Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open
23-06-2020
VERSOEPELING MAATREGELEN NU OOK OPERATIONEEL AAN DE ENNEKERDIJK

Bussemakerhuis vanaf 1 juli weer open

Na maandenlange sluiting in verband met de opgelegde maatregelen ter voorkoming van het Covid-19 virus opent het Bussemakerhuis per 1 juli weer haar deuren. Alle maatregelen zijn getroffen. Zo is een veilig en plezierig bezoek uitsluitend mogelijk na reservering. De entreetickets (met tijdslot) zijn online verkrijgbaar via de museum site. Gemiddeld kunnen er acht bezoekers per tijdvak tegelijk in het museum aanwezig zijn. Dit heeft te maken met de afmeting van de diverse ruimtes in het pand.

 

Eigenlijk kon de versoepeling van de maatregelen voor musea al per 1 juni ingaan. Begin mei schetste een blije Liesbeth Hassink, directeur van het museum Bussemakerhuis, nog een mogelijk openingsscenario. Dat het lastig zou worden onderkende ze toen al. Samen met het bestuur en de vrijwilligers werden de mogelijkheden verkend. Hassink meldde: “Onze museumfunctie willen we overeind houden. Maar de veiligheid van onze vrijwilligers is van essentieel belang om goed te kunnen functioneren.” Het resultaat van dit alles was dat de opening met een maand werd uitgesteld.

 

Vernieuwde Spanjaardkamer

Tijdens de sluiting van het museum heeft men niet stil gezeten. Zo is de Spanjaardkamer geheel vernieuwd. Op een interactieve manier is de Bornse geschiedenis te ontdekken. Veel Nederlanders kennen nog de historische kwaliteitsproducten, Cinderella-lakens, Teddy-luiers en Kenmore-overhemden. Ook wordt aandacht besteed aan de historie van de ’God van Borne’. Dit was de bijnaam van kleinzoon Jacob Spanjaard, grondlegger van N.V. Stoomspinnerijen en Weverijen. Onder zijn leiding groeide de fabriek uit tot een fabriek met meer dan 2.000 werknemers, 1.500 weefgetouwen en 81.000 spinspillen in bedrijf. De grootste werkgever van Borne.

 

De expositie ‘Vier weverkens’ over moderne kunstzinnige weeftechnieken is tot 10 augustus verlengd. De openingstijden zijn van dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 17.00 uur. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Aftrap Borns Textiel Collectief

Binnen de regio Twente is anderhalf jaar geleden het idee geboren om een langlopend Twents...
09-07-2020

Borns Kleinkoor repeteert bij BZSV

Het ziet er wat raar uit… Acht mannen, naast de voetbalvelden en tussen de gebouwen van...
24-06-2020

Wedeplanten in Hertme

Rijksmuseum Twenthe heeft onlangs samen met Waterschap Vechtstromen langs de oever van de...
20-06-2020

Kulturhus start met vlogpodium

Dat de coronacrisis ook tot mooie dingen kan leiden, bewijst het Kulturhus in Borne. Van het ene...
06-06-2020

Deur weer open bij Bussemakerhuis

Enkele dagen na de bekendmaking van de versoepeling van de Covid-19 maatregelingen staat de deur...
10-05-2020

Symbolisch licht voor paters Zenderen

“Eigenlijk zouden we 3 april in Hertme zijn”, aldus Frank Vennegoor van het...
05-05-2020