Aantal besmettingen in Borne loopt op
08-10-2020
SINDS BEGIN SEPTEMBER 43 MENSEN POSITIEF GETEST OP COVID-19

Aantal besmettingen in Borne loopt op

Ook in de regio Twente loopt het aantal besmettingen met het coronavirus op en in Borne is hetzelfde beeld te zien. In totaal zijn er sinds begin september 43 Bornenaren die een positief testresultaat te horen kregen. De piek lag vooralsnog op 5 oktober, toen de GGD zeven besmettingen in Borne registreerde. Gisteren waren dat er zes.

 

In de afgelopen vijf weken zijn er, volgens het RIVM, geen Bornenaren opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona.

 

De GGD Twente laat vandaag weten een vierde testlocatie te gaan openen in Oldenzaal. De testlocatie aan de Waterwinweg 8 in Oldenzaal is vanaf dinsdag 13 oktober operationeel. Met deze vierde testlocatie kan GGD Twente de testcapaciteit verder opschalen en is er een nog betere spreiding van testlocaties in Twente.

 

Testcapaciteit

GGD Twente mag op basis van de landelijke laboratoriumcapaciteit nu 1.250 testen per dag uitvoeren. Met de vierde testlocatie kan hier gespreid over Twente invulling aan gegeven worden. Tevens kan op deze locatie verder opgeschaald worden. Dit past in het opschalingsplan.

 

Testlocaties
GGD Twente heeft vanaf 13 oktober vier testlocaties. Tot die tijd kunnen inwoners getest worden in Goor aan de Kooimaten 2, in Enschede aan de Jaargetijdenweg 13 en aan de Edisonstraat 6 in Almelo. Voor alle testlocaties geldt het drive-in principe. Met de auto rijd je door de drive-in en word je zonder uit te hoeven stappen getest. De teststraat kan ook lopend of met de fiets bezocht worden.

 

Voor meer informatie over het coronavirus en het testen kijk op www.ggdtwente.nl/coronatesten.

 

Bron aantal positief geteste mensen: Coronadashboard Rijksoverheid

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 12 okt 2020
Dit weekeinde verloopt haast desastreus voor Borne qua aantal extra besmettingen. Ivm de privacy mag je niet de besmette personen kunnen herleiden en moeten we gemakshalve dus ieder maar als potentieel gevaarlijk zien? Ik zou toch bij sommige groepen wat extra afstand houden. Waarom niet bij de aantal nieuw besmette personen de leeftijdsbandbreedte als meer bruikbaar extra tonen? Droge cijfers werken niet blijkt wel.
Yvonne — 10 okt 2020
Paul, de onderliggende cijfers zijn altijd gelijk. Alleen presenteert elke bron het wat anders. Veel sites rekenen de exacte aantallen om zodat ze kunnen vergelijken. 10 nieuwe besmettingen in de grote stad is toch wat anders dan 10 in een heel klein dorp. Pak een site die je prettig vindt en blijf alleen die cijfers met elkaar vergelijken. Verder eens met Ron, zorg goed voor jezelf en anderen.
Ron Hartman — 10 okt 2020
Zorg dat je een ander niet besmet en zelf niet besmet wordt. Cijfers zijn niet zo heel belangrijk in dit stadium. De zorg loopt vast en DAT moeten we met zn allen niet willen. Oh ja; geef zelf het goeie voorbeeld zonder te kapittelen. Niemand wil uiteindelijk echt stikken?
Paul Cohn — 09 okt 2020
duidelijk waar het mis ging: toen we van chaotisch gissen overgingen naar metingen van teststraten, die nog verder opgeschaald worden.
www.facebook.com/photo?fbid=2650308131853801&set=a.1398843167000310
De -eveneens politiek onafhankelijke- NOS meldt:
De coronaweek in grafieken: Nederland bijna koploper besmettingen in Europa
https://nos.nl/artikel/2351241-de-coronaweek-in-grafieken-nederland-bijna-koploper-besmettingen-in-europa.html
Paul Cohn — 09 okt 2020
Yvonne
zolang cijfers van GGD, RIVM en Rijksoverheid niet dezelfde zijn weet ik niet wat 'exacte' aantallen zijn. Grieks: Χαος, Chaos betekent `leegte`...
Yvonne — 09 okt 2020
Paul, kijk even op het andere dashboard van Rijksoverheid. Daar staan de exacte aantallen voor Borne als je inzoomt op de cijfers.

https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/gemeente/GM0147/positief-geteste-mensen
Ron Hartman — 09 okt 2020
De cijfers leiden tot veel misverstanden. De toename is fors. Wikipedia zet bij Borne per 6 oktober een getal van 4572 . Wie snapt de cijfers en de echte dreiging nog?

