‘Exploitant Zwanenhof voor eind van het jaar’
22-08-2020
BOUWBEDRIJF BRAMER VOLOP IN GESPREK MET ZORGPARTIJEN

‘Exploitant Zwanenhof voor eind van het jaar’

In mei dit jaar kocht aannemersbedrijf Bramer B.V. uit Vriezenveen het in aanbouw zijnde zorghotel en het retraitehuis uit het faillissement van De Zwanenhof. Alhoewel de juridische levering door omstandigheden nog steeds niet heeft plaatsgevonden is het bouwbedrijf voortvarend verder gegaan met de bouw van het markante, ronde gebouw van het zorghotel. Het dak zit er op en met de plaatsing van de kozijnen en ramen is het gebouw nu wind- en waterdicht. Bouwmaterialen, die al tijden op het terrein lagen, zijn voor een groot deel verwerkt.

 

Faillissement

In 2018 werd de bouw van het nieuwe zorghotel stilgelegd. Er waren vertragingen door juridische procedures met omwonenden en het ontbrak aan voldoende financiële dekking om het project tot een goed einde te brengen. Bramer keek op een gegeven moment tegen een behoorlijke post onbetaalde facturen aan voor inmiddels uitgevoerd werk, deed het zogenaamde retentierecht gelden en kocht na het faillissement, samen met eerste hypotheekhouder Merwestreek uit Hardinxveld Giessendam, uiteindelijk de twee panden met als doel om op het ingezette pad voort te gaan en zelfstandig een nieuwe investeerder en exploitant te vinden voor De Zwanenhof.

 

'Uniek project'

Bramer is volop in gesprek met geïnteresseerde partijen. Zowel investeerders als exploitanten en gebruikers. “Het zijn allemaal gerenommeerde zorgpartijen", is alles wat Peter Leferink, directeur van Bramer erover kwijt wil. Men schat de kansen hoog in dat er voor het einde van dit jaar een nieuwe zorgexploitant zal zijn. “Het vinden van een nieuwe zorgexploitant en daarmee het gezamenlijk afronden van De Zwanenhof, maakt dit voor ons tot een bijzonder én uniek project. Het bijzondere zit in het gegeven dat Bramer zich nu dient te verdiepen in het uitwerken van zorgconcepten, alvorens De Zwanenhof verder te kunnen ontwikkelen en af te bouwen. Door die verdieping én de onderhandelingen met verschillende zorgpartijen kunnen wij benadrukken dat De Zwanenhof écht uniek kan worden. Niet alleen vanwege de zeer goede mogelijkheden voor verschillende zorgconcepten, maar ook de plek is natuurlijk geweldig. Zo centraal in Twente en supergoed bereikbaar!”

 

Zorg en kuur

Uitgangspunt is nog de basis van het oorspronkelijke plan. Zorg(oord), tijdelijk verblijf, conferentie, trainingen en kuur, zoals het bestemmingsplan toestaat. “En dat kun je breed zien.” Vooralsnog gaat Bramer ervan uit dat bij het nieuwe zorgconcept ook het retraitehuis aan de Retraitehuisweg betrokken blijft en dat dit historische gebouw niet separaat verkocht wordt. “Het nieuwe zorghotel en het retraitehuis samen bieden veel synergie en versterken elkaar. Het zou zonde zijn om op voorhand het retraitehuis te separeren en los te verkopen.”

 

Peter Bramer (foto in de tekst), hoofduitvoerder, laat met een zekere trots het gebouw zien. Alle kamers met uitzicht op het mooie buitengebied, de terrassen, het zwembad, de sporthal en fitnessruimte, de plek voor de kuurbaden… Hij kan er enthousiast over vertellen. En alhoewel het verloop van het project niet helemaal was zoals men vooraf gedacht had en Bramer B.V. en Merwestreek plotseling eigenaar zijn geworden, werden beide bedrijven er niet zenuwachtig van. Of zoals Peter Bramer het verwoordt: “Je moet het altijd doen met wat je hebt. En gewoon overtuigd zijn dat je het kunt.” (AJ/BM/DdG)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Saxion-studenten helpen Verjaardagsbox

Het is alweer acht maanden geleden dat de Stichting Verjaardagsbox Borne werd opgericht. Een...
24-02-2021

Politie laat jongeren hun rotzooi opruimen

De politie heeft maandagmiddag een groepje jongeren zo ver gekregen dat ze de eigen troep gingen...
22-02-2021

Start werkzaamheden Grotestraat

In opdracht van de gemeente Borne voert Strukton Civiel Noord & Oost de komende weken...
19-02-2021

‘Grijp die kans, met een hoofdletter G!’

In september 2019 werd bij Angélique Koedijk uitgezaaide eierstokkanker geconstateerd. Ze...
18-02-2021

Opstart hospice Borne nieuw leven ingeblazen

Een groep enthousiaste inwoners van Borne heeft de opstart van een hospice in Borne nieuw leven...
18-02-2021

Hartverwarmende tulpen voor Het Dijkhuis

Medewerkers en bewoners van Het Dijkhuis zijn woensdagmiddag verrast met boeketten rode dubbele...
18-02-2021