Tandarts Erik Moojen: ‘Het wordt tijd’
01-09-2020
PRAKTIJK AAN DE POTKAMPSTRAAT OVERGENOMEN DOOR SAMUEL MATIAS LOPEZ

Tandarts Erik Moojen: ‘Het wordt tijd’

‘Na 42 jaar met plezier als tandarts te hebben gewerkt, heb ik besloten op 1 september 2020 een punt te zetten achter mijn werkzame leven, in mijn dierbare praktijk’, zo kondigt Erik Moojen in een brief aan patiënten en collegae zijn afscheid aan. De 69-jarige Enschedeër vertrekt met pijn in het hart. “Het was een heel mooie tijd”, zegt hij terugblikkend op 38 jaar aan de Potkampstraat. Een opvolger is gevonden in Samuel Matias Lopez, van Spaanse afkomst en sinds 2013 in ons land werkzaam.

 

In 1982 naar Borne, een groeigemeente

Moojen, destijds woonachtig in Zeist, studeerde af in 1978. Daar werd hij door een huisgenoot getipt over een mogelijke praktijk in Hengelo. “Een kleine, overzichtelijke praktijk met particuliere en ziekenfondspatiënten. Toen de collega er in 1982 uitstapte, dacht ik: wat nu? Even later werd ik op het spoor van Borne gezet, met de nieuwe Stroom Esch destijds een groeigemeente. Ik startte er samen met een assistente.” Nu, 38 jaar verder, is de praktijk nog steeds aan de Potkampstraat gevestigd. Inmiddels is ook het pand van de buren erbij aangetrokken, telt de praktijk drie behandelkamers en vinden zes medewerkers er hun emplooi.

 

Terugkijkend op al die jaren kan Moojen niet anders dan tevreden zijn. “Het is door de jaren heen een huiselijke praktijk gebleven met ruim 3.000 patiënten, waarin we inmiddels de derde generatie ontvangen. Ik ken de mensen, maak graag een praatje met ze. Gekscherend zeg ik weleens dat de mensen in Borne dental-minded zijn. De sfeer was altijd goed.” Toch weet de pensionado dat er in de afgelopen periode enorm veel is veranderd. “Toen ik begon trok ik de kiezen met mijn blote handen. ‘Hoe heb ik dat ooit kunnen doen?’ denk ik nu. Hygiëne en voorzorg staan immers centraal. Maar ook digitaal is er veel gebeurd. Ooit maakte ik gebitsfoto’s die ik vervolgens zelf moest ontwikkelen. En kijk eens over welke faciliteiten we vandaag beschikken…”

 

Noaberschap en huiselijkheid

Wat blijft voor hem zijn de mooie herinneringen. “Het tandarts-zijn heb ik als een boeiend vak ervaren. Er was altijd veel interactie met mijn patiënten. Het plezier in mijn werk overheerste en het is dan ook met weemoed dat ik nu afscheid neem. Maar ja, het moet toch een kéér gebeuren. Het wordt tijd…” De vele kaartjes en berichtjes die Moojen ontving naar aanleiding van zijn afscheidsbrief sterken hem in die gedachte. Blij is de scheidend tandarts vooral dat hij in Samuel Matias Lopez een uitstekende opvolger heeft gevonden. “Geen sinecure, want de tandartsen-vijver is vrijwel leeg. En bovendien wilde ik niet over één nacht ijs gaan, want de nieuwe tandarts moet natuurlijk wel passen in de praktijk die we hier hebben en waarin noaberschap en huiselijkheid de kenmerken zijn.”

 

Wat dat betreft kan Moojen nu dus met een gerust hart de deur achter zich dichttrekken en zich ook op andere zaken als reizen en de tuin gaan richten. Vooralsnog blijft hij echter nog even in de praktijk werkzaam om een prettige overgang te waarborgen. “Maar ook hoop ik in de nabije toekomst nog her en der te kunnen waarnemen. Ik ben dan wellicht niet altijd de meest efficiënte tandarts geweest, maar mijn liefde voor dit vak blijft. Dus hoe mooi kan het zijn, dit nog een beetje te continueren”, zo besluit hij. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Laurens — 01 sep 2020
Een zeer vakbekwame tandarts en daarnaast altijd vriendelijk met een vleugje humor. Nog vele gezonde jaren gewenst !

Nieuwe Kerkstraat is nu woonerf

In de Nieuwe Kerkstraat geldt vanaf nu een maximum snelheid van 15 kilometer per uur. Er zijn in...
07-09-2020

Maxime steelt de show

Roodoranje met een subtiel goudgeel randje. Dahlia Maxime kon zaterdag op veel bewonderende...
05-09-2020

Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg

Zaterdagmorgen kwamen alle twaalf jonge bewoners van De Hooiberg met hun ouders en vele...
05-09-2020

Opnieuw ongeval op kruispunt N743

Vrijdagmiddag werd een scooterrijder aangereden die het kruispunt bij Jasmin Garden overstak. De...
04-09-2020

Bob speurt… en vindt soms iets

Bob Tijhuis woont in de Bornsche Maten, is 13 jaar en heeft een niet-alledaagse hobby. Na...
02-09-2020

Zonnecollectief als olievlek

September vorig jaar startten een aantal bewoners van Wensink-Zuid met een collectief...
02-09-2020