Bornenaar weken ‘voortvluchtig’
28-10-2020
BOYD BELSHOF NEEMT DEEL AAN TELEVISIESERIE HUNTED

Bornenaar weken ‘voortvluchtig’

De 24-jarige Boyd Belshof probeerde, samen met zijn maat Roel Semmekrot uit Oldenzaal, eenentwintig dagen uit handen te blijven van het opsporingsteam van het televisieprogramma Hunted. Het is inmiddels het vijfde seizoen van de serie, waarbij een aantal koppels vrijwillig op de vlucht slaat en een speciale opsporingsdienst alles uit de kast haalt om de voortvluchtigen te pakken te krijgen. Sinds afgelopen maandag zijn de avonturen van Boyd (links op de foto boven) en Roel wekelijks op televisie te volgen. Hoe succesvol het koppel uiteindelijk is geweest om de jagers een stap voor te blijven en dus hoe lang ze in de serie blijven is uiteraard nog volstrekt geheim. Over maximaal acht weken zal dat duidelijk zijn.

 

Student cybercriminaliteit

Boyd woont momenteel tijdelijk in Utrecht en studeert Security Network Engineering, dat alles te maken heeft met cybercriminaliteit. De technisch geavanceerde opsporingsmethoden van Hunted waren daarom helemaal echt iets voor hem, zo redeneerde Roel. Samen keken ze het vorige seizoen van Hunted. “Ik werd meteen enthousiast”, vertelt Boyd. Aanmelden dus, was al snel de conclusie. Dat dachten kennelijk zo’n 9.000 mensen meer. “Het is echt een heel populair programma.” Boyd en Roel rolden echter door de lange aanmeldprocedure.

 

'Paranoïde'

De opnames zijn inmiddels achter de rug. Of er ook beelden zijn geschoten in Borne kan en mag Boyd niet zeggen. Helemaal onwaarschijnlijk is het niet, omdat de speurneuzen in het programma vaak via familie en vrienden proberen de gejaagden te vinden. Wat Boyd wel kan melden is dat de ervaring geweldig was. “Je staat soms echt versteld van de mogelijkheden die er zijn om iemand op te sporen. Het is super spannend dat er weken lang mensen op je hielen zitten, waarvan je geen idee hebt of ze in de buurt zijn. Je wordt er ontzettend paranoïde van en vraagt je constant af of je ergens een spoor hebt achtergelaten.”

 

Heeft Hunted ook een boodschap? Tenslotte wordt het behoorlijk duidelijk dat de technische mogelijkheden om mensen in de gaten te houden groot zijn. “Dat is een moeilijke vraag. Er zitten twee kanten aan. Het is mooi dat je op deze manier echte criminelen kunt vangen, maar er zitten ook privacy-issues aan. Persoonlijk heb ik er niet zoveel moeite mee, omdat ik niets te verbergen heb.” Normaal gesproken dan. Tijdens het spel deden Boyd en Roel er alles aan om onder de radar te blijven. (AJ)

 

Fotocredits: AVROTROS/Elvin Boer

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024