‘We moeten positief perspectief bieden’
25-10-2020
VOLGENS ROB HOOGERHUIS STAAT HET VERENIGINGSLEVEN STIL IN DE FONTEIN

‘We moeten positief perspectief bieden’

De Fontein aan de Twijnerstraat wordt op zondag gebruikt voor kerkdiensten. Het bestuur van de Baptistengemeente heeft enkele jaren geleden besloten dat het gebouw optimaal benut kan worden. Dit leidde ertoe dat diverse verenigingen en een rijschool door de week de ruimte huren. Helaas ziet voorganger Rob Hoogerhuis dat bijna alle verenigingen zich terugtrekken. Bijeenkomsten worden gecanceld. Uit angst voor mogelijke besmettingen. Dit is de teneur in heel Borne.

 

De angst regeert

“De RIVM-maatregelen worden nageleefd. Maar toch regeert de angst”, aldus Hoogerhuis. Hij vraagt zich af hoe dat doorbroken kan worden. “Ja, we moeten oppassen voor het virus.” De deelneemsters van een vrouwen themagroep bleven maandenlang thuis. Terwijl ze hunkerden naar contact om hun gevoelens te delen. Toch is het Hoogerhuis gelukt om de dames in de veilige omgeving, mét afstand en de nodige middelen, weer even een kopje koffie met elkaar te laten drinken. De groep voelde dat de situatie onder controle was. Ze ervoeren hoe fijn en noodzakelijk het is om sociaal contact met elkaar te hebben.

 

Realiteitszin

“Nu moeten we dit ook voor de ouderen kunnen creëren”, zegt Hoogerhuis die tevens voorzitter is van de Protestants Christelijke Ouderenbond (PCOB). Hij merkt op dat we de realiteitszin kwijtraken. Gedurende de gehele dag worden we overspoeld met coronanieuws. Hierdoor worden we door angst gedreven. “We worden verlamd in ons denken. We vragen ons niet meer af: wat kan ik ervan maken? Hoe kunnen we de pandemie inlijven in ons leven? Het is onder ons en we moeten ermee leren leven.”

 

Hoogerhuis: “Een gemeente is een sociale gemeenschap. Betrek jong en oud om te bespreken hoe we aan de contacten weer invulling geven. We moeten het tij keren. Zorgen dat er minder besmettingen zijn maar ook de contacten uit het slop halen.” Hij roept op om mee te denken hoe we positief perspectief, in de realiteit die er nu is, kunnen bieden. (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ron Hartman — 25 okt 2020
De leiders (regering) van het totale volk geven aan dat er crisis is. Dat de gezondheidszorg het niet aankan, als we er niet alles aan doen om de ander niet te besmetten.
Dat doe je vooral:
Door afstand te houden, door een mondkapje voor te doen in ruimten (dus juist ook kerken etc.) waar de ventilatie wellicht tekort schiet (je weet het niet he? Meestal zijn kerkgebouwen heel slecht geventileerd) en vaak de handen te wassen. De dagelijkse leiders in de gemeenschappen zouden juist aan moeten geven wat en hoe er wel wat kan. Ik deed al wat voorstellen via de video streams van BorneBoeit, maar natuurlijk ook die van het Kulturhus, waar Welzijn Ouderen hard bezig is met en voor de ouderen... toch?

Groen licht voor de Vloedbeltverbinding

Woensdag stemde Provinciale Staten in grote meerderheid voor het vaststellen van het Provinciaal...
27-03-2024

Lente: met een gevoel van zekerheid er weer op uit

ADVERTORIAL. Het is lente en het kriebelt weer. Zo ook voor John (echte naam bij redactie...
21-03-2024

Plaatje wordt weer compleet

Het Witte Huis aan de Grotestraat is een van de meest markante gebouwen in Borne. Hier woonde...
20-03-2024

Smartfloor meet risico om te vallen

“Een enkelband … Dat ik dat op mijn leeftijd nog mag meemaken”, grapte de...
13-03-2024

Chaos aan de Oonksweg

Sinds maandag voerde Enexis reguliere werkzaamheden uit aan de Oonksweg. Daarvoor was een...
01-03-2024

Stichting zoekt onderdak voor vluchtelingen

Afgelopen zaterdag was het precies twee jaar geleden dat de oorlog uitbrak in Oekraïne. Al...
29-02-2024