Kilometervreten voor Silke
WOUTER SCHOLTEN RENT ENORM BEDRAG BIJ ELKAAR VOOR ZIJN ZIEKE NICHTJE

Kilometervreten voor Silke

Dit voorjaar moest de zesjarige Silke een zware stamceltransplantatie ondergaan. Een heftige ingreep die noodzakelijk was vanwege een zeldzame aangeboren ziekte, Fanconi Anemie. “Zo sneu wat het meisje allemaal moet doormaken. En ze heeft al zoveel meegemaakt”, vond haar oom Wouter Scholten. Op bezoek gaan tijdens haar tien weken ziekenhuisopname mocht niet, maar Wouter wilde toch wat doen voor Silke en haar gezin. Hij begon een actie om geld in te zamelen voor een dagje uit, als ze weer beter zou zijn.

 

'Uit de hand gelopen'

Hij besloot de hele maand juni te gaan hardlopen en vrienden en bekenden te vragen om 5 eurocent per gelopen kilometer te doneren. “Een spontaan begonnen idee. Ik postte wekelijkse updates op Facebook en toen begon het een beetje uit de hand te lopen…” Maar liefst 237 mensen steunden de actie. Wouter liep in totaal 225 kilometer voor zijn nichtje. Met nog extra sponsoring erbij en royale afrondingen van toegezegde bedragen rende Wouter zo 4.366,70 euro bij elkaar. “Dat had ik echt nooit gedacht!”

 

Blij met de bakfiets

Zondagmorgen kwam Wouter zijn nichtje, dat inmiddels thuis aan het herstellen is, het mooie nieuws brengen en een cheque overhandigen. Silke was er beduusd van. Of ze zich helemaal realiseerde dat dit zou betekenen dat ze naar haar geliefde Disneyland zou kunnen gaan is de vraag. Ze was in ieder geval wel helemaal onder de indruk van de Babboe bakfiets, beschikbaar gesteld door Leenders fietsen. Een reisje naar Parijs of wellicht zelfs naar Orlando zal moeten wachten totdat Silke wat sterker is geworden, maar een ritje met de bakfiets kan al snel. En dat is voor een meisje dat voorlopig niet net als andere kinderen mag buitenspelen al heel wat.

 

'Hartverwarmend'

Moeder Jeanine Zijlstra is ontroerd door de actie van haar zwager. “Het is zo hartverwarmend dat er zo veel mensen meeleven!” Al bij de geboorte van Silke werd de zeldzame ziekte gediagnostiseerd. Fanconi Anemie is een erfelijke ziekte, waarbij het beenmerg niet goed functioneert. “We wisten al vanaf haar eerste levensjaar dat Silke een stamceltransplantatie zou moeten ondergaan.” De behandeling is heel zwaar. “Het lijkt een beetje op de behandeling van leukemie, met chemotherapie.” Of de behandeling is aangeslagen is nog niet helemaal te zeggen. “Voor nu lijkt het goed te zijn gegaan, maar het duurt wel een jaar voordat we daar zekerheid over hebben.”

 

Maar dan is het op naar Disneyland, naar Elsa van Frozen! Dankzij oom Wouter en zijn Facebookvrienden. “Ze moet straks gewoon kunnen genieten!” (AJ/BM)

 

Meer over de actie van Wouter Scholten op zijn Facebookpagina

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Imke — 20 jul 2020
Prachtig initiatief. Duimen op een goed herstel voor Silke!
Wilma — 19 jul 2020
Toppers 👍

EHBOstaat even niet paraat

Zij waren er op 12 en 20 september tijdens de Open Monumentendag en de Twickelloop. De dames en...
19-10-2020

Meer gezinnen in de problemen

Half maart begon de alternatieve voedselbank met voedselpakketten voor 15 gezinnen in nood....
16-10-2020

Poepzakjes roepen irritatie op

In Borne zijn er inmiddels een groot aantal losloopgebieden voor honden. Niks mis mee, zou je...
15-10-2020

Meet & greet met vloggers Kalvijn en Senna

ADVERTORIAL • De jaarlijkse spaarweek is inmiddels een traditie bij de Rabobank. Door...
14-10-2020

96 paddenstoelen voor Het Dijkhuis

Over een paar dagen krijgen alle bewoners van de verpleegafdelingen van Het Dijkhuis een...
09-10-2020

Aantal besmettingen in Borne loopt op

Ook in de regio Twente loopt het aantal besmettingen met het coronavirus op en in Borne is...
08-10-2020