Kilometervreten voor Silke
WOUTER SCHOLTEN RENT ENORM BEDRAG BIJ ELKAAR VOOR ZIJN ZIEKE NICHTJE

Kilometervreten voor Silke

Dit voorjaar moest de zesjarige Silke een zware stamceltransplantatie ondergaan. Een heftige ingreep die noodzakelijk was vanwege een zeldzame aangeboren ziekte, Fanconi Anemie. “Zo sneu wat het meisje allemaal moet doormaken. En ze heeft al zoveel meegemaakt”, vond haar oom Wouter Scholten. Op bezoek gaan tijdens haar tien weken ziekenhuisopname mocht niet, maar Wouter wilde toch wat doen voor Silke en haar gezin. Hij begon een actie om geld in te zamelen voor een dagje uit, als ze weer beter zou zijn.

 

'Uit de hand gelopen'

Hij besloot de hele maand juni te gaan hardlopen en vrienden en bekenden te vragen om 5 eurocent per gelopen kilometer te doneren. “Een spontaan begonnen idee. Ik postte wekelijkse updates op Facebook en toen begon het een beetje uit de hand te lopen…” Maar liefst 237 mensen steunden de actie. Wouter liep in totaal 225 kilometer voor zijn nichtje. Met nog extra sponsoring erbij en royale afrondingen van toegezegde bedragen rende Wouter zo 4.366,70 euro bij elkaar. “Dat had ik echt nooit gedacht!”

 

Blij met de bakfiets

Zondagmorgen kwam Wouter zijn nichtje, dat inmiddels thuis aan het herstellen is, het mooie nieuws brengen en een cheque overhandigen. Silke was er beduusd van. Of ze zich helemaal realiseerde dat dit zou betekenen dat ze naar haar geliefde Disneyland zou kunnen gaan is de vraag. Ze was in ieder geval wel helemaal onder de indruk van de Babboe bakfiets, beschikbaar gesteld door Leenders fietsen. Een reisje naar Parijs of wellicht zelfs naar Orlando zal moeten wachten totdat Silke wat sterker is geworden, maar een ritje met de bakfiets kan al snel. En dat is voor een meisje dat voorlopig niet net als andere kinderen mag buitenspelen al heel wat.

 

'Hartverwarmend'

Moeder Jeanine Zijlstra is ontroerd door de actie van haar zwager. “Het is zo hartverwarmend dat er zo veel mensen meeleven!” Al bij de geboorte van Silke werd de zeldzame ziekte gediagnostiseerd. Fanconi Anemie is een erfelijke ziekte, waarbij het beenmerg niet goed functioneert. “We wisten al vanaf haar eerste levensjaar dat Silke een stamceltransplantatie zou moeten ondergaan.” De behandeling is heel zwaar. “Het lijkt een beetje op de behandeling van leukemie, met chemotherapie.” Of de behandeling is aangeslagen is nog niet helemaal te zeggen. “Voor nu lijkt het goed te zijn gegaan, maar het duurt wel een jaar voordat we daar zekerheid over hebben.”

 

Maar dan is het op naar Disneyland, naar Elsa van Frozen! Dankzij oom Wouter en zijn Facebookvrienden. “Ze moet straks gewoon kunnen genieten!” (AJ/BM)

 

Meer over de actie van Wouter Scholten op zijn Facebookpagina

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Imke — 20 jul 2020
Prachtig initiatief. Duimen op een goed herstel voor Silke!
Wilma — 19 jul 2020
Toppers 👍

Nieuwe coronabesmetting in Borne

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland neemt toe. In Overijssel valt het...
11-08-2020

Vitens waarschuwt voor watertekort

Drinkwaterbedrijf Vitens waarschuwt dat de waterdruk in een aantal gebieden in Nederland in de...
08-08-2020

Ans Lindeman stopt als mondhygiëniste

Toen Ans Lindeman (64) in 1976 als mondhygiëniste afstudeerde, stond het specialisme nog in...
28-07-2020

Koe Paula gaat viraal

Het filmpje van de kalvende koe Paula 208, dat wij afgelopen vrijdag publiceerden, is viraal...
27-07-2020

Paula 208 doet ’t gewoon zelf

Je zou het bijna vergeten in deze tijd. Immers, we zijn allemaal gevangen door het virus en of...
24-07-2020

Bornse Sam maakt furore op witte doek

In september 2017 werd Sam geboren, een kat die voor driekwart Perzisch is. Toen Frieda, het...
22-07-2020