Kilometervreten voor Silke
WOUTER SCHOLTEN RENT ENORM BEDRAG BIJ ELKAAR VOOR ZIJN ZIEKE NICHTJE

Kilometervreten voor Silke

Dit voorjaar moest de zesjarige Silke een zware stamceltransplantatie ondergaan. Een heftige ingreep die noodzakelijk was vanwege een zeldzame aangeboren ziekte, Fanconi Anemie. “Zo sneu wat het meisje allemaal moet doormaken. En ze heeft al zoveel meegemaakt”, vond haar oom Wouter Scholten. Op bezoek gaan tijdens haar tien weken ziekenhuisopname mocht niet, maar Wouter wilde toch wat doen voor Silke en haar gezin. Hij begon een actie om geld in te zamelen voor een dagje uit, als ze weer beter zou zijn.

 

'Uit de hand gelopen'

Hij besloot de hele maand juni te gaan hardlopen en vrienden en bekenden te vragen om 5 eurocent per gelopen kilometer te doneren. “Een spontaan begonnen idee. Ik postte wekelijkse updates op Facebook en toen begon het een beetje uit de hand te lopen…” Maar liefst 237 mensen steunden de actie. Wouter liep in totaal 225 kilometer voor zijn nichtje. Met nog extra sponsoring erbij en royale afrondingen van toegezegde bedragen rende Wouter zo 4.366,70 euro bij elkaar. “Dat had ik echt nooit gedacht!”

 

Blij met de bakfiets

Zondagmorgen kwam Wouter zijn nichtje, dat inmiddels thuis aan het herstellen is, het mooie nieuws brengen en een cheque overhandigen. Silke was er beduusd van. Of ze zich helemaal realiseerde dat dit zou betekenen dat ze naar haar geliefde Disneyland zou kunnen gaan is de vraag. Ze was in ieder geval wel helemaal onder de indruk van de Babboe bakfiets, beschikbaar gesteld door Leenders fietsen. Een reisje naar Parijs of wellicht zelfs naar Orlando zal moeten wachten totdat Silke wat sterker is geworden, maar een ritje met de bakfiets kan al snel. En dat is voor een meisje dat voorlopig niet net als andere kinderen mag buitenspelen al heel wat.

 

'Hartverwarmend'

Moeder Jeanine Zijlstra is ontroerd door de actie van haar zwager. “Het is zo hartverwarmend dat er zo veel mensen meeleven!” Al bij de geboorte van Silke werd de zeldzame ziekte gediagnostiseerd. Fanconi Anemie is een erfelijke ziekte, waarbij het beenmerg niet goed functioneert. “We wisten al vanaf haar eerste levensjaar dat Silke een stamceltransplantatie zou moeten ondergaan.” De behandeling is heel zwaar. “Het lijkt een beetje op de behandeling van leukemie, met chemotherapie.” Of de behandeling is aangeslagen is nog niet helemaal te zeggen. “Voor nu lijkt het goed te zijn gegaan, maar het duurt wel een jaar voordat we daar zekerheid over hebben.”

 

Maar dan is het op naar Disneyland, naar Elsa van Frozen! Dankzij oom Wouter en zijn Facebookvrienden. “Ze moet straks gewoon kunnen genieten!” (AJ/BM)

 

Meer over de actie van Wouter Scholten op zijn Facebookpagina

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Imke — 20 jul 2020
Prachtig initiatief. Duimen op een goed herstel voor Silke!
Wilma — 19 jul 2020
Toppers 👍

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken....
21-01-2021

Hertme trakteert zorgverleners

Bij ruim 70 adressen in Hertme is de afgelopen dagen een reep chocolade bezorgd. Dorpsgenoten...
21-01-2021

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021

16.500 bomen/struiken erbij in Borne

Komende winter plant Staatsbosbeheer ruim dertig hectare nieuw bos aan in de regio Twente. Onder...
13-01-2021

Auto over de kop op Azelosestraat

Dinsdagavond ging een auto over de kop op de Azelosestraat na van de weg geraakt te zijn. Het...
12-01-2021