Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open
23-06-2020
VERSOEPELING MAATREGELEN NU OOK OPERATIONEEL AAN DE ENNEKERDIJK

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19 virus opent het Bussemakerhuis per 1 juli weer haar deuren. Alle maatregelen zijn getroffen. Zo is een veilig en plezierig bezoek uitsluitend mogelijk na reservering. De entreetickets (met tijdslot) zijn online verkrijgbaar via de museum site. Gemiddeld kunnen er acht bezoekers per tijdvak tegelijk in het museum aanwezig zijn. Dit heeft te maken met de afmeting van de diverse ruimtes in het pand.

 

Eigenlijk kon de versoepeling van de maatregelen voor musea al per 1 juni ingaan. Begin mei schetste een blije Liesbeth Hassink, directeur van het museum Bussemakerhuis, nog een mogelijk openingsscenario. Dat het lastig zou worden onderkende ze toen al. Samen met het bestuur en de vrijwilligers werden de mogelijkheden verkend. Hassink meldde: “Onze museumfunctie willen we overeind houden. Maar de veiligheid van onze vrijwilligers is van essentieel belang om goed te kunnen functioneren.” Het resultaat van dit alles was dat de opening met een maand werd uitgesteld.

 

Vernieuwde Spanjaardkamer

Tijdens de sluiting van het museum heeft men niet stil gezeten. Zo is de Spanjaardkamer geheel vernieuwd. Op een interactieve manier is de Bornse geschiedenis te ontdekken. Veel Nederlanders kennen nog de historische kwaliteitsproducten, Cinderella-lakens, Teddy-luiers en Kenmore-overhemden. Ook wordt aandacht besteed aan de historie van de ’God van Borne’. Dit was de bijnaam van kleinzoon Jacob Spanjaard, grondlegger van N.V. Stoomspinnerijen en Weverijen. Onder zijn leiding groeide de fabriek uit tot een fabriek met meer dan 2.000 werknemers, 1.500 weefgetouwen en 81.000 spinspillen in bedrijf. De grootste werkgever van Borne.

 

De expositie ‘Vier weverkens’ over moderne kunstzinnige weeftechnieken is tot 10 augustus verlengd. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Speelfilm Lina 11 oktober in premičre

Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Bornenaar Hans Mulder en Karin Nijhof van Aveleijn het...
17-09-2020

‘Eindelijk weer eens een live concert’

Zaterdagavond werd de concertdriedaagse in het Openluchttheater Hertme afgesloten met een...
13-09-2020

Rondje langs het cultureel erfgoed

Wederom is er in deze coronatijd een creatieve oplossing gevonden om cultuur onder de aandacht...
12-09-2020

Pieter Omtzigt over tanend vertrouwen

Niemand minder dan Pieter Omtzigt is op zondagmiddag 27 september de spreker tijdens het eerste...
12-09-2020

Nielson intiem in Hertme

Het mocht weer, het kon weer, Metropool Open Air concerten in het mooie openluchttheater van...
10-09-2020

Roodkapje vermaakt klein én groot

Zondagmiddag was Roodkapje in Hertme. Met in haar kielzog de wolf, Assepoester, een geit en de...
06-09-2020