Aandacht voor elkaar: ook in Borne
BURGEMEESTER JAN PIERIK LEGT KRANS EN PLANT EEN BOOM IN HET GEDENKPARK

Aandacht voor elkaar: ook in Borne

Vandaag was de landelijke aftrap van ‘Aandacht voor elkaar’, een initiatief van het kabinet om in deze coronatijden mensen die het moeilijk hebben, worstelen met hun verdriet over overledenen of bijvoorbeeld in eenzaamheid verkeren een hart onder de riem te steken. En tegelijk een appel te doen aan allen om een beetje voor elkaar te zorgen. Veel gemeenten pakken dit initiatief op. Ook de gemeente Borne haakt aan. Zo legde burgemeester Jan Pierik aan het begin van de middag een krans bij de coronaherdenkingsplek van het crematorium en plantte hij rond 17.00 uur een zakdoekjesboom op het grasveld in het Gedenkpark.

 

Moment van bezinning

De ceremonie bij het crematorium vond vandaag in alle vier Twentse gemeenten plaats waar de Crematoria Twente zijn gevestigd. Voor de omlijsting zorgden Regine Hilhorst, de dichteres van het gedicht dat bij het herdenkingsmonument is geplaatst en Hannah Wit, die een kort stuk op haar dwarsfluit ten gehore bracht. Harriet Tomassen, directeur-bestuurder van Crematoria Twente, vertelde dat de herdenkingsplekken zich in een grote belangstelling mogen verheugen. “Steeds meer mensen komen hier voor een moment van bezinning, omdat ze de afgelopen maanden afscheid moesten nemen van een dierbare. Een afscheid dat slechts in kleine kring kon plaatsvinden”, zo zei ze.

 

Zakdoekjesboom

Ook burgemeester Jan Pierik verhaalde over de uiterst vervelende periode en vertelde zich helemaal te kunnen vinden in ‘Aandacht voor elkaar’. “Behalve de kranslegging hier plant de gemeente Borne straks ook een boom in het Gedenkpark. Het is een toepasselijke boom, de zakdoekjesboom. Een teken van leven ook. Behalve deze twee officiële momenten zijn er ook voorbereidingen gaande om de komende maanden een aantal wandelingen te organiseren”, vertelde Pierik. “Wandelingen in het buitengebied van Borne, waarin mensen van verschillende groeperingen met elkaar in gesprek kunnen gaan en elkaar er weer bovenop helpen.”

 

Door de huidige coronamaatregelen worden deze wandelingen overigens nog even vooruitgeschoven. Zodra het echter wel kan, zal de gemeente de definitieve data en deelnamemogelijkheden publiceren. In het Gedenkpark ging burgemeester Jan Pierik ook nog verder in op de huidige coronasituatie. “De cijfers die we de laatste dagen zijn alarmerend. Zowel landelijk, als in Twente en ook in Borne loopt het aantal besmettingen op. Het is dus in ons aller belang dat we ons goed aan de spelregels houden. Het is de enige manier om corona eronder te krijgen”, aldus Pierik. (JW/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

 

 

reageren op deze pagina
T Huiskes — 11 okt 2020
Jammer weer een gemiste kans: geen mondkapjes - ja en ook buiten dienen zij het goede voorbeeld te geven. Aandacht voor elkaar is een goed initiatief, maar wel met mondkapjes op - zo bescherm je de ander!
ongemakkelijke vriend — 06 okt 2020
1 boompje erbij, mooi, maar neemt nog decennia nauwelijks CO2 op. En onze verwarming, energie en vleeswaren kosten nog veel meer bomen, grotendeels tot héél ver buiten Borne. Om de volgende pandemie uit te stellen, inclusief de in het artikel genoemde narigheid, moeten we daar wat aan doen en eindelijk eens in een serieus tempo.

Brandgerucht in azc Azelo

Zaterdagavond rukte de brandweer uit voor een melding van een mogelijke brand in het leegstaande...
23-01-2021

Wensink-Zuid heeft twijfels bij warmtenet

Voor de wijk Wensink-Zuid wordt een warmtenet kansrijk geacht om de wijk aardgasvrij te maken....
21-01-2021

Hertme trakteert zorgverleners

Bij ruim 70 adressen in Hertme is de afgelopen dagen een reep chocolade bezorgd. Dorpsgenoten...
21-01-2021

Je hebt sneeuw en je hebt sneeuw...

Een paar centimeter, meer was het niet dat in Nederland viel in de nacht van zaterdag op zondag....
17-01-2021

Klein beetje wit brengt groot plezier

De weersvoorspellingen deden zaterdag veel harten sneller kloppen. De sneeuw zou Nederland...
17-01-2021

16.500 bomen/struiken erbij in Borne

Komende winter plant Staatsbosbeheer ruim dertig hectare nieuw bos aan in de regio Twente. Onder...
13-01-2021