Nieuwe Hooiberg krijgt twaalf gezichten
FOTOSESSIE MONDT UIT IN FEESTJE VOOR DE ASPIRANT-BEWONERS

Nieuwe Hooiberg krijgt twaalf gezichten

Dat er weer wordt gebouwd op de voormalige plek van De Hooiberg aan de Dorsvloer, kan zo langzamerhand niemand meer ontgaan. Nadat in april de slopers hun werk startten om het oude schoolgebouw met de grond gelijk te maken, werd vorige maand begonnen met de nieuwbouw van de woonzorgvoorziening voor twaalf jongeren met een beperking. De begane grondvloer ligt er inmiddels in; volgens de planning wordt het complex eind dit jaar opgeleverd. Dinsdagmiddag kwam een eerste groep bewoners een kijkje nemen, maar vooral ook om zelf bekeken te worden. Fotografe Merlin Mulder maakt van hen een fraaie fotoserie.

 

Huiselijk en menselijk

Volgens Carel ten Dolle, de voorzitter van de nieuwe voorziening, verloopt het bouwproces tot nu toe op rolletjes. “Van alle kanten proef je steeds meer enthousiasme, zeker nu het ook echt allemaal zichtbaar wordt. De Hooiberg wordt straks een kleine voorziening, maar wel heel bijzonder. Al is het alleen maar omdat we de zorg en begeleiding in eigen beheer houden en dus zonder grote zorgaanbieder werken. Dat gebeurt niet veel in ons land. De betrokkenheid van alles en iedereen is groot, en tegelijkertijd houden we het allemaal heel klein. Huiselijk en menselijk.”

 

De menselijkheid waar Ten Dolle over spreekt, is ook precies de reden van de fotosessie. “We willen straks echt onderdeel zijn van de wijk, een met de buurtbewoners. De gezichten van de twaalf nieuwkomers prijken straks op grote spandoeken aan de bouwhekken, als teken van ‘wij komen hier te wonen’. Het gaat immers om hen, zij staan centraal in dit nieuwe complex.”

 

‘Ik heb al een bank en een stoel’

En dat de aspirant-bewoners nu al genieten, werd vanmiddag overduidelijk. Getooid met bouwhelmen poseerden ze alsof het hun dagelijks werk was, een stralende glimlach en een opgestoken duim vochten om voorrang. Kim, een van hen, weet al precies welke plek straks van haar wordt. “Ik heb al een bank en een stoel en ook de gordijnen heb ik al bijna uitgezocht”, zegt ze vol trots. Toch zullen Kim en haar elf medebewoners nog even geduld moeten hebben, want het wordt wel maart voordat ze hun intrek kunnen nemen. Volgens Ten Dolle begint de nieuwe locatiemanager al in januari. Hij of zij kan zich vanaf dan richten op het voorbereiden van de operationele zorg en het wonen. Uiteindelijk zullen er ook zo’n zeven medewerkers emplooi vinden. (BM)

 

foto's: Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Chris Hofman — 24 jun 2020
Welkom nieuwe Hooibergers,
Van 1987 tot 2015 heb ik daar mogen werken, toen daar nog Basisschool 'De Hooiberg' stond. Met deze grond voel ik mij dus zeer verbonden. Ik hoop dat jullie net zo veel woon/leefplezier mogen krijgen, als dat ik daar werk/leefplezier heb gehad.
Goodgoan!!
Chris Hofman.
Max de Mooij Sr. — 23 jun 2020
Welkom nieuwe Hooiberg bewoners! Het wordt met de dag mooier! Elke keer dat ik er met de hond erlangs loop weet ik niet wat ik zie ;-). Inderdaad nog wel even geduld hebben, maar de tijd vliegt hoor!

‘Genadeloos hard biertje’ spekt goede doel

  UPDATE: 23.24 UUR ‘Dat wi’j zelf een exclusief en onmeunig lekker Tripel W...
04-02-2023

Inventieve jongeren bouwen eigen economie

Wat als een kwajongensvermaak begon, neemt stilaan steeds meer ‘serieuze’ vormen...
03-02-2023

Bouw 33 woningen Spinnersbrink van start

Het weer was er niet naar donderdagmiddag, maar toch scheen voor enkele tientallen toekomstige...
02-02-2023

Vandalisme op het avontureneiland

Het is allemaal nog niet eens af. Op het nieuwe avontureneiland in Wensink-Zuid wordt nog met...
31-01-2023

Scootmobiel aangereden op ovonde

Zondagmorgen vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een scootmobiel op de ovonde aan...
29-01-2023

Kringloop tekent voor Hospice Borne

Dinsdagmiddag ondertekenden Bram Donkers, voorzitter van het Kringloopbedrijf Borne, en Frans...
24-01-2023