Nieuwe Hooiberg krijgt twaalf gezichten
FOTOSESSIE MONDT UIT IN FEESTJE VOOR DE ASPIRANT-BEWONERS

Nieuwe Hooiberg krijgt twaalf gezichten

Dat er weer wordt gebouwd op de voormalige plek van De Hooiberg aan de Dorsvloer, kan zo langzamerhand niemand meer ontgaan. Nadat in april de slopers hun werk startten om het oude schoolgebouw met de grond gelijk te maken, werd vorige maand begonnen met de nieuwbouw van de woonzorgvoorziening voor twaalf jongeren met een beperking. De begane grondvloer ligt er inmiddels in; volgens de planning wordt het complex eind dit jaar opgeleverd. Dinsdagmiddag kwam een eerste groep bewoners een kijkje nemen, maar vooral ook om zelf bekeken te worden. Fotografe Merlin Mulder maakt van hen een fraaie fotoserie.

 

Huiselijk en menselijk

Volgens Carel ten Dolle, de voorzitter van de nieuwe voorziening, verloopt het bouwproces tot nu toe op rolletjes. “Van alle kanten proef je steeds meer enthousiasme, zeker nu het ook echt allemaal zichtbaar wordt. De Hooiberg wordt straks een kleine voorziening, maar wel heel bijzonder. Al is het alleen maar omdat we de zorg en begeleiding in eigen beheer houden en dus zonder grote zorgaanbieder werken. Dat gebeurt niet veel in ons land. De betrokkenheid van alles en iedereen is groot, en tegelijkertijd houden we het allemaal heel klein. Huiselijk en menselijk.”

 

De menselijkheid waar Ten Dolle over spreekt, is ook precies de reden van de fotosessie. “We willen straks echt onderdeel zijn van de wijk, een met de buurtbewoners. De gezichten van de twaalf nieuwkomers prijken straks op grote spandoeken aan de bouwhekken, als teken van ‘wij komen hier te wonen’. Het gaat immers om hen, zij staan centraal in dit nieuwe complex.”

 

‘Ik heb al een bank en een stoel’

En dat de aspirant-bewoners nu al genieten, werd vanmiddag overduidelijk. Getooid met bouwhelmen poseerden ze alsof het hun dagelijks werk was, een stralende glimlach en een opgestoken duim vochten om voorrang. Kim, een van hen, weet al precies welke plek straks van haar wordt. “Ik heb al een bank en een stoel en ook de gordijnen heb ik al bijna uitgezocht”, zegt ze vol trots. Toch zullen Kim en haar elf medebewoners nog even geduld moeten hebben, want het wordt wel maart voordat ze hun intrek kunnen nemen. Volgens Ten Dolle begint de nieuwe locatiemanager al in januari. Hij of zij kan zich vanaf dan richten op het voorbereiden van de operationele zorg en het wonen. Uiteindelijk zullen er ook zo’n zeven medewerkers emplooi vinden. (BM)

 

foto's: Dirk de Graaf

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Chris Hofman — 24 jun 2020
Welkom nieuwe Hooibergers,
Van 1987 tot 2015 heb ik daar mogen werken, toen daar nog Basisschool 'De Hooiberg' stond. Met deze grond voel ik mij dus zeer verbonden. Ik hoop dat jullie net zo veel woon/leefplezier mogen krijgen, als dat ik daar werk/leefplezier heb gehad.
Goodgoan!!
Chris Hofman.
Max de Mooij Sr. — 23 jun 2020
Welkom nieuwe Hooiberg bewoners! Het wordt met de dag mooier! Elke keer dat ik er met de hond erlangs loop weet ik niet wat ik zie ;-). Inderdaad nog wel even geduld hebben, maar de tijd vliegt hoor!

Aanrijding op net geopende Europastraat

Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een fietser en een auto op de Europastraat...
13-05-2022

Borne in Overijsselse top vijf aantal woningen...

Overijsselaars kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 20,3 procent van de...
13-05-2022

Defecte goederentrein tussen Zenderen en Borne

Een defecte goederentrein zorgt voor ontregeling van het verkeer op het spoor en gesloten...
11-05-2022

Beekparkfestival laat wijk weer bruisen

De Bornsche Maten heeft er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 11 juni is het dan toch...
11-05-2022

Hulpkaart nu breed uitgerold

Het is inmiddels een jaar geleden dat de hulpkaart in Borne werd geïntroduceerd. In eerste...
09-05-2022

Motor uit de bocht gevlogen

Zondagmiddag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op rotonde Bonte Koe....
08-05-2022