stil gezeten. Zo is de Spanjaardkamer geheel vernieuwd. Op een interactieve manier is de Bornse geschiedenis te ontdekken. Veel Nederlanders kennen nog de historische kwaliteitsproducten, Cinderella-lakens, Teddy-luiers en Kenmore-overhemden. Ook wordt aandacht besteed aan de historie van de ’God van Borne’. Dit was de bijnaam van kleinzoon Jacob Spanjaard, grondlegger van N.V. Stoomspinnerijen en Weverijen. Onder zijn leiding groeide de fabriek uit tot een fabriek met meer dan 2.000 werknemers, 1.500 weefgetouwen en 81.000 spinspillen in bedrijf. De grootste werkgever van Borne.

 

De expositie ‘Vier weverkens’ over moderne kunstzinnige weeftechnieken is tot 10 augustus verlengd. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Melbuulkes vieren 44 jaar online

Carnavalsvereniging De Melbuulkes bestaat dit jaar 44 jaar. Een bijzondere mijlpaal die...
06-03-2021

Rode draad begint te rollen

Een rode draad op de Ennekerdijk verbindt, op vrijdagmiddag 26 februari, diverse culturele...
26-02-2021

Textielfestival ‘kindje’ van acht Twentse musea

Drie jaar geleden zochten vijf Twentse musea elkaar op: het Bussemakerhuis, Oyfo Kunst &...
24-02-2021

Wat komt er uit de kast van Bussemakerhuis?

Menigeen haalde onlangs de dikke wintertrui uit de kast. In het museum Bussemakerhuis heeft men...
15-02-2021

Carnavalsoorlog in Borne

Feestjes, bier en een bult gezelligheid, zo zien de maanden in aanloop naar carnaval er...
13-02-2021

Imke Leussink leest het beste voor

Anders dan anders, zoals zoveel in deze tijd, werd vanmiddag in het Kulturhus in Borne een...
10-02-2021