Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open
23-06-2020
VERSOEPELING MAATREGELEN NU OOK OPERATIONEEL AAN DE ENNEKERDIJK

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19 virus opent het Bussemakerhuis per 1 juli weer haar deuren. Alle maatregelen zijn getroffen. Zo is een veilig en plezierig bezoek uitsluitend mogelijk na reservering. De entreetickets (met tijdslot) zijn online verkrijgbaar via de museum site. Gemiddeld kunnen er acht bezoekers per tijdvak tegelijk in het museum aanwezig zijn. Dit heeft te maken met de afmeting van de diverse ruimtes in het pand.

 

Eigenlijk kon de versoepeling van de maatregelen voor musea al per 1 juni ingaan. Begin mei schetste een blije Liesbeth Hassink, directeur van het museum Bussemakerhuis, nog een mogelijk openingsscenario. Dat het lastig zou worden onderkende ze toen al. Samen met het bestuur en de vrijwilligers werden de mogelijkheden verkend. Hassink meldde: “Onze museumfunctie willen we overeind houden. Maar de veiligheid van onze vrijwilligers is van essentieel belang om goed te kunnen functioneren.” Het resultaat van dit alles was dat de opening met een maand werd uitgesteld.

 

Vernieuwde Spanjaardkamer

Tijdens de sluiting van het museum heeft men niet stil gezeten. Zo is de Spanjaardkamer geheel vernieuwd. Op een interactieve manier is de Bornse geschiedenis te ontdekken. Veel Nederlanders kennen nog de historische kwaliteitsproducten, Cinderella-lakens, Teddy-luiers en Kenmore-overhemden. Ook wordt aandacht besteed aan de historie van de ’God van Borne’. Dit was de bijnaam van kleinzoon Jacob Spanjaard, grondlegger van N.V. Stoomspinnerijen en Weverijen. Onder zijn leiding groeide de fabriek uit tot een fabriek met meer dan 2.000 werknemers, 1.500 weefgetouwen en 81.000 spinspillen in bedrijf. De grootste werkgever van Borne.

 

De expositie ‘Vier weverkens’ over moderne kunstzinnige weeftechnieken is tot 10 augustus verlengd. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

’n Oaln roop klinkt weer… en hoe!

Vandaag is de Advent begonnen. Hét moment voor de Boornse Mirreweenterhoornbloazers om...
29-11-2020

Is het oliemannetje nog nodig?

De cultuurmakelaar is een verbindende schakel tussen alles wat met kunst en cultuur binnen de...
28-10-2020

Meijershof weer open voor passanten

Begin dit jaar gooide Frank Rientjes de doorgang over zijn perceel aan de Meijershof in het...
21-10-2020

Industrieel landschap om naar te kijken

Het is één van de weinige plekken in Borne waar kunst op een veilige manier en...
12-10-2020

Glamoursfeer bij premičre Lina

Er waren fotografen, er lag een rode loper, een aantal actrices verscheen in galajurk en een...
11-10-2020

Zwart in de westerse kunst

Max Put, kunsthistoricus uit Leiden, nam de toehoorders van de Bornse Kunstkring dinsdagmorgen...
07-10-2020