Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg
JONGE BEWONERS IN HOOFDROL TIJDENS EERSTE STEENLEGGING

Feestelijk moment bij nieuwe Hooiberg

Zaterdagmorgen kwamen alle twaalf jonge bewoners van De Hooiberg met hun ouders en vele genodigden samen bij de Dorsvloer om daar de ‘eerste steen’ te leggen van hun nieuwe woonzorgvoorziening. Eigenlijk zou dat moment al in april plaatsvinden, maar het virus maakte dit onmogelijk. Het uitstel deed vanmorgen niets af aan de vrolijke sfeer. Blije gezichten en trotse gevoelens overheersten bij een bouwritueel waarin de toekomstige bewoners een hoofdrol voor zich opeisten. In april/mei hopen ze hun nieuwe ‘thuis’ te betrekken.

 

‘Eén groot feest’

Op het voor deze gelegenheid met zelfgemaakte vlaggetjes opgesierde bouwterrein waren het Eline en Janine die de aanwezigen welkom mochten heten. Janine had niet zoveel zin om de aftrap te doen, die eer gunde ze aan haar mede-bewoonster. “Fijn dat jullie er allemaal zijn”, zo begon Eline. “Deze veilige en warme plek komt nu wel heel dichtbij. Voor ons is het leven één goot feest.” Even later vulde Janine haar woorden aan met de opmerking dat het moeilijk is haar moeder straks alleen te laten. “In een huis waar ik ben opgegroeid, maar het mooie is wel dat ik me hier ook heel veilig voel.” De woorden van beide dametjes werden met een luid applaus beloond.

 

Daarna was het de beurt aan Eric Markvoort, directeur van Welbions en een van de partners in het nieuwe project. “De totstandkoming vereiste een lange adem. Knap dat jullie dat allemaal konden opbrengen”, zo zei hij. “Als woningcorporatie vinden wij het fijn een bijdrage aan dit project te kunnen leveren. We doen het met plezier en zien het ook als onze taak.” Ook wethouder Arno Spekschoor liet zich in soortgelijke bewoordingen uit. “Het is een prachtig initiatief, waar wij als gemeente trots op mogen zijn.” Voor alle bewoners had hij een presentje meegenomen en het was Ian die het uit handen van de wethouder in ontvangst mocht nemen.

 

Trots

Een ander presentje kwam van de hoofduitvoerder van Bouwbedrijf Ter Steege, dat de realisatie van de woonzorgvoorziening voor haar rekening neemt. Hij overhandigde Friso een troffel met inscriptie. Dezelfde Friso mocht even later samen met Ralf de ‘eerste steen’ aanvoeren, een fraaie plaquette met daarop ‘De Hooiberg 2020’. Ten overstaan van alle aanwezigen hield hij het kleinood daarna als een ‘cup met de grote oren’ omhoog, Trotser kon je iemand niet krijgen…

 

Voorzitter Carel ten Dolle bracht daarna een toost uit op het succes van het bijzondere project, waarna iedereen een kijkje kon nemen hoever de bouw inmiddels al is gevorderd. Ook kregen de genodigden een kersverse flyer aangereikt met daarin een oproep voor financiële ondersteuning. (AJ/BM)

 

Meer over De Hooiberg leest u ook in onze eerdere berichten ‘Bouw Hooiberg start in voorjaar’ en ‘Nieuwe Hooiberg krijgt twaalf gezichten

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Brand in schuur aan Hertmerweg

Rond 21.10 uur vrijdagavond werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de...
19-07-2024

Gedwongen vliegles in Hertme

De twee jonge ooievaars in het nest in het retentiegebied in Hertme hadden van pa en moe al af...
15-07-2024

Oudere dame overvallen in woning

In de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 juli is een oudere dame overvallen in haar woning...
11-07-2024

Nieuwe naam voor Fysiotherapie ’t Dijkhuis

Fysiotherapiepraktijk Gezondheidscentrum ’t Dijkhuis gaat voortaan verder onder de naam...
01-07-2024

Containerbrand aan de Cuba

De brandweer werd maandagmiddag opgeroepen voor een melding aan de Cuba. Ter plekke bleek brand...
24-06-2024

De drijfveer van Sander Borst

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit....
23-06-2024