Op Terschelling hielden het Virus stevig onder de duim. De eilandbewoners hebben niet de luxe van een IC of ziekenhuis. Ze waren heel boos toen half Augustus jl, op de jeugdcamping de Appelhof, Corona werd vastgesteld. Bij de ingang van een supermarkt in het naburige stadje hing een pamflet. De tekst: Gasten van de Appelhof en klanten van de supermarkt daar, zijn HIER niet welkom. Het was ze ernst in hun gezamenlijke strijd met het virus! Hoe ernstig neemt de rest van Nederland het? Worden de goedwillenden weer tot onvrijheid gedwongen door .......?
Ron Hartman — 09 okt 2020
@Nathan: Respecteerden de ikdoenietmeermeeers, de ontkenners, de gemakzuchtigen en de complotdenkers mijn privacy? Als ik door hen besmet zou raken, moet ik mijn hele doopceel legen!!!!!!!!
BorneBoeit — 09 okt 2020
Beste Paul Cohn,
Nee, dat stellen we helemaal niet. De cijfers per gemeente (!) zijn omgerekend naar aantallen per 100.000. Uiteraard om de relatieve besmettingsgraad te kunnen vergelijken.
Daarom is jouw conclusie dat 106 mensen in Borne positief getest zijn niet juist. Waar je het nu over hebt zijn totale aantallen in Nederland. Twee totaal verschillende zaken.
Paul Cohn — 09 okt 2020
BorneBoeit cijfers per 100.000 inwoners?
Ik help het jullie hopen, maar lees wat anders in de RIVM-berichten:
"In de afgelopen week van 30 september tot en met 6 oktober meldden de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en in totaal 27.485 nieuwe personen met een positieve testuitslag voor COVID-19. " www.rivm.nl/nieuws/nieuwsbericht-6-oktober
27.485 Nieuwe personen dus, géén personen per 100.000 inwoners.
Als van onze17.000.000 inwoners inderdáád 27.485 per 100.000 in één week besmet waren geraakt -wat BorneBoeit stelt- ruim één op de vier- dan konden we Nederland wel sluiten...
www.parool.nl/nederland/het-coronavirus-in-nederland-op-de-kaart-in-cijfers-en-grafieken~b0ff746f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
BorneBoeit — 09 okt 2020
@Paul Cohn. De cijfers van het Parool die je aanhaalt zijn omgerekend per 100.000 inwoners. Borne heeft maar 23.000 inwoners, dus de absolute aantallen zijn lager.
Paul Cohn — 09 okt 2020
"de lage aantallen van een gemeente zoals Borne" deze Nathan is niet "Nathan der Weise", want dan zou hij de -onthutsende- RIVM-getallen citeren: 106 besmette personen in Borne op 8 oktober 2020, www.parool.nl/nederland/het-coronavirus-in-nederland-op-de-kaart-in-cijfers-en-grafieken~b0ff746f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Nathan — 09 okt 2020
Beste Ron,
Ook al zou de vraag gesteld worden (ik weet het niet of dat zo is). Is het in belang van de privacy van de mensen dat dat niet vermeld wordt.
In de lage aantallen van een gemeente zoals Borne zou dit vrij makkelijk naar een individu te herleiden zijn.
Ron Hartman — 09 okt 2020
Het zou best interessant zijn om te weten hoe die mensen besmet zijn geraakt. Waren zij en hun omgeving behoedzaam, of waren het juist overtuigde ontkenners? Het is opvallend hoe die vraag NIET gesteld wordt. Met wie moeten we rekening houden? Sterker, wie moet je mijden als de pest?

Zwembad nog tot zeker woensdag gesloten

Maandag en dinsdag kunnen er nog geen zwemlessen gegeven worden in het zwembad. Men hoopt...
12-04-2021

Politieke vragen over viskraam Toren

Het na 37 jaar verdwijnen van vishandel Toren uit het straatbeeld van Zenderen roept vragen op...
11-04-2021

Johan Meijer in gesprek met…

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van een nieuw praatprogramma op...
11-04-2021

Vervolg informatie coronavaccinaties huisartsen

De coronavaccins zijn door de huisartsen ontvangen en vanaf maandag 12 april worden de eerste...
10-04-2021

Het kriebelt volop in Borne…

Niets is zo veranderlijk als het weer, luidt het spreekwoord. Want was het eerder deze week al...
04-04-2021

Jonge Hooiberg-bewoners voelen zich thuis

Zaterdag rond de middag zitten de twaalf kersverse bewoners van de nieuwe woonzorgvoorziening De...
03-04-2021